Susam Ailesi'nin Bayram Menüsünden Tahinli Vişneli Baklava

Nursel ile Bayram Sofrası”nın üçüncü konuğu ünlü şarkıcı Arif Susam ve ailesi oldu. Ramazan Bayramı’nın üçüncü günü Arif Susam ile ekranlarda olan Nursel Ergin, “Bamya”, “Meyhane Pilavı” ve “Tahinli Vişneli Baklava” yaptı

1 paket baklavalık yufka
Yarım kilo haşlanmış vişne
1 su bardagi tahin

Şerbeti İçin;

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu

Üzeri İçin;
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Baklavalık yufkanın tekini açıp üzerine tahin sürelim
Sonrasında diğer yufkayı da üzerine koyup tekrar tahin sürelim.
Daha sonra kenarına haşlanmış vişnelerden sıra sıra koyup rulo gibi saralım.
Bütün yufkaları bu şekilde yaptıktan sonra dikdörtgen bir cam kaba yetiştirip 3 parmak kalınlığında keselim.
Üzerine tereyağını eritip, sıvıyağ ekleyip dökün. Sonrasında 180 derecede fırına vererek pişirelim.
Şerbeti için, su ve şekeri bir kaba koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Tatlı piştikten hemen sonra üzerine soğuk şerbeti dökerek şerbetleyelim. Afiyet olsun. 

 

Daha Fazla Göster