Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu 231. Bölüm Fragmanı / Çanakkale

Turgay Başyayla, Çanakkale’deki lezzet yolculuğuna Gökçeada ilçesine bağlı Bademli köyünden başlayarak devam ediyor. Misafirperver köy halkı tarafından davul, zurna ekibiyle karşılanıyor. Kazanda tarhana çorbası, kazanda etli bulgur, pazı kavurması, topalak, patlıcan aşı, çoban kavurma, incir tatlısı yapılıyor. Hanımlar sac üzerinde gözleme ve dibek kahvesi pişiriyor. Meşhur bademli kurabiye’nin lezzet sırları ekrana geliyor. Şevketi bostan, oğlak dolması, basma helva yapılıyor. Çanakkale’de lezzetiyle damaklarda farklı bir tat bırakan peynir helvasının püf noktaları anlatılıyor. Lezzet yolculuğunun son durağında yağlı buğday çorbası, gömlek yağında kaburga dolma, samsa tatlısı pişiriliyor. Sunumda birbirinden güzel yöresel türküler seslendiriliyor.