Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu 229. Bölüm Fragmanı / Tokat

Turgay Başyayla, Tokat’daki lezzet yolculuğuna Kızılöz köyünden başlayarak devam ediyor. Misafirperver köy halkı tarafından davul, zurna ekibiyle karşılanıyor. Kazanda bacaklı çorba, kazanda nohutlu pilav yemeği, salçalı köfte, boş hıngel, Tokat yaprak sarması, yoğurtlu tatlı, sütlü un helvası yapılıyor. Hanımlar sac üzerinde gözleme-bazlama, köy fırında ekmek ve kömbe pişiriyor. Meşhur Tokat kebabının lezzet sırları ekrana geliyor. Mısır çorbası, pırasa dolması, ferfene yapılıyor. Tokat’ta lezzetiyle damaklarda farklı bir tat bırakan Tokat pidesinin püf noktaları anlatılıyor. Lezzet yolculuğunun son durağında kaburga dolma, incik tandır, kıvrım tatlısı pişiriliyor. Sunumda birbirinden güzel yöresel türküler seslendiriliyor.