Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu 194. Bölüm Fragmanı / Afyon

Turgay Başyayla, Afyon’daki lezzet yolculuğuna Şuhut ilçesine bağlı Ortapınar Köyü’nden başlıyor. Misafirperver köy halkı tarafından coşkulu bir karşılama düzenleniyor. Köyün hanımları sac üstünde katmer ve gözleme pişiriyor, fırında haşhaşlı ekmek yapıyor. Kazanda tarhana çorbası, pata aşı, topalak, fırında keşkek hazırlanıyor. Turgay Başyayla, Afyon’un tarihi çarşılarını, Karahisar Kalesi’ni ve Anıtpark’ı geziyor. Meşhur Afyon kebabı, maydanoz musakka, ekmek kadayıfı tarifleri veriliyor. Afyon denince akla gelen en özel lezzetlerden sucuk pişiriliyor. Çullama köfte, zürbiye, patlıcan böreği yapılırken sunumda birbirinden güzel yöresel türküler seslendiriliyor.