‘Mutsuz aşk yaşamadım’

Güncelleme: 25 Eylül 2016 Pazar, 12:03:19

SHOW TV’de yayınlanan ‘Arkadaşlar İyidir’de Merve karakterini canlandıran Hayal Köseoğlu, “Klişeye düşmeyen bir senaryomuz var” dedi ve ekledi: “Bizimkisi lisel

SHOW TV’NİN sevilen dizisi ‘Arkadaşlar İyidir’de Merve karakterini canlandıran Hayal Köseoğlu’yla bir araya geldik. Merve’yle birçok ortak yön olduğunu söyleyen genç oyuncu ayrıldıkları noktalarınsa özgüvenden kaynaklandığını belirtiyor. Oyunculuk için tasarım bölümünü bırakan Köseoğlu’nun bir diğer tutkusuysa müzik...

Merve nasıl biri?

Merve fazla kiloları olan ve bununla barıştığını zanneden ama renkli kıyafetler ve aksesuvarlarla bunu gizlemeye çalışan bir kız. Annesi eski Türkiye güzeli. Bu da annesiyle arasında her daim gerilime sebep oluyor. Dışarıda savunma mekanizması olarak komik, esprili bir kız. 

‘ORTAK NOKTAMIZ ÇOK’ 

Merve’nin tutkuları, hayattan beklentisi nedir?

Tutkusu müzik. Boş zamanlarında gitar çalıyor. Tutkusu aşk. Benim de öyledir. Yaptığı işe, müziğe karşı bir aşk besliyor. Ne olursa olsun gülebiliyor. Henüz hayatı ciddiye almıyor. 

Merve’yle sizi karşılaştırdığınızda ortak noktalar ve zıt yönler neler?

Çok ortak noktamız var. İzleyen herkes ‘Hayal’i izliyorum’ diyor. Ben bir anda 17 kilo aldım. Küçükken de kiloluydum. Dışlanmamak için mizahımı geliştirmek zorunda kaldım. Komedi şişmanlığın bana kattığı bir hediye. Kilo vermek isterim ama bununla ilgili takıntılarım yok. Merve’yle zıt yönümüz benim onun yaşlarındayken özgüvenim vardı. Ben de kiloluydum ama gayet yakışıklı erkekler tarafından beğenildim. Romantik ilişkilerde ve arkadaşlarımla hiç problem yaşamadım. Merve’de en çok zorlandığım duygu karşılıksız aşktı. Çünkü ben karşılıksız aşka düşen bir insan değilim. Benim için olur ya da olmaz, olmazsa da uzatmam. Ama Merve zorluyor. 

‘SETTE SÜREKLİ GÜLÜYORUZ’ 

Dizide 4 kişilik bir arkadaş grubuyken Gizem’in dahil olması her şeyi değiştiriyor. Merve bu durumdan nasıl etkileniyor?

Merve’nin Yunus’a duyduğu hisler çok kullanılabilir. Gizem için Merve saatli bir bomba gibi. İnsanın gözünü kararttığı bir nokta vardır ya Merve’nin bamteli Yunus. Gizem de bunu kullanmayı çok iyi biliyor. 

Merve’ye dışarıdan bakınca neler diyorsunuz?

Herkesin bir unutulmazı vardır. Yunus da Merve için öyle. Ve artık onun için acı çekmekten bile hoşlanıyor. Merve’nin aşkı çok masumane. Yunus’un gülüşünden, bakışından etkileniyor. Onun aşkı kirlenmiş bir şey değil. Bazen senaryoyu okurken ‘Kızım daha karşına kimler çıkacak. Çocuğun yanında şu yemekleri yeme artık’ gibi şeyler diyorum. 

Genç bir ekipsiniz. Gençlik ruhu sete nasıl yansıyor?

Sette “Susun artık!” diye uyarılar çok fazla oluyor. Sürekli bir muhabbet ve gülme hali var. Su’yla (Kutlu) espri anlayışımız aynı. Sette beni en çok güldüren insan İdris (Nebi Taşkan). Aslı’yla (Melisa Uzun) deneme çekimlerinde tanışıp çekimden sonra bütün günü beraber geçirdik. Melisa benim cigilipaf’ım. Akın (Akınözü) ise gerçekten tanıdığım en zeki insanlardan biri. 

 

‘SAMİMİ VE GERÇEK BİR İŞ’ 

‘Arkadaşlar İyidir’ nasıl bir dizi?

Ne olursa olsun en karışık durumda bile yanında bulabileceğin insanlar dostlarındır. Dizide beni en çok etkileyen şey en karmaşık anda Yunus, Merve’yi bırakıp gitmiş, Seda’yla kavga etmişler ama bir şey olduğunda yine birbirlerine bağlanıyorlar. Arkadaşını iyi seçtiysen ne olursa olsun yalnız kalmazsın. Acını ve sevincini paylaşabildiğin kişidir arkadaşın. 

İnsanlar ‘Arkadaşlar İyidir’i neden seyretmeli?

Klişeye düşmeyen bir senaryomuz var. İşlenmiş konular da olsa senaryosu ve replikleriyle klişeye düşmüyor. Yeni bir soluk ve yeni bir enerji var. Liselileri 30 yaşındaki oyuncuların canlandırdığı bir dizi değil. Daha samimi ve gerçek bir iş. 

‘Mutsuz aşk yaşamadım’

Oyunculukla ilgili korkularınız var mı?

Korkuyla atılan adımlar fırsatların önünü kapatır. Sürekli “Çok yeteneklisin, kilo ver. Kilo vermezsen iş bulamazsın” diyerek omzuma çöktüler. Çevremi dinleseydim oyunculuğu bırakırdım. Benim mesleğim modellik değil. Oyuncuyum ve bana gelen rolün en iyisini yapmak için uğraşırım.

Bu durum kariyerinizi olumsuz etkiler mi?

Kilo sağlığı etkilemediği sürece o kadar problem olmamalı. Estetik algı çok çabuk değişiyor. İnsanlar hayatını modaya göre yaşamamalı. Hiçbir zaman erkekleri kadınsılıkla etkileyen bir kız olmadım. Hep zekâ ve mizah yönüm dikkat çekti. Dış görünüşümle ilerlemediğim için hep gerçek şeyler yaşadım. O yüzden de mutsuz aşk yaşamadım. 

Kendi şarkılarımı yapıyorum’

Merve gibi siz de müzik yapıyor musunuz?

Bu bölümde bana çok ters bir şarkı söyleyeceğim. Kendi şarkılarımı yapıyorum. Halam ve babamdan iyi müzik dinlemeyi öğrendim. Küçükken de şarkı söylerdim. 9 yaşında stüdyoya girdim. Müzikalde caz söyledim. Genelde de caz ve rock söylüyorum. 

Neden müzikte ilerlemek yerine oyunculuğu seçtiniz? 

Oyunculuk beni daha fazla zorluyor. 

Albüm yapmayı düşünüyor musunuz?

Evet, düşünüyorum. Bir rock albüm yapmak istiyorum ve 6 beste hazır. 

Neziha KARTAL / HABERTÜRK MAGAZİN

‘Arkadaşlar İyidir’ bu akşam saat 20.00’de yeni bölümüyle Show TV’de.