"Aşk için dostluk bırakılmamalı"

Güncelleme: 21 Ekim 2016 Cuma, 11:18:52

SHOW TV’nin yeni dizisi ‘Arkadaşlar İyidir’de Seda karakterini canlandıran Aslı Melisa Uzun, dizinin gerçek dostluğu anlatan bir hikâyesi olduğunu söylüyor.

SHOW TV’nin yeni dizisi ‘Arkadaşlar İyidir’de Seda karakterini canlandıran Aslı Melisa Uzun, dizinin gerçek dostluğu anlatan bir hikâyesi olduğunu söylüyor. Dizide kendisi gibi pek çok genç oyuncuyla birlikte rol alan Uzun, “Yakın yaşlarda olmak seti çok daha eğlenceli kılıyor. ‘Arkadaşlar İyidir’ bizim uğurböceğimiz oldu” diye konuşuyor.

SHOW TV’NİN bu akşam ikinci bölümüyle ekrana gelecek olan ‘Arkadaşlar İyidir’ adlı dizisinde Seda karakterini canlandıran Aslı Melisa Uzun’la diziyi, oyunculuğu ve hakkında merak edilenleri konuştuk. 2015 yılında Miss Turkey’de ikinci seçilen Uzun, hukuk okusa da oyunculukta ilerlemek istediğini söylüyor...

‘DANS EDİYOR OLMAKTAN MUTLUYUM’

‘Arkadaşlar İyidir’de canlandırdığınız Seda karakteriyle ortak noktalarınız var mı?

Seda da benim gibi dans ediyor. Dans kısmını benim dans ettiğimi öğrenince senaryoya eklediler. Çok küçük yaşlardan bu yana dans ettiğim için dizide dans ediyor olmaktan çok mutluyum. Seda aynı zamanda moda blogger’ı, boş durmaktan hoşlanmıyor. Güzel ancak güzel olmasıyla övünmeyen, yetinmeyen bir kız. Özgüveni ailesinden aldığı sevgiden kaynaklanıyor.

İlk bakışta ekibin en dertsizi Seda gibi gözüküyor...

Ben Seda için dertsiz demezdim. Seda’da Gizem’e (Su Kutlu) karşı duyduğu suçluluk ağır basıyor. Hayatındaki kara leke hep kafasında. Gizem gelmeden önce dertsiz ama onun karşısına çıkması vicdanının sesini ortaya çıkarıyor. Suçluluk duygusuyla Gizem’e sürekli yardım etmek istiyor. Seda’nın vicdan azabı ve Gizem’in nefreti ilişkilerine yön verecek. n

Seda’nın hikâyesinde başka neler var?

Seda platonik olarak Eren’e (İdris Nebi Taşkan) âşık ama kendinde ona açılma cesaretini bulamıyor. Eren’in kendinden hoşlanmayacağını düşünüyor. Eren’le çok yakın arkadaş oldukları için birbirlerini çok seviyorlar ama Seda’nın sevgisi biraz daha fazla. Hayal Köseoğlu’nun canlandırdığı Merve karakteriyle de çok yakın bir ilişkileri var. Hayal’le enerjimiz çok tuttu, bu da ekrana yansıyor.

Gizem’in gruba girmesi bu ilişkiyi nasıl etkileyecek?

Merve başta biraz sevgi kıskançlığı gösteriyor ama o da seviyor Gizem’i.

‘GERÇEK DOSTLUĞU ANLATACAK’

Çok genç bir ekipsiniz. Bu, sete nasıl yansıyor?

Yakın yaşlarda olmak seti çok daha eğlenceli kılıyor. Birimizin enerjisi veya motivasyonu düşükse hemen ekip çalışmaya başlıyor. Karavanda müzik açıp dans ediyoruz. Set arasında videolar çekip eğleniyoruz. ‘Arkadaşlar İyidir’ bizim uğurböceğimiz oldu.

‘Arkadaşlar İyidir’i tek cümleyle anlatacak olsanız ne derdiniz?

Gerçek dostluğun ne olduğunu anlatacak bir hikâye.

‘Kendimle çok dalga geçen biriyim’

Adınızı ilk kez güzellik yarışmasında duyduk. Yarışmaya katılmaya nasıl karar verdiniz?

Almanya’da okuyordum. Yarışmadan haberim yoktu. 2 dansçı arkadaşım başvurunca benim adıma da başvurdular. Arkadaş gazıyla girdim.

Tescilli güzel olmak hayatınzda neleri değiştirdi?

Almanya’da hayatım kaldığı yerden devam etti. Ben kendimle çok dalga geçen biriyim. Etrafımdakiler de bu tescili pek önemsemedi. Aslında yarışmaya katılmak başlı başına özgüven istiyor.

‘Güzellik önyargılara sebep oluyor’

Güzellik oyunculuğu kolaylaştırıyor mu yoksa zorlaştırıyor mu?

Kast seçimi için güzellik avantaj çünkü insanlar ekranda güzel kadınlar ve erkekler görmek istiyor. Ama bir yandan zorlaştırıyor çünkü güzellik insanlarda önyargılara sebep oluyor. Sadece güzelliğinden dolayı seçilmişsin, yeteneğin yokmuş gibi davranılabiliyor. Bence güzellik çok kişisel bir şey. Tek bir vücut tipine inanmıyorum. Mükemmel diye bir şey yok. Herkesin kendine has bir güzelliği var. 

‘Aşk için dostluk bırakılmamalı ’ 

İçinde bir sürü aşk varken dizide hep dostluk ön planda. Siz ikisi arasında kalsanız aşkı mı yoksa arkadaşlığı mı seçerdiniz?

Böyle bir durumda kalmadım ama aşk için gerçek dostluk bırakılmamalı. Arkadaşlık hayat boyu sürer. Aşk gelip geçmese de dostluk daha ağır basıyor. Bir dönemlik heves için dostluk bırakılmaz.

Almanya’daki arkadaşlarınız diziyi izledi mi?

Evet. Türkçe bilmeyenler bilenlere çevirtmiş. Çok güzel tepkiler aldım.

‘Güven yoksa ilişki de olmaz’

Hayatınızda biri var mı?

1 yıldır devam eden bir ilişkim var.

Aşkta nasıl birisiniz?

Kontrolcü değilim ve karşımdaki insandan da bunu beklerim. Güvensizlik en büyük sorunlardan biri. Güven yoksa ilişki de olmaz. Mizah ve eğlence anlayışı da benim için çok önemli. Âşıkların dost olabilmesi çok önemli. Âşıksan ama dost olamıyorsan ilişki de olmaz.