'Gizem'i oynarken tatmin oluyorum'

Güncelleme: 08 Ekim 2016 Cumartesi, 13:21:17

SHOW TV’nin sevilen dizisi ‘Arkadaşlar İyidir’in genç yıldızlarından Su Kutlu, dizide canlandırdığı Gizem karakterini çok sevdiğini “Gizem’i sevdiğim için oynar

SHOW TV’nin sevilen dizisi ‘Arkadaşlar İyidir’in genç yıldızlarından Su Kutlu, dizide canlandırdığı Gizem karakterini çok sevdiğini “Gizem’i sevdiğim için oynarken tatmin oluyorum” sözleriyle anlatırken, gerçek hayatta seksi olmadığının altını çiziyor: “Seksi ve cüretkâr biri değilim, kafamda yarattığım tipi taklit ediyorum”

 

‘Arkadaşlar İyidir’ dizisinde canlandırdığınız Gizem nasıl bir karakter?

Gizem ilk bakışta kötü biri gibi gelebilir insanlara ama aslında tertemiz, içinde hâlâ çocuk kalbi olan ama kalbi kırılmış bir kız. Yaşadıklarını sindiremediği için intikam peşinde koşuyor. Zengin bir hayat yaşarken bir anda Manisa’ya yerleşip bambaşka bir hayat sürmek zorunda kalıyor. Babasının ölümü yeni bir Gizem yaratıyor. Gizem öfkesinden besleniyor. Seda’ya zarar vermek istiyor ama asıl kendine zarar veriyor.

‘İNTİKAM BENİ YORAR’

 Gizem ve Su’yu ayıran noktalar neler?

Ben Gizem gibi intikam peşinde koşmazdım. İntikam peşinde koşmak beni yorar, uğraşamam. Tesadüfi bir durum olsa da Gizem bunu affedemiyor. Gizem’i başta sevmiyordum ama oyuncu koçum bana Gizem’i sevmeyi öğretti. Gizem’i sevdiğim için oynarken tatmin oluyorum.

Gizem hep öfkeli ama her insan sığınacak bir liman arar. Gizem’in limanı kim?

Aslında Gizem ne Seda’dan ne de diğerlerinden nefret ediyor. Gizem annesine sığınmaya çalışıyor. Annesini seviyor, aslında Seda’yı da seviyor ama içten içe. Annesinden karşılık alabilse belki başka olabilir. Gizem en başından beri annesi tarafından sevilmemiş. Bazı insanlar anne olmamalıdır. Gizem’in annesi anne olacak bir kadın değilmiş. Yalnız kaldığı zamanlarda daha zayıf. Yalnızlığıyla baş başa kalmış çok kırılmış biri. O yüzden annesine sığınmak istese de annesinden o yakınlığı göremiyor.

Bir de Eren mevzusu var. Eren’e yakınlaşma çabası sadece Seda’nın canını acıtmak için mi?

Eren de kırık dökük, parçalanmış ve yaralarını kapatamamış bir çocuk olduğu için Gizem ve Eren benziyor. Gizem, Eren’de kendinden bir şeyler buluyor. Eren de aynı şekilde. Her ne kadar intikam için yaklaşıyor gibi gözükse de güzelliğini ön planda tutarak yaklaşsa da Eren’e yakın hissediyor kendini. Eren’e karşı intikamdan biraz fazlası var sanki.

‘ARKADAŞLIK YOLDAŞLIKTIR’  

Sette nasıl birisiniz? Molalarda neler yaparsınız?

Sohbet etmeyi çok severim ve herkesin hikâyesini öğrenmek isterim. Aynı yaşlarda olmamız sohbetlerimizi de daha keyifli bir hale getiriyor.

Dizinin kötü karakteri olmanıza nasıl yorumlar geliyor?

Ben nefret edilecek zannettim ama düşündüğüm gibi olmadı. Garip bir şekilde Gizem’i sevenler de oldu. Ciddi bir nefretle karşılaşmadığım gibi destek olanlar ve sokakta ‘Aferin al intikamını’ diyenler oluyor.

‘Arkadaşlar İyidir’ insanlara ne sunuyor?

‘Arkadaşlar İyidir’ hayatın tam içinden bir dizi. Hikâyeler o kadar gerçek ki herkes kendisinden bir şey yakalar. Arkadaşlık yoldaşlıktır.

Projede sizi etkileyen şey neydi?

Tabii ki Gizem. Benim için çok farklı bir karakterdi. Bugüne kadar hep masum kızları oynadım. İyi kızdan fenalık geçirdim artık. Gizem benim hayalimdeki rol. Geçen yıl bir röportajda böyle bir rol istemiştim. Gizem o kadar gerçek bir karakter ki sıkılmam mümkün değil.

'OĞLAN ÇOCUĞU GİBİYİM'

Set dışında neler yaparsınız?

Bisiklete binmeyi çok severim. Herkesin yaptığı şeyler aslında; kitap okuyup film seyrederim, playstation oynarım. 5 yaşımdan beri konsol oyunları oynuyorum. Nasıl ki Oscar ödüllerini takip ediyorsak, BAFTA Oyun Ödülleri’ni de takip ediyorum. Sadece en iyilerini oynarım.

Konsol oyunlarını kızlar pek tercih etmez aslında...

Evet, o yüzden sürekli kıllı adamlarla muhatap oluyorum. Üç sene öncesine kadar arkadaşlarımla toplanıp basketbol maçı yapardık. Neden bunları kızlarla yapamıyorum? Sürekli erkeklerle muhatap olmak çok sıkıcı. Her zaman spora meraklı bir çocuktum. Okulda sekiz sene futbol oynadım. Biraz oğlan çocuğu gibiyim. Ama tabii ki en yakın arkadaşlarım kızlar.

'KISKANÇLIK İLİŞKİLERİMİ BİTİRİYOR'

Daha çok erkek arkadaşlarınızla yapabilecek hobileriniz var. Bu durum özel hayatınıza nasıl yansıyor?

Sevgililerim çok kıskanç oluyor. Gereksiz seviyede bir kıskançlıkla karşılaşıyorum. Kıskançlık ilişkilerimi bitiriyor.

İlişkide nasıl birisiniz?

Burçlara pek inanmam ama ikizlerin genel özelliklerini taşıyorum. Erkek arkadaşlarım olduğu ve onlarla vakit geçirdiğim için habire bir kıskançlık kırizleri yaşıyoruz. Kafada ben sürekli onları aldatıyormuşum fikri oluyor. Halbuki onlar benim çocukluk arkadaşım. Ben hiç kıskanç değilim. Hatta erkeklerin kız kankilerinin olmasını destekliyorum. Nasıl davranması, nasıl konuşması gerektiğini öğrenirler. Kadın erkeği büyütür.

İlk görüşte aşka inanır mısın?

Ben detaylara âşık oluyorum. Yani hiç âşık olmadım ama hoşlanıyorum. Bir bakış, duruş, söylediği bir söz... Bu sadece karşı cins değil, arkadaşlarımla da aynı şekilde.

‘Cüretkâr biri değilim’

 İlk bölümdeki dans sahneniz çok konuşuldu...

Ben dans edebilen biri değilim. O sahneden bir gün önce stresten yüzümde sivilce çıktı. Dans kursuna gidip çalıştım. Aslında ben isterdim ki striptiz eğitimi alayım. Dans etme yeteneğim yok o içten gelen bir şey. Normalde dans edemem, utanırım.

Gizem seksi bir kız ya siz?

Ben öyle bir tip değilim. Gizem’de kafamda yarattığım tipi taklit ediyorum. Ben seksi ve cüretkâr biri değilim ama Gizem’i çok cool buluyorum. Bakışı, duruşu, istediği gibi davranması çok farklı.

Sizinle ilgili yorumlara bakarken güzelliğinizle ilgili ‘vahşi’ ifadesinin kullanıldığını gördüm. Bu tarz yorumlar sizi nasıl etkiliyor?

İnsanlara değişik geliyor. Fiziksel olarak farklılığım bana birkaç defa iş kaçırttı. Bu farklılığımı seviyorum. Dedemin annesinden geliyor saç rengim. O İsrailliymiş, babamın ailesi de Rum olunca değişik bir karışım olmuşum.