Mamül Tatlısı

Pelin Karahan, Ayşen Güney ile birlikte Mamül'un yapımını anlattı.

Malzemeler

Tahta Kömbe kalıbı

 3 su bardağı irmik

1 su bardağı sıcak su

1su bardağı soğuk su

125 gr tereyağı1 su bardağı sıvıyağ

1su bardağı süt

30 adet hurma

4 su bardağı un 

1.5 çay kaşığı karbonat

1 paket vanilya

Bir fiske tuz

Üzerini süslemek için pudra şekeri 

Hazırlanışı:

Tereyağı eritilir. Hurmaların çekirdekleri çıkarılır. Sıvı yağ eklenir ve robota çekilir. İrmiğe, tereyağı, sıvı yağ, su, süt, tuz ve karbonat eklenir. Karışım kıvam alana kadar un ilave edilir. Hamurdan bezeler yapılır. Hamurun içine hurma eklenir ve kapatılır. Kömbe kalıbı ile şekil verilir. Pişmesi için 180 derecede 30dk beklenir.