Cevizli Perçem Tatlısı

Nursel Ergin bugün, Hatice Gökdemir ile birlikte Cevizli Perçem Tatlısı tarifinin yapımını gösterdi.

 

Malzemeler;

Hamuru İçin;

1 yemek kaşığı yoğurt

1 tutam karbonat

1 yemek kaşığı sirke

1 tutam tuz

1,5 yemek kaşığı tereyağı 

2 yemek kaşığı sıvıyağ 

1 çay bardağı su

3 adet yumurta 

Aldığı kadar un 

Şerbeti için;

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su 

Üzeri için; dövülmüş ceviz içi

Karıştırma kabına yoğurt, 2 yumurta sarısı ve 1 tane de bütün yumurta, karbonat, sirke , tuz, su , eritilmiş ılık tereyağı-sıvıyağ karışımı ve aldığı kadar un ekleyip iyice yoğurun. Hamurunuzu bezelere ayırıp buzdolabında iyice dinlendirin. 

Şerbeti için;

Toz şeker ve su tencereye alınır. Orta ateşte kaynatılır. Soğumaya bırakılır. Tezgahınızı unlayıp bezeleri açın. Açılan hamurun tam ortasından merkeze doğru önce sağdan soldan sonra yukarıdan ve aşağıdan toplayın. Biraz sıkıştırdılar sonra yan kanatları da üzerine alın. Son olarak bütünleşmesi için biraz sıkıştırın. Kızgın yağda kızartın. Tatlılarımız sıcakken soğuk şerbete batırıp çıkartın. Sunumda cevizle süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.