“Nursel ile Ramazan Sofrası”nın yeni bölümünde Kayseri yöresine ait yemekler yapıldı. Nursel Ergin’in konuğu Ebru Demir, Kayseri’ye özgü "Nevzine Tatlısı","Mantı Çorbası","Yağlama" ve "Fırın Ağzı" yaptı.
1 adet yumurta 2,5 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı tahin 1 çay bardağı sıvıyağ 2 paket kabartma tozu 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi Aldığı kadar un
Şerbeti İçin;
3 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı pekmez
Üzeri İçin; Toz antep fıstığı
Derin bir kase içerisinde tereyağ, tahin, sıvı yağı karıştırın. Unu, arkasından kabartma tozunu ekleyelim iyice yoğuralım. İri dövülmüş ceviz içini de ekleyip yoğurmaya devam edelim. Cam kabın içine tatlı hamurumuzu bastırarak yerleştirelim. Tatlı hamurunu fırına vermeden büyük dilimler halinde kesin. 200 derece fırında pişirelim.
3 bardak su ve 2 bardak şekeri kaynatın. Soğuduktan sonra pekmez ekleyin.
Fırından çıkan tatlı hamurumuzu soğuttuktan sonra soğuk şerbetle ıslatın. Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.