Pavlova

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Özge Beydağ oldu. Özge Beydağ, İstanbul'dan çay saati mutfağına özgü "Pavlova", "Elmalı Tarçınlı Muffin", "Tiramisu" ve "Lor Peynirli Pankek" yaptı.

PAVLOVA

4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri (200 gr)
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri İçin;
Çilek
Üzüm
Dut
Yumurta akını bir kaba koyun, üzerine bir tutam tuz ekleyip mikserle çırparak biraz kabartın. Sonrasında toz şekeri de ekleyip tekrar mikserle çırpın. Daha sonra, nişasta, sirke ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Ardindan oval bir şekilde tepsiye dökün. Sonrasında 150 derece de ısıtılmış fırını 120 dereceye indirip fırına vererek pişirin. O pişerken labne peynirini ve pudra şekeri çırpın. Fırından çıkan pavlovayı biraz soğutup üzerine peynirli pudra şekerli karışımı dökün. Daha sonra üzerini meyvelerle süsleyerek servis edin.