Nursel’in Mutfağı’nınbugünkü konuğu Melihan Acartürk oldu. Melihan Acartürk, Uşak mutfağına özgü"Tarhana Köftesi", "Kavurmalı Kuru Dolma", "Gül Tatlısı" ve "Tel Börek" yaptı.
GÜL TATLISI
Hamuru İçin;
1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ Yarım limon suyu Yarım paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı tereyağı Aldığı kadar un
Şerbeti İçin;
2,5 su bardağı şeker 2,5 su bardağı su Yarım limon
Hamuru için, un hariç bütün malzemeleri bir kaba koyup karıştırın. Sonrasında unu da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Şerbeti için bir tencereye şekeri ve suyu ekleyip kaynatın. Su kaynadıktan sonra limonun suyunu da ekleyip altını kapatarak soğumaya bırakın. Hamuru iyice yoğurduktan sonra , bezelere ayırıp açın. Açtıktan sonra çay bardağı ile kesin. Sonrasında kestiğiniz 4 hamuru rulo gibi sarıp tam ortasından kesip tepsiye dizin. Daha sonra 180 derece de fırına vererek pişirin. Piştikten sonra tatlıyı soğutup şerbet de soğuk şekilde şerbetleyin.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.