Orta boy yarım bal kabağı 1,5 çay bardağı köftelik bulgur Yarım kilo dana kıyma 1 adet kuru soğan Kuru reyhan Pul biber Tuz Üzeri İçin; Sarımsaklı yoğurt Tereyağı Pul biber
Bal kabağını bir gece önceden veya bir kaç saat önceden iyice tuzlayıp bekletin. İçi için bulguru yıkayıp bir kaba alın. Üzerine soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin. Son olarak kıymayı, tuzu ve baharatları da ekleyip yoğurun. Bekletilmiş bal kabağını üst kısmından ince ince doğrayın. Doğranan bal kabaklarına iç harçtan koyup sarın. Sardıktan sonra tencereye dizin. Son olarak üzeri gözükene kadar su da ekleyip pişirin. Piştikten sonra sarımsaklı yoğurt üzerine pul biber dökerek servis edin.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.