Nursel’in Mutfağı’nınbugünkü konuğu Fulya Çelik olacak. Fulya Çelik, İstanbul’dan çay saati lezzetlerine özgü “Çikolatalı Kokoşlar”, “Çikolata Dolgulu Bisküvi”, “Baklava Yufkasından Çıtır Börek” ve “Çatal” yapacak.
Hamuru İçin; 2,5 yemek kaşığı tereyağı (125 gr) 1 su bardağı pudra şekeri 1/2 çay bardağı sıvıyağ 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 1 paket vanilya 1 çay kaşığı kabartma tozu Aldığı kadar un İçi İçin; 1 çay bardağı fındıklı kakaolu krema
Hamuru için tereyağı,pudra şekerini, sıvıyağı, yoğurdu, yumurtayı ve vanilyayı bir kaba koyup karıştırın. Karıştırdıktan sonra üzerine kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyin. Bildiğimiz kurabiye hamuru gibi yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurları elinizle yuvarlak hale getirip ortasına çikolatalı kremadan çok az koyun. Kenarlarına doğru bisküvi gibi kapatın. Hazırladığınız bisküvileri tepsiye yerleştirin. Son olarak bıçak yardımıyla bisküvilerin üzerine çapraz çizgiler yaparak şekil verin. Fırına vererek 20 dakika pişirin.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.