Nursel’in Mutfağı’nınbugünkü konuğu Aydan Yıldız oldu. Aydan Yıldız, Tarsus mutfağına özgü “Tahinli Lahana”, “Dilber Dudağı”, “Ciğer Kavurma ve Sarımsaklı Bulgur Pilavı” ve“Cızlama” yaptı.
DİLBER DUDAĞI
1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı sirke Bir tutam tuz 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un
BEZELERİ AÇMAK İÇİN:
Nişasta
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su Birkaç damla limon suyu
İÇİ İÇİN:
1 su bardağı ceviz
ÜZERİ İÇİN:
2 yemek kaşığı tereyağı Şerbeti için şeker ve su kaynatılıp birkaç damla limon suyu sıkılır ve soğumaya bırakılır. Hamuru için süt, sıvıyağ, yumurta, sirke, tuz, kabartma tozu karıştırılır. Unu da kontrollü olarak eklenerek hamur yoğurulur. Hamur 18 bezeye ayrılır. Her beze tabak büyüklüğünde nişasta üzerinde açılır ve üstüste konur. Ardından üstüste konulan hamurlar tek seferde ince bir yufka olana kadar açılır. Elde edilen yufkadan çay bardağının ağzıyla küçük yuvarlaklar kesilir. Ceviz ağıza gelecek büyüklükçe ufalanır. Her yuvarlağın ortasına ceviz konur. Dilber dudakları kenarları bastırılmadan ikiye kapatılır. Yağlanmış fırın tepsisine açık kenarları yukarı bakacak şekilde sık sık dizilir. Tereyağı kızdırılır ve tatlının üzerine gezdirilir. Tatlı 10 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülür.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.