Kahiye Tatlısı

MARDİN / HİLAL HANIM'IN MUTFAĞINDAN: ''KAHİYE TATLISI'' MALZEMELER:

Yarım kilo tuzsuz peynir
1 kilo un
1 paket kuru maya
Yarım çay bardağı sıvı yağ 
1 çay kaşığı tuz 
Su
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı toz şeker 
2,5 su bardağı su 
Bir dilim limon

Hamuru için yoğurma kabına un, kuru maya alınır.Kontrollü olarak su ilave edilir ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Mayalanması için 20 dakika bekletilir. Şerbeti için toz şeker ve su kaynatılır. İnmeye yakın 1 dilim limon ilave edilir. Hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır. Orta büyüklükte açılan yufka sıvıyağ ile yağlanır. İçine ezilmiş peynir konulur. Her katına bir kaşık sıvı yağ sürülerek zarf şeklinde kapatılır. Ardından az sıvıyağlı tavada çevrilerek pişirilir. Sunum kabına alınan yufkalar üzerine ılık şerbet dökülerek servis edilir.