Yarım kilo tuzsuz peynir 1 kilo un 1 paket kuru maya Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz Su ŞERBETİ İÇİN: 3 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su Bir dilim limon
Hamuru için yoğurma kabına un, kuru maya alınır.Kontrollü olarak su ilave edilir ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Mayalanması için 20 dakika bekletilir. Şerbeti için toz şeker ve su kaynatılır. İnmeye yakın 1 dilim limon ilave edilir. Hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır. Orta büyüklükte açılan yufka sıvıyağ ile yağlanır. İçine ezilmiş peynir konulur. Her katına bir kaşık sıvı yağ sürülerek zarf şeklinde kapatılır. Ardından az sıvıyağlı tavada çevrilerek pişirilir. Sunum kabına alınan yufkalar üzerine ılık şerbet dökülerek servis edilir.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.