Nursel Ergin’in bugünkü misafiri Zeliha Küçükturan oldu. Zeliha Küçükturan, Nurselin Mutfağı'nda Antalyadan çay saati menüsüne özgü “Peynirli Kadayıf”, “Çemenli Yumak Poğaça”, “Elmalı Turta” ve “Sandviç Kurabiye” hazırladı.
PEYNİRLİ KADAYIF
Yarım kg yaş tel kadayıf
1 çay bardağı zeytinyağı
İÇ HARCI İÇİN
200 gr lor peyniri
Yarım demet maydanoz
SOSU İÇİN
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Kadayıf parçalara ayrılır, yağlanır. Sosu için süt, yumurta, zeytinyağı ve tuz karıştılır. Peynir ve doğranmış maydanoz tavaya alınan kadayıfın arasına konur. İsteğe göre ocağa veya fırına alınır. Sosu döküldükten sonra pişirilir.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.