Ağlayan Kek

BİTLİS / MERYEM HANIM'IN MUTFAĞINDAN;

AĞLAYAN KEK

MALZEMELER 
KEKİ İÇİN:
4 adet yumurta 
1 su bardağı toz şeker 
2 yemek kaşığı kakao 
1 paket kabartma tozu 
1,5 su bardağı un 
MUHALLEBİSİ İÇİN:
1 litre süt 
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı toz şeker 
1 yemek kaşığı nişasta 
1 paket vanilya 
1 yemek kaşığı tereyağı 
SOSU İÇİN:
240 gram bitter çikolata 
1 su bardağı süt 
Keki için yumurta ve şeker çırpılır. Kakao, kabartma tozu ve un eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Kek karışımı yağlanmış kalıba döküldükten sonra 170 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Muhallebisi için süte, un, nişasta, şeker katılır. Ocağın üzerinde karıştırılarak pişirilir. Pişmesine yakın vanilyası katılır ve ocaktan alınır ardından soğumaya bırakılır. Ilımaya yakın içine tereyağ atılır ve mikserle çırpılır. Çikolata benmari usulü eritilir. İçine süt ilave edilip karıştırılır. pişen kek kalıptan çıkarılır. Üzerine önce muhallebi dökülür. Onun da üzerine çikolata soso dökülülerek servis edilir.