Gülümse Yeter'in Karakterlerini Tanıyalım

Hasan Efendi, Şevki Bey'in vefatına kadar 30 yıl boyunca yanında çalışıyor. Vefatından sonra da oğlu Lütfü Bey'in şoförlüğünü yapıyor. Cimri sayılabilecek boyutta tutumlu olan Hasan Efendi, bir pirinç tanesinin bile ziyan olmasına izin vermiyor. Alnının teriyle kazandığı paranın çarçur edilmesine müsade etmiyor.

Özdemir ailesinin en küçüğü, Şevki Bey'in gözbebeği. Güzelliğiyle dikkatleri çeken, arkadaşları arasında çok sevilen, eğlenceli, güldüğünde yüzünde güller açan genç bir kız. Ailenin en küçüğü olduğu için çok üstüne düşülmüş bir o kadar da şımartılarak büyütülmüş. Aynı zamanda damarına basıldığında keçi gibi inatçı olabilen, gururlu, dediğim dedik, hazır cevap bir karakter.

Hasan Efendi'nin torunu, Ayten ve Ahmet’in tek oğlu... İdealist karakteri, parlak zekası ve mütevaziliği ile tanınıyor. Yaşının üzerinde olgun davranıyor. Tutumlu, gerektiğinde para harcıyor. Sahip olduklarının kıymetini çok iyi biliyor.

Özdemir ailesinin ortanca çocuğu, Yasemin’in ablası. Mesafeli ve soğuk yapısı sadece ailesiyle değil hastane içerisindeki ilişkilerini de bozuyor. Yardıma ihtiyacı olduğunda arayabileceği bir arkadaşı yok. Parasının değerini ve para kazanmanın önemini biliyor. Kazandığını çantaya ayakkabıya yatırmak yerine kitaplara harcıyor.

Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Şefi. Hastanede cerrahi başarısı kadar yakışıklılığı da çok konuşuluyor. Genç, başarılı, oldukça yakışıklı Doktor Kemal’in karizmasından etkilenmeyen kimse yok. Biraz kendini beğenmiş, daha çok cool tavırlarıyla tanınıyor.

Mahallede tanışıp evlendiği Ayten ile babasının yaptırdığı, tamirhanenin yanındaki mütevazi evde oturuyor. Ahmet; işte babasının, evde de karısının gölgesinde kalıyor. Oğlu Sarp’ın iyi birisi olması, kendisine benzememesini istiyor. Kendi yaşayamadığı her şeye Sarp’ın sahip olabilmesi için uğraşıyor.

Özdemir Holding'in sahibi Şevki Bey'in tek oğlu Lütfü, Nermin’le evli… Sorumsuz olduğu kadar da tembel bir adam. İstediğini elde edebilmek için yalan söylemekten, insanları kullanmaktan çekinmiyor, paraya tapıyor.

Mahallesinde tanıştığı Ahmet ile evlenince tek çocuğu Sarp dünyaya geliyor. Kayınpederi Hasan Efendi babası gibi oluyor. Kayınpederine karşı saygısında kusur etmezken bir o kadar da korkuyor. Ayten’in gurur kaynağı ve en kıymetlisi oğlu Sarp. Onun mutluluğu için yapmayacağı yok.

Lütfü’nün eşi, Yasemin ve Gül’ün annesi… Araba parasına çantalar, mücevherler, gösteriş için alınan her türlü giysiyle sosyetenin zorlu ve pahalı yollarında emin adımlarla ilerliyor. Estetik dünyasındaki gelişmeleri çok yakından takip ediyor, sürekli botox ve cilt bakımı yaptırıyor. En ünlü markaların en gösterişli kıyafetlerini giyiyor.