6 adet yufka
3 yemek kaşığı tereyağı
İç Harcı için;
3 bağ ıspanak
2 adet kuru soğan
Pulbiber, Tuz
Üzeri için;
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Ispanakları yıkayıp iri parçalar halinde doğruyoruz. Bir tavaya 2 çorba Kaşığı zeytinyağı koyup küp doğradığımız 1 baş soğanı pembeleşene kadar soteliyoruz.
Ardından ıspanakları ilave edip 10 dakika kadar soğanlarla birlikte pişiriyoruz. Daha sonra tuzu, pul biberi ekliyoruz.
Tereyağını eritip yufkaları koyacağımız tepsimizi yağlıyoruz. 3 parça yufkayı aralarına tereyağı sürerek tepsiye yerleştiriyoruz. Üçüncü kattan sonra ıspanaklı iç malzemeyi yufkaların üzerine yayıyoruz.
Diğer 3 yufkayı da yine aralarına tereyağı sürerek tepsiye yerleştiriyoruz. En üste biraz daha tereyağı ve çırpılmış yumurta sarısı sürüp pişmeye hazır olan böreği fırına vermeden kare parçalar halinde kesiyoruz.
180 derecede önceden ısıtmış olduğumuz fırında üzeri kızarana kadar pişirip ılıyınca servis ediyoruz.