Lezzetli tariflerin adresi Nursel'in Evi'nde 44 saniyede Asma Yaprağında Enginar yapıldı
250 gr Asma Yaprağı
8 adet enginar
2 adet limon
İç Harcı için;
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı kuşüzümü
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Bir tutam maydanoz
Bir tutam dereotu
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Şeker
Yemeklik doğradığınız soğanları sıvıyağ , zeytinyağı, tereyağı eklediğiniz tavanızda pembeleşinceye kadar kavurun. Yıkadığınız süzdüğünüz pirinci, dolmalık fıstık, kuşüzümü ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber, yenibahar, şeker ekleyin.
Üzerine su ekleyip pişirin. İncecik kıydığınız taze otları ekleyip karıştırın. Asma yapraklarını tezgaha serin. Ortasına enginar çanaklarını koyun ve çanakların içine harcını paylaştırın. Yapraklarınızı kapatıp diğer yaprakla açılmasını önlemek için sarın ve tencerenize dizin. Üzerine limon dilimleri koyun. Zeytinyağı gezdirin ve su ilave edip kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.