"Yolumu Çevirip Şaka Önerenler Oluyor"

Güncelleme: 06 Kasım 2016 Pazar, 11:02:29

Demet Akbağ’ın ünlüleri şakaladığı ‘Demet Akbağ ile Çok Aramızda’ bu akşam yeni bölümüyle ekranda!

Usta oyuncu Demet Akbağ, ‘Demet Akbağ ile Çok Aramızda’ adlı programla Türkiye’nin en ünlü isimlerini şakalamaya devam ediyor. Kimi zaman bir karavanda, kimi zaman bir evlendirme dairesinin gelin odasında, kimi zaman da gemide kaptan odasında adeta pusuya yatan Akbağ ve ekibi tam 47 ünlüyü şakaladı! Bülent Ersoy da şakalandı Hülya Koçyiğit de, Ebru Şallı da Mahmut Tuncer de! Hakan Altun konser sırasında şakalandı, Kubat sahne provasında!

ÜNLÜ İŞBİRLİKÇİLER

Beyazıt Öztürk’ten Murat Boz’a, Cengiz Kurtoğlu’ndan Murat Dalkılıç’a kadar 50’den fazla işbirlikçiyle yapılan şakalarda adrenalin dolu dakikalar kahkahalarla taçlandı! Demet Akbağ’la Bloom Medya’nın yapımcılığında çekilen ve bu akşam SHOW TV ekranında izleyiciyle buluşacak olan programı konuştuk...

‘Demet Akbağ ile Çok Aramızda’ programı yayınlandıktan sonra nasıl tepkiler aldınız?

Çoğunluk eğlendiğini söylüyor. En çok şaka yaptığımız kişilerin şakadan haberinin olup olmadığı soruluyor. Televizyon ekranında adrenali yüksek ve eğlenceli bir alternatif bulmaktan memnun olduğunu duyuyorum çoğu kişinin.

Sizin şakaladığınız sonrasında birlikte şaka yaptığınız isimler var mı?

Aslında şaka yaptığımız herkes, finalde bizimle birlikte o kadar çok eğlendi ki hemen kime şaka yapsa diye düşünmeye başladı. Ancak malum şaka yaptığımız tüm dostlarımız çok yoğun programları olan isimler. Pek çoğuyla şakaları planladık ancak hayata geçirmemiz mümkün olamadı. Önümüzdeki günlerde ekrana gelecek bölümlerde Simge Sağın’a yaptığımız bir şaka var. Simge Sağın daha sonra işbirlikçimiz olarak Kubat şakasında bizimle birlikte çalıştı.

ALTUN’A KONSERDE ŞAKA

Bu akşamki bölümde kimlere şaka yapacaksınız?

Hakan Altun’a konseri sırasında Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda binlerce seyircinin önünde bir şaka yaptık. Ebru Şallı deyince hepimizin aklına malum pilates geliyor. Biz de kendisine bir pilates şakası yaptık. Show TV’nin bu sezonki en çok konuşulan dizisi ‘İçerde’nin ‘Yeşim’i Gözde Kansu da bu akşam şakaladığımız isimlerden biri. Gözde’yle adrenalin dolu bir macera yaşadık. Sevgili Hülya Koçyiğit Marmara Denizi’nde bir köpekbalığıyla karşılaştı. O kadar nezaketliydi ki kendisine bir kez daha hayran kaldık.

Şaka yapmaya başladığınızda kimsenin bundan haberi yoktu. Programın bilinirliği şaka yapmayı zorlaştırdı mı?

Haziranda tadımlık 4 bölümümüz yayınlandığında şakaların büyük bir bölümünü bitirmiştik. Seyircilerimiz kış sezonunda izleyecek ama biz çekimlerimizi büyük bir gizlilik içinde aylar önce zaten yaptık. Hazirandaki yayından sonra çektiğimiz şakalarda da o kadar iyi senaryolar hazırladık ve o kadar büyük bir prodüksiyon hazırlığı yaptık ki kimse şakalanacağını düşünmedi.

‘SIRRI GERÇEK OLMAMIZ’

Sizce insanlar programı neden çok sevdi?

Televizyonda bize ait farklı bir şey izlemek seyirci açısından güzel oldu diye düşünüyorum. İşin sırrı gerçek olmamız.

Şaka konusunda seyirciden fikir geliyor mu? Seyirciyi şakalara dahil etmeyi düşünüyor musunuz?

Çok fazla fikir geliyor. Kendi yakınlarım dışında gerçekten bir yerlerde yolumu çevirip şaka önerenler de oluyor. Çekimlerimiz bittiği için kimseyi dahil etme lüksümüz artık yok. Ama çekimler boyunca 50 kişilik ekibimiz dışında özellikle sokak çekimlerinde vatandaştan büyük destek gördük.

Bugüne kadar yaptığınız şakalar arasında sizi en çok güldüren hangisi oldu?

Hazırlık aşamasından itibaren hayal ederken bile güldüğüm Ata Demirer şakasıydı. Ata’nın neye nasıl tepki vereceğini iyi bildiğimden şakayı kurgularken gerçekten çekiyormuşuz gibi eğlenerek çalıştık. İlk planladığımız, üzerinde uzun zaman çalıştığımız şakalardan biriydi Ata’nınki ama uygun zamanı denk getirmek için en çok beklediğimiz şakalardan biri de bu olmuştu. 

‘8 YEPYENİ BÖLÜMLE SEYİRCİYLE BULUŞACAĞIZ’

Çekimler bitti mi yoksa bir taraftan program yayınlanırken bir taraftan da yeni şakalar için mi uğraşıyorsunuz?

Çekimlerimizin tamamı bitti. 8 yepyeni bölümle seyirciyle buluşacağız.

Şakalarınız gerçek zannedilip haber oldu mu?

Biz açıklayana kadar gerçek zannedildiği zamanlar oldu ama gazetelere yansıyana kadar ekibim duruma müdahale edip bunun bir şaka olduğunu her zaman açıkladı. Gazeteci arkadaşlarımızı şakalar gerçekmiş gibi hiç kandırmadık.

 

‘Bülent Ersoy’a hangi şakanın yapılacağına karar vermek zordu’

Bu sezon sizi en çok kime şaka yapmak zorladı?

Bülent Ersoy... Bülent Hanım’a hangi şakanın yapılacağına karar vermek de zorlu bir süreçti. Şakayı nasıl ikna edici bir hale getiririz, ofisine nasıl sızarız kısmı da aylar süren hazırlıklarla gerçekleşebildi. Finalde onun da bizimle birlikte eğlendiğini görmek gerçekten çok keyifliydi.