Çukur'da neler oluyor?

Çukur'un nefes kesen bölümlerinde neler yaşandı?

21 Kasım 2023 Salı, 09:49:44

  • 1.

    Çukur! Burası bir mahalleden çok daha fazlası...

    İdris Koçovalı işlerini yürütmesi için oğlu Kahraman'ı seçmişti. Daha ufak oğlu Selim ise babasının işlerinden ne hoşlanıyor ne de yaşam tarzını benimsiyordu. Mahalleli İdris Koçovalı için gerekirse canını verir bunun için gözünü dahi kırpmazdı. Burada düzen de nizam da İdris Koçovalı'ydı! Tek ıslığı ile Çukur'u ayağa kaldırır tek sözü ile Çukur'u dağıtırdı.

    İdris Koçovalı dürüst ve merttir. Uyuşturucu işi için kendisine gelen Vartolu'ya hayır demiş, mahallesini korumuştur.

    Çukur'da önemli olan insanların kendilerini güvende hissetmeleri diyerek ona kapıyı göstermiştir.

    Ancak Vartolu geride durmaz! Çukur'a girmeyi kafasına koymuştur. Ve İdris Koçovalı'nın kendisinden sonraki veliahtı, oğlu Kahraman'ı pusuda öldürtmüştür.

    İdris Koçovalı bu acıya dayanamaz ve yoğun bakıma kaldırılır.

    Şimdi Vartolu'nun Çukur'a gelmesi ile dağılan Koçovalı ailesinin tek ve son umudu Yamaç, sevdiği kadını, eşini, Sena'sını geride bırakarak Çukur'a geri dönecek ve büyük savaşı başlatacaktır!

  • 2.

    Yamaç, Çukur'a geri dönmüştür! 10 yıl önce her şeyi geride bırakarak gittiği Çukur'da şimdi ailesini bir araya getirmek ve Çukur'a eski günlerini kazandırmak için bulunuyordur.

    Babasını ziyaret ettiği sırada Vartolu'nu suikast girişimini engelleyen Yamaç giderek insanları kendine hayran bırakmaya başlamıştır. Yalnız bu durumdan içten içe şikayetçi olan biri vardır o da Selim'dir! 

    Annesinin ve diğerlerinin ilgisinin Yamaç'ta olması onun hoşuna gitmiyordur! 

    Yamaç bir yandan işleri yoluna koymaya çalışırken diğer yandan sevdiği kadın Sena'yı uzaktan uzağa sevmeye kollamaya devam ediyordur!

    Vartolu, Paşa ve Selim'in iade-i ziyaretini karşılıksız bırakmayıp Çukur'a bir saldırı da daha bulunmuştur.

    Ve bu olay Yamaç'ın işleri kontrol altına almasını sağlamıştır. 

    Artık Çukur'da hiçbir kuş Yamaç Koçovalı'dan habersiz uçmayacaktır. Yamaç yaptığı planla Vartolu'nun canını ve malını öyle bir yakmıştır ki...

    Artık Yamaç, Çukur'da herkesin saygısını ve sevgisini kazanmıştır.

    Geriye Sena'ya ulaşmak kalmıştır. Ancak tam Sena'ya ulaştığı anda Vartolu'nun adamları ikisinin üzerine ateş açmıştır.

    Şimdi Yamaç'ın öfkesini kontrol etmek hiç kolay olmayacaktır!

    Vartolu'nun sırtındaki 'Çukur' dövmesi ise Vartolu'nun aslında kim? olduğu sorusunu sordurmuştur.

  • 3.

    Yamaç Çukur'a barışı getirmek için ilk hamle olarak Vartolu ile görüşme ayarlamıştır. Bu arada günlerdir bekleyen cenazelerini kaldırmak içinde harekete geçmiştir. Abisi Kahraman'ı tüm Çukur uğurlamıştır. Sultan oğlunu toprağa vermiştir ancak henüz acısını yaşamamıştır. 

    Cenazede Yamaç'ın yanına gelen Sena sevdiği adamın yanında yer almıştır. Sena'nın yanında olması Yamaç'ı daha da güçlü kılmıştır. 

    Vartolu ile görüşen Yamaç ona Çukur'da değil de bir arka sokağı Dere'de imalathane kurmalarını söylemiştir. Korumalağını yapacaktır ancak uyuşturucu Çukur'a girerse anlaşma bitecek demiştir. Vartolu bu teklifi kabul etmiştir tek şartı kendisinin Çukur'da yaşayacak olmasıdır.

    Yamaç'ın anlaşmayı sağlamış olması Emmi ve Paşa'yı şaşırtmıştır. Uyuşturucu işine girmiş olmaları hoşlarına gitmemiştir. Ancak asıl Yamaç onları şaşırtmış. Ve Koçovalılar'ın adı uyuşturucu ile anılmayacak diyerek Vartolu'nun uyuşturucu imalat ettiğini zannedeceğini ancak bu işin olmayacağını söylemiştir. Şimdi neler olacağı merak edilmektedir!

    Yamaç içeride bir köstebeğin olduğuna emindir. Bunu Selim'le paylaşır. 

    Ve İdris Koçovalı uyanır.

    Artık Çukur'da yeni bir dönem başlayacaktır!

  • 4.

    İdris Koçovalı'nın uyanmasıyla Çukur'da tüm dengeler değişmeye başladı!

    Yamaç içerdeki hainin kim olduğunu bulmak için Aliço'ya ve Meke'ye emir vermiştir. Selim ise hırsına iyice yenik düşerek Çukur'a gelecek para akışına da zarar vermek için harekete geçmiş ve Vartolu'yu bu duruma el koyması için uyarmıştır.

    İdris oğlu Kahraman'ın intikamını almak için Celasun'a Vartolu'yu vur emri verdirmiştir. Ancak son anda Yamaç'ın yetişmesi ile Celasun Vartolu'yu öldüremedi.

    Yamaç bu olanlar karşısında tüm öfkesi ile İdris Koçovalı'nın karşısına geçti ve bu ölüm emrinin hesabını sordu. İdris sinirlense de Yamaç hiç alttan almadı silahı babasının eline vererek; "bu tetiği çektiğin gün buradan gideceğim ama o güne kadar benim işime karışma" diyerek son sözünü söyledi.

    Vartolu'nu tüm adamlarını toplayarak Çukur'da şanını gösterecek bir geçiş töreni yaptı. Mahalleli bu duruma kayıtsız kalamadı. 

    Yamaç ise sıcak para akışını sağlamak için Çukur'un adamı Doğukan'ın alacağını çözmeye gitti. Buradaki soluksuz izlediğimiz dövüş sahnesi aslında Yamaç Koçovalı'nın buz dağının görünen kısmının altında daha da fazlası olduğunu gösterdi. Parayı alıp Doğukan'ı kurtarsa da Vartolu'nun gizlice yaptığı planlardan habersizdi.

    Hain planın ucunda Doğukan babasını öldürdüğünü sanıyordu. Yamaç ise onun polise teslim olması için ikna etti. Birlikte karakola doğru giderken Doğukan'ın birden direksiyonu kırmasıyla uçurumdan aşağı yuvarlandılar. Yamaç ölümün kıyısındayken bir anda giren geçmişteki görüntülerde mezuniyet töreninde yalnız olduğunu sanan Yamaç'ı uzaktan izleyen biri vardı o da İdris Koçovalı'ydı!

    İdris koçovalı aslında hep Yamaç'ın yanındaydı!

     

  • 5.

    Kaza sonrasında Yamaç ağır bir şekilde yaralanırken, Doğukan olay yerinde hayatını kaybeder.  Doğukan’ı kurtaramayan Yamaç büyük bir üzüntü yaşar. Selim ise Yamaç’ın başına gelenlerden ötürü çok korkar. Bir kardeşini daha kaybetmek istemez. Bu yüzden Vartolu’nun karşısına çıkar ve iş ortaklığını bitirir. Ancak bitirmesi kolay değildir. Onları yöneten bir gölge (Beyefendi), Selim’i tehdit eder. 

    Yamaç  olaylar’ı İdris’e anlatır. Aralarında bir hain olduğunu söyler. Ancak İdris’in tepkisi serttir. Ekmeğini yiyen, ona baba diyen kimse böyle bir hainliği yapamaz. Yamaç’a tek bir şart koyar. Kanıtı olmadan kimseyi karşısına getirmeyecektir. Aliço’nun yardımıyla Yamaç içlerindeki hainin İsa olduğunu öğrenir. İsa’yı yakalayan Yamaç, onu babasının karşına çıkartır. Yamaç, İsa dışanda başka bir hain olduğundan da şüphelenir. Sorgu sırasında İsa’nın sözleri Yamaç’ın şüphelerini haklı çıkartır. Başka bir hain vardır. 

    Bu sırada Vartolu’nun adamı Çiyan mahaledeki gençlere uyuşturucu dağıtır. Çocuklardan biri ölürken, diğerini Çiyan susması için bıçaklar. Ancak mahalleli Çiyan’ın yaptıklarını öğrenir. Olaya müdahale eden Yamaç, Çiyan’dan bıçakladığı gencin yerini öğrenir. Genci hemen hastaneye götüren Yamaç, Çukur halkı tarafından kabul görür. Onlar için Yamaç artık bir abi, bir babadır. 

    Vartolu ise Çukur sakinlerinin güvenini kazanmaya başlar. Yavaş yavaş Vartolu, Çukurlu oluyordu. Selim şüpheleri kendinden uzaklaştırmak için Yamaç’a hainin Emmi ya da Paşa olabileceğini söyer.  Silah sevkiyatı sırasında yapılan baskında çatışma çıkar. Aliço, Yamaç’ın verdiği komutla birini vuracaktır. Aliço’nun hedefindeki kişi kim?

     

  • 6.

    Yamaç, babası gibi gördüğü iki adamın Emmi ve Paşa'nın pusuda ölmesine izin vermeyip hayatlarını kurtarmıştır. 

    Selim yüzünden ikisinden de şüphe etse de tam emin olana kadar bir hamle yapmayacaktır.

    Selim gittikçe kendine güveniyor ipleri eline alıyor ve ortalığı karıştırmaya başlamıştır.

    Yamaç bir yandan Çukur'un içindeki işleri yoluna koyup Vartolu ile soğuk savaşı sürdürürken bir yandan da Sena ile yaşamını yürütmeye çalışmaktadır. 

    İki arada kalmıştır. 

    Vartolu Çukur'un yeni lideri olmak için her şeyi hızlandırmıştır. Mahalledeki çocukların sünnetlerini gerçekleştirmek için mahalleliye maddi yardım yaparken bir yandan da mahalleyi karıştırıp kendisi çözerek huzuru sağlayan lider olma yolunda hareket etmektedir. 

    Yalnız bilmediği şey Yamaç'ın Vartolu'nun ensesinde olduğu gerçeğidir.

    Yamaç, Vatrolu'dan Doğukan'ın parasını istemiştir. Vartolu ise bunu bi kazanıma döndürmek için parayı mahalleye getirmiş ve mahalleyiye hediye etmiştir.

    Yamaç o paranın yetimlerin hakkını söylemesi üzerine Vartolu parayı fırlatmıştır. Havaya saçılan paraları mahalleli toplamış getirip Yamaç'a uzatmıştır.

    Vartolu bu durum karşısında dumur olmuştur. Bilmediği bir şey vardır o da burası Çukur'dur! Ve Çukur ailedir!

    Yamaç, Aliço ve Meke'nin yardımları ile Vartolu'nun oyununu bozsa da... Celasun konusunda yanılmıştır. 

    Hem de bu yanılmaya Sena'da bile isteye ortak olmuştur.

    Mahalledeki silah deposunu soyan Celasun ve arkadaşları yakalanınca Koçovalılar'ın malını çalmanın cezası ya elinin kesilmesi ya da ölümdür.

    Ancak Sena'nın isteği üzerine Yamaç'ta iç sesine kulak vererek Celasun'u bağışlamıştır. Tek bir şartla sol elini kullanmama şartı ile.

    Celasun bu affı Vartolu'nun adamı olarak karşılayınca hem Sena hem de Yamaç neye uğradıklarını şaşırmış en büyük darbeyi yemişlerdir.

    Vartolu'nun çocukluğuna dair en belirgin hatırası ve de sevgisi annesinden sonra Saadet'ti ve Saadet'i bulmuştu.

    Henüz karşısına çıkmasa da onun Çukur'da olması Vartolu'yu mutlu etmişti. 

    Tabii Koçovalılar'ın konağında olması bakalım geleceği nasıl değiştirecekti?

  • 7.

    Yamaç bir yandan Çukur'daki işleri düzene sokmaya çalışırken bir yandan da Sena'ya yaşadıkları bu durumu açıklamaya çalışmaktaydı. Selim'in kirli oyunlarından haberi henüz olmasa da Vartolu'nun cezasını kesecekti. Ve bu an meselesiydi. Tek yapması gereken şey ise Vartolu'nun zaafını öğrenmekti. Bunun için Muhittin'den yardım istemişti.

    Celasun'un Vartolu'ya çalışması hem Akşın'ı hem Meke'yi hem de Yamaç ve Sena'yı şoka uğratmıştı. Celasun'dan bu yaptığı yanlışın hesabını sormak için Meke karşısına dikildi. Uzun süre boyunca hafızalardan silinmeyecek olan ikilinin nefes kesen düellosu heyecanı doruklara ulaştırdı. Emmi ile Paşa peşindeki adamların farkına vardıklarında Yamaç'tan hesap sordular. Yamaç onları ikna edecek bir cevap verdi. Ancak durumun aslı öyle değildi. Öbür yandan Vartolu mahalleyi içten içe zehirlemeye insanları korkutmaya zorla işler yaptırmaya devam ediyordu. Yamaç'ın indirdiği büyük darbe sonucu parasız kalması bakalım durumu nasıl değiştirecekti? Sena'nın Yamaç'a hazırladığı romantik sürpriz #YaSen fanlarını ekran başını kilitledi. İdris'in yeniden ayağa kalkıp mahalleye gelmesi ve Vartolu'nun zaafının açığa çıkması ile Çukur'da neler değişecek?

     
     
  • 8.

    Zaafı açığa çıkan Vartolu oldukça öfkeliydi! Hem içerideki haini bulmak istiyor hem de Koçovalı ailesini çökertme işlemlerini hızlandırmak istiyordu! 

    Bunun için harekete geçti! Çukur'da yaşayan insanların hayatını tehdit etmeye başlayınca Yamaç herkesi koruyacağına dair Çukur'a söz verdi! Ancak merak ettiği bir şey vardı o da Çukur'un kendisini koruyup korumayacağını merak ediyordu?

    Ancak Çukur bu sınavı başarı ile verdi. Çukur ahalisi arkadaşlarını ve birbirlerini korudu.

    Yamaç'ın Emmi ve Paşa'dan şüphelendiğini Anlayan İdris Koçovalı çılgına döndü. Emmi ve Paşa'yı yanına çağıran İdris, Yamaç'a onların gözlerini dahi kırpmadan birbirleri için canlarını vereceğini gösterdi. Yamaç tüm yaşadıkların şoku ile ne yapacağını bilemedi.

    Koçovalı kadınları arasında da sular durulmuyordu. Sultan evdeki hakimiyetini sarsan Sena'ya bir ders vermek için herkesin odasında arama yapmaya başladı ancak Sena bu duruma karşı oldukça dik durdu. Ve Sultan'ı susturdu.

    Sultan bu yaşanılanlarla kalmayıp Sena'yı cezalandırmanın bir yolunu bulacaktı. Gidip yaşadıklarını İdris'e anlattı. İdris Koçovalı Sena'nın karakterini sevse de Yamaç'ın işlerini yaparken engellediğini fark edince ona yaptıkları işleri yakından göstermek istedi. Ve Sena Yamaç'ın Çukur'daki yüzünü görmüş oldu. Şimdi ne karar vereceği büyük merak konusu!

    Selim ortalığı karıştırmaya devam ediyordu. Tombalacıdaki olaylar sonucunda Serdar tarafından İdris Koçovalı ve Vartolu rehin alındı! Babasını kurtarmaya giderken Yamaç'a bir büyük darbede yine Selim'den geldi! Selim, Sena'yı kaçırmıştı.

    Olanlar karşısında Yamaç çılgına döndü! Yamaç şimdi ne yapacak?

  • 9.

    Artık Çukur'da hiçbir şey eskisi gibi değildir.

    Yamaç resmen çıldırmıştır. Hem sevdiği kadın Sena hem de babası Serdar'ın elindedir. Yamaç şimdi herkesin cezasını kesecektir!

    Serdar, Yamaç'ın delirmiş halini gördükçe korkmaya başlamış ne yapacağını şaşırmıştır!

    Selim'in ortalarda olmaması Yamaç'ın sinirlerini bozmuş belki de ilk defa ondan şüphelenmesini sağlamıştır. Selim'i koklayarak "Sen de bir koku var ama tam çıkaramıyorum" dediği anlar da Selim'i açığa çıkıp çıkmayacağının korkusu sarmıştır. Öbür yanda yanına Aliço'yu alarak birbir Sedar'ın mekanlarını depolarını evini ve ailesini bulan Yamaç kendisinden korkulduğu kadar olduğunu göstermiştir. Serdar'ın neyi varsa bulup ardından havaya uçurmaktadırç

    Serdar korkuyla babasını gibi gördüğü Feyyaz'ın yanına giderek yardım ister. Ancak raconu çiğnemiş ve İdris'le Yamaç'ın eşini kaçırmış olmasından dolayıo Feyyaz, Serdar'a yardımcı olmaz gönderir. Serdar yalnız ve korku dolu olmasından dolayı saldırmaya çalışmaktadır ancak yaptıkları Yamaç'a işlemez karşısındaki bu delirmiş adamla ne yapacağını bilemeyen Serdar beklemektedir.

    Öbür tarafta Vartolu ve Selim işleri batırdıklarından dolayı Beyefendi'yi devreye sokmak isterler. Devreye giren Beyfendi'nin ise aslında Baykal olduğu açığa çıkar. Tabi bu gerçeği henüz kimse bilmiyordur.

    Yamaç, babasını ve Sena'yı Serdar'ın elinden kurtarır ve eve getirir. Sultan'ın Sena'ya sarılması ve birlikte ağlamaları izleyen herkesin göz yaşlarının akmasına sebep oldu. 

    Vartolu da annesinin mezarına gider ve babası İdris'e içten içe beslediği sevgi duygusunu görürüz.

    Karanlığın ardında temiz bir kalbi vardır aslında Vartolu'nun.

    Yamaç ise hala sakinleşememiştir. Serdar'ı ortadan kaldırmak için yeminlidir.

    Ve Serdar'ı köşeye sıkıştırmış tam vuracakken bi' anda Sena'nın gelmesiyle her şey karışır.

    Silahtan çıkan kurşun birini vurmuştur! Ama vurulan kimdir?

  • 10.

    Silahlardan çıkan kurşunlar Yamaç ve Serdar’a isabet eder. Yamaç ensesinden yaralanırken, Serdar karnından yaralanır.

    Vartolu, Serdar’ın adamlarının İdris’in evini bastığını görür.  Saadet’i kurtarmak için Koçavalılar’ın evine yardıma gelen Vartolu, Sultan’ın da hayatını kurtarır.

    Karaca’nın yaralandığını öğrenen Selim deliye döner. Serdar’ın kendisini aramasıyla yerini öğrenir. Kızına yapılanları affedemeyen Selim, Serdar’ı  boğarak öldürür. Serdar’ın sonu Selim’in elinden olur.

    Olanlardan sonra Sultan korkularını Sena’yla paylaşır. Aralarında duygusal bir konuşma gerçekleşir. İlk defa Sultan acılarını Sena’ya gösterir. Bu konuşmanın sonunda Sultan, Sena’ya bir karar vermesini söyler. 

    Vartolu’nun ailesini kurtardığını öğrenen Yamaç’ın kafası karmıştır. Vartolu neden onlara yardım etmiştir. Bu sorusunun cavabını almak için Vartolu’nun yanına gider. Aralarındaki konuşma sırasında Yamaç’ın sen kimsin sözü Vartolu’yu köşeye sıkıştırmıştır.

    Karaca'nın durumunu uzaktan takip eden Celasun, Akşın'a "Ben kötü biri değilim, bir gün anlayacaksın" dedi, ikili sarıldığı anda ise Nedret'e yakalandı.

    Aliço'ya çok benzeyen biri Feyyaz'ın oğlu Oğuz'u öldürdü. Feyyaz öfkeden kudurarak Aliço'yu kaçırdı. Durumdan haberdar olan Yamaç, tüm mahalleliyi alarak Aliço'yu kurtarmaya gitti. Yamaç, Aliço'nun yapmadığına inandırmaya çalışırken Feyyaz’ın öfkesiyle kaşılaşır. 

    Büyük buluşma gerçekleşti. Vartolu, Sadiş’iyle buluştu. Ancak Vartolu buluşmada yüzünü göstermemesi Saadet'in kafasındaki soru işaretlerini iyice arttı.

    Sena olan bitene daha fazla dayanamayarak Yamaç'a eski evlerine dönmeye karar verdiğini söyledi. Yamaç’ın da gelmesini istiyordu. Ondan bir karar vermesini istedi. Yamaç’ın Çukur'a ve ailesine bağlılığı daha ağır bastı ve Sena'ya gitmek yerine babasının yanına meyhaneye gitti. Yamaç’ı sabırsızlıkla bekleyen Sena büyük bir hayal kırıklığı yaşar. Kapıyı açtığında bavulları oradaydı. Yamaç’ın Çukur’u seçtiğini anlamıştı.

    Yamaç, babasının Emmi ve Paşa'ya yaptığı bağlılık sınavının aynısını Selim'e yaptı. Yamaç silahı önce kendi kafasına dayayarak tetiği çekti.  Silah ateş almayınca aynısının Selim'in de yapmasını istedi. Tereddüt eden Selim  çaresiz olduğunu görünce silahı kafasına dayadı. Peki Selim, Yamaç’ın bu zor sınavını geçebilecek mi? 

  • 11.

    Sena'nın evi terk edişi Yamaç'ın kolunu kanadını kırmıştı. Çukur'da Kumburgazlı Serdar'dan sonra parasal sıkıntılar da baş göstermeye başlamıştı.

    Meke'nin de Vartolu'nun elinde rehin tutulmasıyla Yamaç her köşeden tutulmuş gibiydi.

    Selim'in güven testini şimdilik aralarındaki şüpheyi ortadan kaldırmıştı.

    Hiçbir sırrın gizli kalmayacağı aşikardı, İdris'e gelen gizemli mektupta Mihriban'dan bir oğlu olduğu gerçeği söylenmiş oldu.

    Hem bir zamanlar sevdiği kadının ölümünü hem de ondan bir oğlu olduğunu öğrenen İdris, oğluna ulaşmak için harekete geçecek mi?

    Vartolu tüm bu karanlığın içerisinde kendine, kendi deyimi ile çiçekler çizmeye başlamış ve Sadiş'le aşkın kıvılcımlarını yakalamıştı. Bu masum aşkı kirletmekten korkan Vartolu ne gidebiliyordu ne de kalabiliyordu. Aynı şekilde Sadiş de Vartolu'ya git dese de kalmasını istiyordu.

    Karaca'nın kendisi için hayatını tehlikeye atması ile ona karşı sevgi gösteren Celasun'u Akşın gördü. Ve Karaca'nın ihanetiyle yıkıldı.

    Selim ve Vartolu'nun işleri karıştırması nedeniyle oyuna dahil olan Baykal belki de ilk defa Çukur tam anlamıyla fethetmişti! İdris Koçovalı'ya ait tapular şimdi onlar elindeydi! 

    Karşısındaki masada hem Baykal hem Vartolu hem de Selim olan Yamaç'ın işi giderek zorlaşıyor!

  • 12.

    Yamaç'ın her cepheden etrafı sarılmıştı. Aynı zamanda Sena'nın boşanma kararıyla da tam anlamıyla sarsılmıştı.

    Yamaç paralarında kaptırılması üzerine içlerinden birinin ya Emmi'nin ya Paşa'nın ya da Selim'in hain olduğundan emindir bunun için Aliço'nun yardımını istemiştir. Aliço'ya, İsa'yı bulduğu gibi hangisi hainse onu ortaya çıkarmasını istemiştir.

    Bu sırada Vartolu ve Selim'de Beyefendi Baykal tarafından köşeye sıkışmışlardır. Hem ona hizmet ediyor hem de tüm iplerin Baykal'ın elinde olmasından rahatsız oluyorlardır. Baykal'ın Vartolu'yu tehdit etmesi üzerine Sadettin, Sadiş'in hayatının tehlikeye girmesinden korkarak ondan ayrılma kararı aldı. Hayatında başka biri olduğunu söyledi. Ancak bu durum ikisinde yüreğine kor gibi düştü.

    Şimdi tapuları alan Münir'in bulunmasındaydı sıra. Münir'in ortadan kaybolduğu sırada pavyonda Yıldız'a denk gelince. Hemen Yıldız bu haberi Sena'ya ulaştırdı. Sena ise pavyona giderek Münir ağzından laf alıp Yamaç'ı zor durumdan kurtarmak istedi. Ancak Sena, pavyona girer girmez Çukur'un adamları anında haber uçurdu.

    Ve Sena'yı oradan çıkardılar. Yamaç Sena'nın pavyona girdiğini öğrenince deliye döndü. Ve hesap sormaya gittiğinde karşısında dimdik güçlü bir Sena gördü.

    Yamaç'a belki de o zamana kadar farketmediği tüm gerçekleri birbir suratına vurmuştu Sena.

    Ve masada 3 kişi olduğunu ve birinin Beyefendi olduğunu öğrendiğini söyledi.

    Yamaç şimdi kendine Beyefendi diyen bu adamın peşindeydi!

    O sırada Münir'i ele geçirmeye çalışsa da Baykal - Vartolu ve Selim üçlüsü.

    Feyyaz'ın yardımıyla Münir'i Yamaç ele geçirdi. 

    Ve Yamaç, Baykal'ın karşısına geçerek Beyefendi'nin kim olduğunu sordu.

    Aynı zamanda geçmişin sırrı ortaya çıkınca İdris, Mihriban'dan olan oğlunu bulma peşindeydi. Ancak Sultan ve Paşa bunu engellemeye çalışıyordu.

    Ne kadar engellemeye çalışsalar da gerçekler bir bir İdris'in önüne geliyordu.

    Çukur'da çember giderek daralıyor!

  • 13.

    Artık dengeler değişiyordu!

    Yamaç, Feyyaz'ın yardımıyla Münir'i ele geçirmiş Beyefendi'nin kim olduğunu öğrenmesine ramak kalmıştı.

    Yamaç, Beyefendi'nin kim olduğunu öğrenmek için bilgisinin olabileceğini düşünden Baykal'ın yanına gitti. Ona Beyefendi'nin kim olduğunu biliyor musun diye sordu. Yamaç'ın yanına kadar gitmiş olması Baykal'ı rahatsız etmişti.

    Ancak Baykal, iyi bir planla Münir'i Vartolu'ya kaçırttı. Feyyaz gerçekleri öğrenmişti.

    Münir'e ait dükkanı üzerine geçiren Vartolu, onu öldürerek aynı zamanda Celasun'a hem ders hem de göz dağı verdi.

    Feyyaz, Yamaç'ın yanına giderek Beyefendi'nin kim olduğunu söyleyecekti ki Baykal müdahele ederek keskin nişancı yardımıyla Feyyaz'ı öldürdü.

    Yamaç hem Feyyaz'ı kaybetmiş hem de tüm cephelerinde sarılmış olmanın rahatsızlığı içerisindeydi.

    Vartolu'nun Koçovalı konağına gelmesi ile Saadet, artık Salih'in Vartolu olduğunu biliyordu.

    Bu gerçek Saadet'i yıkmıştı. Çukur'un baş düşmanının çocuk aşkı, sevdiği adam Salih olması gerçeği Saadet'i yerle bir etmişti.

     Yamaç, Çukur'daki düzeni korumaya çalışırken bir yandan da Sena ile sarsılan ilişkisini istemese de kaybetmemek için elinden geleni yapıyordu.

    Sena ise bir türlü Çukur'dan ayrılamıyordu. Dertlerine derman olmaya gidiyordu.

    Vartolu tapuları İdris'e teslim etmek için Koçovalı ile karşı karşıya geldi.

    İdris'e tapuları vermesi için tek bir şartı olduğunu söyledi o da kendisine bir masal anlatmasıydı.

    Bu istek karşısında İdris Koçovalı şaşırsa da masalı anlatmaya başladı.

    Vartolu'nun yüreği yangın yeriydi. Ancak hiçbir şey belli etmemeye çalışıyordu. Tapuları İdris Koçovalı'ya verdi sadece bir tanesi hariç. O da çocukluğunun geçtiği evdi.

    Yamaç, Vartolu'nun o evi aldığını öğrenince Sadettin'in karşısına dikildi ve onun açığını bulacağını söyledi!

    Çukur'da gerçekler daha fazla gizli kalabilecek mi?

  • 14.

    Yamaç gerçeklerin ensesindeydi.

    Kasım'ı gizlice ele geçirmiş ve tüm bu olanları çözmesine ramak kalmıştı.

    Bir yandan çocukluk aşkı salih'in Vartolu Sadrettin olduğunu öğrenen Saadet ne yapacağını bilemez haldeydi. Kendini Sena'nın kollarına bırakarak bütün bu olanlarla nasıl baş edeceğinin yolunu arıyordu.

    Yamaç, Paşa'nın sakladığı sırrı görmüş ancak çözümleyememişti sadece Paşa'nın kendisine zarar vermesinden korkuyordu. Ve onu sorguluyordu. Geçmişin altındaki sır perdesini kaldırmak gerçeklere ulaşmak istiyordu.

    Bir yandan tapuları İdris'e geri vermesinden dolayı Baykal'la savaşan Vartolu bir yandan da nerede olduğunu bilmediği Kasım'ı bulmaya geçmişin intikamını almak istiyordu.

    Saadet ne yapacağını bilemiyordu ve Salih'le yüzleşmeye gitti. Kimliği açığa çıkan Vartolu, Sadiş'in karşısında hem o saf Salih'i hem de yılların kendisinden intikamla yarattığı karanlık Sadettin duruyordu.

    Sadettin, ne olursa olsun geçmişin hesabını kapatacağın söylediğinde Sadiş artık Koçovalı ailesinin karşısında bulunan bu adamın sevdiği adamla hem yakın hem de bu denli uzak olması gerçeği ile karşı karşıya kaldı.

    Yamaç, Paşa'dan ve Sadiş'ten öğrendiği bilgiler doğrultusunda kendisini dumur olmuş bir şekilde Kasım'ın yani Salih'in üvey babasının karşısında buldu.

    Kasım, ona Salih'in annesinin Mihriban olduğunu söylemesi ile Yamaç, eksik kalan tüm parçaları birbir tamamlamıştır.

    Ve bu gerçek onu yıkıp geçmiştir. Ezeli düşmanı, Kahraman abisinin katili, Çukur'un baş düşmanı Vartolu bildiği adam babası İdris Koçovalı'nın öz be öz oğlu, Yamaç'ın abisidir.

    Bu gerçek karşısında dağılan Yamaç, ve Sadiş'le karşılaşıp hem çocukluğu yıkılan hem sakladığı gerçekler ortaya dökülen Vartolu karşı karşıyadır.

    Vartolu annesinin vurulduğu her şeyin mahvolduğu o evde yerde sızmış, Yamaç ise bu gerçek karşısında daha fazla güçlü duramamış ve yıkılmış!

    İşte hepimizin yüreğini kasıp kavuran o anlara imzasını atmıştır!

  • 15.

    Yamaç gerçekler karşısında büyük bir travma yaşar. 

    Ne yapacağını bilemeyen Yamaç, Sena'ya sığınır. Onun kollarında teselli bulur.

    Vartolu'ya öfkeli olan Baykal onun gizlediği sırrı araştırmaya başlar. İpuçları onu Kasım'ın karısı ve oğluna çıkarır. Vartolu ve adamlarını kaçıran Baykal ondan adamlarının canına karşılık sakladığı sırrı itiraf etmesini ister. Kaçacak bir yeri kalmayan Vartolu, Baykal'a Salih Helvacıoğlu olduğunu itiraf eder. 

    İdris oğlunu 30 yıl boyunca saklayan Paşa'yı affetmez. Onu Çukur'dan kovar. 

    Paşa'nın Çukur'dan kovulduğunu öğrenen Yamaç babasıyla sert bir yüzleşme yaşar. İdris'in sırrını birbir yüzüne vurur.

    Kasım'ı ele geçiren Vartolu ondan çok önemli bir bilgi elde eder. Paşa veya Emmi'nin annesinin hayatını değiştiren kişi olduğu gerçeğini öğrenir.

    Paşa, Çukur'dan gideceği anda Emmi engel olur. "Paşa yoksa Emmi de yoktur!" diyerek o da Çukur'dan ayrılma kararı alır.

    Tam Çukur'a veda edecekken Vartolu, Paşa ve Emmi'yi kaçırır.

    Yamaç, Vartolu'nun karşısına çıkar. Düşündüğü şeyi yapmaması gerektiğini söyler. Ancak Vartolu yapacağını söyleyip adamlarını Yamaç'ın üstüne salar. 

    Vartolu geçmişteki intikamının hırsıyla Paşa ve Emmi'ye işkence yapar. Artık dönüş yoktur. Paşa ve Emmi ölecektir.

    Paşa ve Emmi'nin Vartolu tarafından kaçırıldığını öğrenen İdris adamlarını toplar. Kardeşlerini geri almak için Vartolu'nun kapısını kırar.

    Baba - oğul silahlarını çekmiş birbirini vuracaktır. Ancak Yamaç aralarına girer. Birbirlerini öldürmeye engel olmaya çalışır. 

    Yamaç, Vartolu ve İdris'e engel olabilecek mi?

     

  • 16.

    Yamaç, İdris ve Vartolu'nun en büyük engeli olmuştur.

    Silahların arasına giren Yamaç savaşın başlamasını önlemiştir. Ancak İdris bu savaşın başlamasını ister ve Yamaç'a 24 saat mühlet verir. Vartolu ya Çukur'dan gidecek ya da Çukur'a gömülecektir.

    Arada kalan Yamaç ne yapacağını bilmez bir haldedir. Tek bir kişi Vartolu'ya engel olabilir. O da Saadet'tir...

    Saadet, Vartolu'nun hayatını kurtarmak için Çukur'dan beraber gitmeyi teklif eder. Ona gelecekte yaşayabilecekleri güzel hayallerini anlatır. Saadet, Vartolu'dan bir seçim yapmasını ister. 

    Vartolu'nun kafası karışmıştır. Ya Saadet'le mutlu bir hayat sürecek Salih olacak ya da Çukur'da kalıp Vartolu Sadettin olmayı seçecektir. 

    Vartolu intikamını seçip Çukur'da kalmaya karar vermiştir.

    Celasun, Vartolu'nun yakınına girmek için onun tarafına geçtiğini Yamaç'a anlattı. Vartolu'nun Çukur'dan olduğunu söyleyen Celasun, Yamaç'ın aslında bu gerçeği bildiğini öğrendi. 

    İdris, Paşa ve Sultan'dan hesap sordu. İdris oğlunu bulup eve getireceğini söyledi. Sultan'ın bu durum karşısında gideceğini söylemesi üzerine, İdris onu evden kovdu.

    Gidecek yeri olmayan Sultan, Sena'nın evine gitti. Gelin kaynana ilk defa bu kadar yakın oldular. 

    Vartolu annesinin mezarındayken Yamaç geldi. İkili büyük bir kavgaya tutuştu. Yamaç, Vartolu'ya Çukur'dan gitmesi için yalvardı. Çünkü Yamaç bu savaşı istemiyordu.

    Ancak Vartolu gitmeyeceğini, Çukur'u ele geçireceğini ve bilmediği şeyler olduğunu belirtti. Yamaç ise her şeyi bildiğini söyledi.

    İki kardeş artık yüzleşmişti.

    Savaş günü geldiğinde her iki tarafta hazırlıklarını bitirmişti. Koçavalılar Vartolu'nun evine saldırmıştı. Saldırıdan kaçmak için arabaya binen Vartolu'nun karşısına bir minibüs çıkmış, minibüsten inen adamlar Vartolu'nun arabasını kurşun yağmuruna tutmuştur. 

    Bu saldırı herkesi şok etmiştir. 

  • 17.

    Vartolu'nun evinden çıkan cenaze tüm dengeleri alt üst etti.

    Vartolu Ağasını kaybeden Medet'in öfkesi dinmezken Saadet de medet de yasa boğuldu, Ancak kendinden gizlenen gerçekleri henüz bilmeyen İdris ise oğlu Kahraman’ın katili öldüğü için derin bir nefes aldı. Yamaç’la birlikte Kahraman’ın mezarına gitti.

    Sultan, Vartolu'nun ölüm haberini alınca şükür namazı kılmaya başladıç Çukur'da hem bir sevinç hem de içten içe bir yas hakimdi...

    Çukur sokaklarının duvarlarında Vartolu için güzel sözler yazılıyordu...

    Çukur'un çocukları gizlice Vartolu'ya saygı geçidinde bulunuyordu. Tabi bu ölüm Çukur'daki yeni dönemi tetiklemişti. Polis bu olaydan sonra mahalleyi sorgulamak için bir polis göndermişti. O da Amir Emrah'ın ta kendisiydi.

    Celasun, Akşın'la konuşmak istedi Karaca'nın kendisine olan öfkesinin sebebini öğrenmek istiyordu. Ancak aklının ucundan bile geçmeyecek gerçeği öğrenince Celasun neye uğradığını şaşırdı.

    Bu yapılanyanlışın hesabını Mete'den sordu. Ve Mete'yi karaca'dan özür dilemeye göndertti.

    Medet, Ağası Vartolu'nun yokluğunda işleri eline aldı ve adamların dağılmasını engelledi.

    Yamaç, Emmi'ye giderek yardım istedi. Emmi öğrendiği şeyler karşısında ayakta durmakta zorlandı.

    Aynı zamanda Paşa, İdris'in git emrinin hala onun için geçerli olduğunu söyleyerek oğlunu bulmadan gelmeyeceğini söyledi.

    İdris'in oğlunu ararken karşısına çıkan Kasım'ın anlattığı gerçekler karşısında Paşa'nın kalbi daha fazla dayanamadı.

    Medet ise Vartolu'nun söylediği son sözü; Emmi ve Paşa'yı öldür emrini bir an olsun unutmadı ve harekete geçti.

    Bu arada Çukur'a giren Emrah Amir, Çukur'un tüm adamlarını tutuklayıp geçiş yaptırarak boy göstermiş oldu.

    Ve aslında Emrah'ın, Sena'nın abisinin olduğu gerçeği bakalım neleri etkileyecek?

    Yamaç şimdi ne yapacak?

     

  • 18.

    Emrah Amir yani Sena'nın üvey abisi Emrah henüz kimin tarafından harakete geçirildiği bilinmese de Çukur'a girmiş, Çukur'un tüm adamlarını ve İdris Koçovalı'yı gözaltına alarak bugüne kadar henüz yapılmamış bir şeyi yapmıştır.

    Ve kameralarının önünde İdris Koçovalı'yı küçük düşürmeye çalışması ile amacının ne olduğu aslında ufak ufak ortaya çıkmıştır.

    Ancak Emrah'ın bilmediği şey; Çukur'un insanlarının İdris Baba'ya büyük bir sevgiyle bağlı olduklarıdır.

    Nezarethanede yaptığı tüm uygulamalara rağmen adamlarının ve dışarıda Çukur halkının İdris Baba'ya sadakatlerini gören Emrah neye uğradığını şaşırmıştır.

    Bir yandan Emrah'ı çözmek için harekete geçen Yamaç'ın bilmediği sır ise Emrah'ın Sena'nın üvey abisi olduğu gerçeğidir.

    Sena bu durumu kendi halletmek için kolları sıvamış Yıldız'ı da planına dahil etmiştir ancak Emrah'a karşı kazanmak hiç kolay olmayacaktır.

    Emrah'ın İstanbul'a gelmesinin Çukur'a girmesinin ardında ise herkesi şoke eden biri vardır. O da Baykal'ın ta kendisidir.

    Emrah'ın Baykal'ın oğlu olmasıyla şimdi tüm dengeler yeniden kurulacaktır.

    Baykal, Yamaç'ın ve Çukur'un etrafında öyle gizlice yayılmıştır ki her defasında etraflarını sarıyordur.

    Baykal, Selim'e Yamaç'ı ortadan kaldıracağını ona buralardan uzaklaşması gerektiğini söylemiştir. Ancak Selim bir kardeşini daha kaybetmeye razı değildir.

    Son anda kahvehaneye yetişen Selim, Medet'in Yamaç'ı vurmasını engellemiş ancak Yamaç'ın hayatını kurtarırken kendini ateşe atmıştır.

    Hastaneye yetiştirilse de kalbi durmuştur.

    Selim kurtulabilecek mi? 

    Yamaç bir sevdiği abisini daha kaybetmeye gücü yoktur.

    Gizli bir mahzene giden Yamaç aslında burada Vartolu Sadettin'i tuttuğu açığa çıkmıştır.

    Medet'in abisini vurduğunu söyleyen Yamaç, eğer abisi ölürse bunun karşılığında Vartolu'yu öldüreceğini söyler.

    Çukur'da tüm taşlar yerinden oynadı!

    Bakalım yüzleşmenin son bölümünde neler olacak?

  • 19.

    Yamaç, babasının bir oğlu daha ölmesin diye Vartolu'yu hayatta tutmaya çalışmış ve onu kaçırmıştır. Vartolu, Yamaç'ın tüm bu yaptıkları karşısında şaşkınlığını saklamayamıyor karşısındaki bu adamı anlamaya çalışıyordur.

    Vartolu ise hapis tutulduğunda kendi içsel çatışmasını  yaşamaya başlamıştır. Bir yandan Emmi'yle konuşarak aslında onu kaçıranın Paşa olduğunu öğrenmiştir. Şimdi tüm öfkesi Paşa'yadır.

    Selim'in hayati tehlikesi sürerken; Yamaç bu gerçeği annesi ve babasına bir türlü Selim'in vurulduğunu söyleyemedi.

    Zaten Vartolu'nun oğlu olduğunu öğrenen İdris hayatının en büyük yıkımını yaşadı.

    Şimdi bir oğlunu bulmuştu belki ama oğlu Kahraman'ın katilinin yine kendi oğlu olduğu gerçeği onu darma dağın etmişti.

    Yamaç, Babasına bir türlü Selim'in vurulduğunu söyleyemediği için annesini çağırdı.

    Evi terk eden Sultan şimdi geri dönmüş ve İdris'i kendisine getirmek için harekete geçmişti. İdris'e onun ne kadar güçlü olduğunu hatırlattı. Darma dağın olmuş İdris'i kendine getirdi. Onu toparlayara oğulları Selim'in yanına gittiler.

    Selim'in Yamaç'ı kurtarmak için kurşunların önüne atlaması hem İdris'in gözünde Selim'i yüceltmiş hem de iki kardeş arasında incinen bağı tekrar kurmuştu.

    Yamaç, Medet'i sıkıştırmış, kendisini öldürmeye çalışmasının ardındaki gerçeği öğrenmek istemekteydi.

    Ve yakaladığı ipuçları ona Beyefendinin kimliğini göstermiş oldu; Yamaç Baykal'ın kimliğini çözdü! 

    Bir yandan Emmi'nin davranışlarından şüphelenen İdris, onu takip ederek Vartolu'yu sakladıkları yere geldi.

    Hapis tutulduğu yere girip üstlerine kapıyı kilitleyen İdris;

    Vartolu'ya "Salih..." diye seslendi.

    Çukur'da büyük yüzleşme gerçekleşti! Şimdi İdris ve Salih ne yapacak?

  • 20.

    Yamaç, Baykal'ın Beyefendi olduğunu çözmüş onu köşeye sıkıştırmıştı. Ancak Baykal son anda Yamaç'ın elinden kaçtı. 

    Bunun üzerine Yamaç, Baykal'ın tüm mal varlığını havaya uçurdu evinin etrafını sararak onu içeriye hapsetmiş oldu.

    Baykal, Yamaç'a göz dağı vermek ve yaptıklarının acısını çıkartmak için Hale'yi öldürdü.

    Aliço'nun kollarında can veren Hale hayata gözlerini yumdu. Aliço dağılmıştı. Yamaç ise öfkeliydi. Bunun hesabını soracaktı.

    Vartolu ve İdris yüzleşmesinde, Vartolu öfkesini kusuyor, yaşadığı korkunç yılları bir bir babası İdris'e anlatıyordu.

    İdris, Salih'in yaşadığı bu acı dolu yıllar karşısında göz yaşlarını gizleyemiyordu.

    Ona bir şans sundu Çukur'dan gitmesini bayramlarda gelip elini öpmesini belki ilerde her şeyi unutup, Kahraman'ın ölümünü geride bırakıp baba oğul gibi karşılıklı oturacaklarını söylemişti.

    Ancak tüm yaşamı boyunca intikamını almak için ayakta kalan Vartolu bu teklifi tepti.

    Çukur'da kalacaktı ve kral olacaktı.

    İdris ise Çukur'da kalan Vartolu'nun karşısında kendisini bulacağını kendisinin Yamaç'ın yanında yer alacağını söyledi.

    Şimdi tüm dengeler sarsılmış herkes bu savaşın hem kazananı hem de kaybedeniydi.

    Pekii bundan sonra çukur'da neler olacak?

  • 21.

    Vartolu’nun İdris Koçovalı’nın oğlu olduğu haberi Çukur’da büyük yankı yaratmıştır. 

    Yamaç, Hale’nin ölümüylebüyük bir yıkım yaşamıştır. Baykal’a karşı masum insanları koruyamadığını düşünmüştür. Bu kayıplar Yamaç’ın eski günlerini özlemesine neden olmuştur. 

    Aliço, Hale’nin katilini bulmak için ipuçlarını toplamaya başlamıştır. İpuçlarını birleştiren Aliço, Hale’nin katiline adım adım yaklaşmıştır. 

    Saadet öldü sandığı Vartolu’yu karşısında görmüştür. Saadet, Vartolu’nun geri dönmesine ne kadar sevinse de onun içinVartolu ölmüştür. 

    Selim’in karşına çıkan Vartolu kardeş oldukrını itiraf etmiştir. 

    Vartolu’nun ölmediğini öğrenen Baykal öfkeden deliye dönmüştür. Bu sefer Vartolu’nun işini bitirmeye kökten karar vermiştir. Baykal, Emrah ve Nazım’a kardeş olduklarını söylemiştir. İkili bu durum karşında büyük şok yaşamıştır.  

    Babasının intikamı için Vartolu’nun yanına giren Celasun, Yamaç ve Vartolu’nun kardeş olduğunu öğrenmiştir. Yaptıklarının boşa olduğunu düşenen Celasun hesap sormak için Yamaç’ın karşısına çıkmıştır. Bu karşılaşma Yamaç ve Celasun için büyük bir değişime neden olmuştur. Celasun artık eski haline dönmüştür.  Yamaç ise eski yaşantısına tekrar geri dönmüştür. Ancak Vartolu, Yamaç’ın yerini bulmuş ona bir teklifte bulunmuştur. Baykal’ın işini bitirmeye ve ondan intakam alabileceklerini söylemiştir.

    İdris, Celasun’la konuşmak için  evine gelmiştir. İdris, Celasun’a babasının intikamını almak istiyorsa kendisini öldürmesi gerektiğini söylemiştir. 

    Yamaç ve Vartolu, Nazım'ında yardımıyla Baykal'a büyük bir tuzak kurmuştur. Güçlerini birleştiren Vartolu ve Yamaç, Baykal'ı yakalamıştır.

     

  • 22.

    Yamaç, Vartolu ile birlik olmuş Baykal'ı yakalamıştır ancak Vartolu'nun başka planı vardır. Yamaç ve adamları Kemal ile Metin dışarıdaki adamları engel olarak ortadan kaldırırken Vartolu ile Medet Baykal'ı kaçırmışlardır. Vartolu'nun amacı Baykal'ı babasına yani İdris'in önüne götürmektir. Yamaç, Vartolu'nun bu hareketi karşısında öfkelenmiştir. Baykal'ı bir depoya götüren Vartolu babasına ulaşmak istemektedir. Ancak hesaba katmadıkları şey Baykal'ın elindeki cihazın düğmesine bastığında onunla iş yapan adamlara tehlikede olduğu sinyali gitmiş olur ve telefonlarına bulunduğu yerin koordinatlarını gönderdi. Ve Baykal'ın iş yaptığı adamlardan biri olan Elvis devreye girmiş oldu. Baykal'ı kurtarmaya gitse de yerini bulumayan Elvis, Koçovalılar'ın peşinde düşmüş oldu bu şekilde. Çukur da ise işler karışıktı. Bir yandan Vartolu bir yandan Nazım'ın içeridekilerle gizli konuşmaları bir den ortaya çıkan Elvis'le görüşme derken Yamaç yine zor durumdaydı.

    İdris ve Yamaç, Elvis'in isteğini öğrenmek için onunla görüşmeyi kabul etti. Görüşme sırasında Çukur'un tüm kadınlarını kaçıran Elvis, Yamaç'ı ve İdris'i tehdit etti. Eğer Baykal'ı getirmezlerse kadınları öldüreceğini söyledi. Koçovalı kadınları kaçırıldığı için çılgına dönen Yamaç bıçağı Elvis eline saplasa da İdris onu sakinleştirmeye çalıştı ve çıktılar. Vartolu Sadiş'inin kaçırıldığını öğrenince yıkıldı. Kendisinin hatası yüzünden kaçırıldığını düşünen Vartolu'yu yine Yamaç harekete geçirdi. Kadınlar bulunacaktı! Ve intikam alınacaktı. Bu sırada Sena ve annesi Gülsüm kaçırılan Emrah Amir de harekete geçmişti. Elvis'in peşindeydi. 

    Tüm bunlar olurken aslında Baykal'ın nerede olduğu ortaya çıktı! Baykal'ı oğlu Nazım yakalamıştı ve onu elinde rehin tutuyordu.

    Ve Yamaç'lar, Elvis'in yerini buldu.

    Koçovalılar, Vartolu ve onları uzaktan izleyen Emrah baskın yapacaktı ki içerden bir haber aldı Elvis ve kurtulup Yamaçları köşeye sıkıştırdı. Koçovalı kadınlarının özgürlüğüne karşılık Çukur erkeklerinin teslim olmalarını istedi Elvis.

    Şimdi öfkeden deliye dönen Yamaç ne yapacak?

  • 23.

    Elvis, Yamaç'a kafa tuttu ve gözünü karartıp Koçovalı kadınlarını kaçırdı. Herkes Elvis'e Yamaç'la Vartolu'nun karşı koymasını beklerken sürpriz bir isimle karşılaştı; o da Emrah!

    Emrah annesiyle kız kardeşi Sena'yı kurtarmaya gelmişti, bütün Koçovalı kadınlarını Elvis'in elinden kurtardı. Yamaç, Emrah'ın bu yardımı karşısında kafasında soru işareti oluştu. Emrah neden Koçovalılar'a yardım etmişti?

    Herkes evine dönmüş, sevdiklerine sıkı sıkı sarılmıştı.

    İdris, Celasun'un kendisini öldüremeyeciğini anlayınca ona bir teklif yaptı. Öz oğlu olmasını, miraşçısı olmasını söyledi. Bu teklif karşısında Celasun, göz yaşlarına hakim olamadı ve İdris Baba'ya sarıldı.

    Elvis'in bağlı olduğu adamlar İdris Koçovalı'yla bir görüşme gerçekleştirdi. İdris, Elvis'in Koçovalı kadınlarını kaçırdığını, yanlış bir harekette bulunduğunu söyledi. Çete ise buna karşılık bir teklifte bulundu. İdris'ten çete liderlerini öldüren, büyük kavgalara sebebiyet veren lakabı "Laz" olan birini bulmalarını istedi. 

    Bu sırada Elvis, aradığı Baykal'ı Nazım'ın yanında buldu. Kurtulduğunu düşünen Baykal için her şey yeni başlamıştı.

    Elvis'in, Baykal'a Laz'ı kullanarak işlediği cinayetleri söylemesi karşısında Baykal şaşkınlığını gizlemedi. Artık hayatı tehlikedeydi ve başından beri bunları Nazım'ın planlamıştı. Ve Elvis, Baykal'ı öldürdü. Her yerde babasını arayan Emrah, Nazım'dan Baykal'ın öldüğünü öğrendi. Ruslar babasını öldürmüşlerdi. Nazım'ın tuzağı Baykal'ı ölüme sürüklemişti.

    Nazım, Emrah'a babasının ölümünün sorumlusu olarak Koçovalılar'ı göstererek yeni bir mücadelenin haberini vermiş oldu.

    Koçovalı evinde ise ortamı gerginleştirecek bir gelişme yaşandı. Saadet, Sena ile Vartolu hakkında konuşurken Nedret duydukları karşısında büyük şok geçirdi. "Kocamın katiliyle birlikteymiş" diyerek Sultan'a duyduklarını anlattı. Sultan duydukları karşısında Saadet'i reddetti.

    Kocası Kahraman'ın kanının yerde kaldığını düşünen Nedret, evden silahı alıp Vartolu'nun kapısına dayandı. Kocası Kahraman'ın intikamını alacaktı.

    Bu sırada Yamaç, Emrah'a bir hediyesi olduğunu söyledi. Ona Elvis'i getirmişti. Neden Koçovalılar'a yardım ettiğini sorduğunda ise sevdiklerime kimse zarar veremez cevabını aldı. Yamaç, bu cevapla Emrah'ın Sena'nın abisi olduğu gerçeğini öğrenmiş oldu.

    Emrah, artık polis olmadığını söyleyerek Elvis'i kurşun yağmuruna tuttu.

    Çukur'da şimdi neler olacak?

  • 24.

    Nedret, Vartolu'nun kapısına dayanmış ona silah çekmişti. Kahraman'ın intikamını alacaktı. Ancak o sırada eve gelen Medet abisini kurtarmak için silaha atıldı. Silahtan çıkan kurşun yanlışlıkla Sultan'a isabet etti. Sesleri duyan Selim kanlar içinde yerde yatan annesini apar topar hastaneye götürdü. Nedret olayın şokuyla eve gelince suçlu olarak gördüğü Saadet'e saldırdı. Saadet olaylardan dolayı kimsenin yüzüne bakamayacağını düşündüğü için Çukur'u terk etti. 

    Çukur Medet'in Sultan'ı vurduğu haberiyle sarsıldı. Sultan'ı sevenler hastaneye koştu.

    Sultan'ın vurulduğunu öğrenen İdris, Celasun'dan Medet'i kendisine getirmesini istedi. Ancak Celasun, Vartolu'nun sert tepkisiyle karşılaştı. 

    Berber Muhittin, Kahraman’la Sultan’ı vuran kişinin Medet olduğunu söyleyerek Çukur halkını örgütleyerek Vartolu’nun evini bastı. Öfkeli kalabalığa Medet'i vermek istemen Vartolu onlarla savaştı. Yamaç'ın gelmesiyle rahat bir nefes alan Vartolu, Yamaç'ın restiyle karşılaştı. Yamaç için bu sondu, Vartolu Çukur’dan gidecekti. 

    Nazım, babasının ölümünü sorgulayan Emrah’ı birlikte iş yapmaya ikna etti. Emrah, kurdukları özel güvenlik şirketinin başına geçerek Koçavalılar'dan intikam almaya karar verdi. 

    Emrah'ın Sena'nın abisi olduğunu öğrenen Yamaç, Sena'ya soğuk davrandı. Soğukluğun nedenini öğrenen Sena, Emrah'la neler yaşadığını Yamaç'a anlattı.

    Nazım planlarına uygulamak için Vartolu'yu kendi yanına çekmek için ona bir iş teklifinde bulundu. Vartolu, Nazım'a güvenmediği için önce işi kabul etmese de daha sonra işi kabul etti.

    Vartolu, Saadet'le hayalini kurdukları bir gün yaşamıştı. Bu mutlu günün sonunda İdris, Saadet'i Çukur'a geri götürdü.

    Koçavalılar ameliyattan sonra gözlerini açan Sultan için mutlu oldu. Ancak Sultan'ın bacakları hissizleşmişti.

    Saadet’le geçirdiği mutlu bir rüyadan uyanan Vartolu ise eski acımasız haline dönmeye karar verdi.

    Vartolu içindeki Salih'i tamamen öldürdü mü?

     

  • 25.

    Vartolu'nun öfkesi artık tüm Çukur'un üzerindeydi yeni bir ittifak bulmuştu kendine, Nazım'ın ta kendisi.

    Medet'in silahından çıkan kurşun Sultan Ana'yı vurmuş, ameliyatı riskli olan Sultan Ana yürüyemiyordu. Hastaneden çıkıp Çukur'a geldiğinde Çukur halkı ona sevgisini gösterdi. Ancak Sultan'ın kafasındaki tek soru şuydu; Vartolu ve Medet'ten intikamının alınmasıydı. Bunun için İdris ve Yamaç'a son sözünü söyledi. İntikamı alınacaktı.

    Öbür tarafta Yamaç'ın haberi olmadan, Nazım Çukur'un adamlarını elde etmek ve Vartolu'nun tarafına geçirmek için planlar yapmıştı.

    İçten içe kendi planlarını devreye sokuyordu. Vartolu ise temkinli davranıyordu. 

    Emrah ve Nazım'ın ortaklığı dengeyi sarsacak gibiydi.

    Toz işini büyüten Vartolu'ya Emrah ve Nazım, Çukur'un adamlarını da getirdi. Kendilerini Vartolu'nun kurtardığını sanan adamlar, Vartolu'ya sadakatlerini gösterdiler.

    Herkes tarafını seçmişti. Selim'in hangi tarafta yer alacağı büyük bir soru işaretiydi.

    Peki, Yamaç bu gizli ittifak karşısında şimdi ne yapacak?

  • 26.

    Çukur gençleri tarafını belli etmiş ve Vartolu'yu seçmişti. Vartolu da, dövmesini göstererek kendisinin onlardan biri olduğunu, Çukur'un insanı olduğunu gösterdi.

    Yamaç, silahını Medet'e yönelterek Sultan'ın bir karar vermesini istedi. Selim, Sultan'a Medet'in Vartolu'nun tek kardeşi olduğunu ve onun ölmesi halinde Vartolu'nun durmayacağını, kan döküleceğini belirtti. Barış mı yoksa savaş mı istiyorsun diye sordu. Sultan, Selim'in sözleri karşısında gerçekle yüzleşmiş oldu ve vazgeçti.

    Ardından hapishanedeki Cumali'yi arayarak Çukur'da yaşanılanları anlattı ve ondan yardım istedi.

    Emrah, Sena'nın eski sevgilisi olan Anıl'ın yanına gitti. Ona Sena'yı aratarak, yardım istemesini sağladı. Anıl'a yardım etmek için Vartolu'nun kapısını çaldı. Ancak Vartolu, Sena'yı geri çevirdi.

    Mekanlara bakan, paralarını toplayan Selim'in işini yapmaması sebebiyle İdris bu duruma çok sinirlendi. Selim'i evden kovdu.

    Saadet, Vartolu ile konuşmak için onu tiyatro salonuna çağırdı. Vartolu'ya kendisini evlendireceklerini söyledi. Bu durum karşısında Vartolu sinirlerine hakim olamadı. Ortalığı yıkarak, Saadet'e kırıcı sözler sarf etti.

    İdris, Vartolu'ya Saadet ile evlenebileceğini söyledi. Ancak Çukur'un babası olmak istediği vakit, Saadet'in kocası olamayacağını belirtti.

    İdris'in Saadet'i başkasıyla evlendireceğini öğrenen Vartolu, Koçovalılar'ın gizli deposunu patlatmaya karar verdi. Hıncını bu şekilde alabileceğini düşündü. Deponun yandığını öğrenen Yamaç, halısahaya gitti. Yamaç, alevlerin arasında kaldı.

  • 27.

    Yamaç'ı alevler içerisinden Vartolu kurtardı ancak Çukur, uçurumun eşiğine doğru sürükleniyordu.

    Koçovalılar ile Vartolu arasındaki mücadele artık İdris Koçovalı ile Vartolu arasında yaşanmaya başladı. Vartolu, Çukur’u ele geçirmek için hamleler yaparken asıl büyük darbeyi İdris Koçovalı’dan aldı. İdris, Vartolu'nun çocukluk aşkını, Saadet’i evlendirmeye karar verdi ve mahallede herkesi düğüne davet etti. İdris bu hamlesiyle Vartolu'yu hem kalbinden hem aklından vurmuş oldu.

    Bu sırada Yamaç, bir yanda Vartolu ile babası arasındaki mücadelede dengeyi sağlamaya çalışırken, öteki yanda Sena ile aralarındaki sorunları çözmeye çalıştı ancak sırlar, âşıklar arasındaki mesafeyi daha da açtı. Sena, eski sevgilisi Anıl'a yardım etmek isterken başını büyük belaya soktu ve kurtulmaya çalışırken de birini vurmak zorunda kaldı.

    Cemil ve annesi Koçovalı evine Saadet'i istemeye geldi. Vartolu'nun bu duruma müdahele etmek istiyordu ancak ne yapacağını bilemiyordu. Evlendirileceği kişiyi çözmeye çalışıyordu ki son anda Cemil olduğunu öğrendi. Evden çıkarken Cemil'i öldürmek Sadiş'i almak için saldıran Vartolu'yu bir sürpriz bekliyordu araçta sadece Saadet vardı.

    Pekii Çukur'u uçurumdan kim kurtaracak?

  • 28.

    Saadet'i karşısında bulan Vartolu, ona bu korkuyu yaşattığı için kendini affedemedi. Selim'e, Saadet'i ve Yamaç'ı kaybettiğini söyledi.

    Yamaç, Sena'nın eski sevgili ile ilgili gerçekleri öğrendi. Sena'ya büyük bir çıkış yaptı. Kendisinden değil de Vartolu'dan yardım istediği için tartıştılar. Bu tartışma esnasında Sena kendine hakim olamadı ve sinir krizi geçirdi. Yamaç'a birini öldürdüğünü söyledi. Emrah ise Yamaç'a olanların doğru olduğunu ancak Sena'nın büyüttüğünü söyleyerek, birisini öldürmediğini açıkladı.

    Yamaç, Vartolu'ya Sena'ya neden mal verdiğine dair hesap sordu. Vartolu ise kendisine geldiğini ancak Sena'ya vermediğini onu geri yolladığının söyledi.

    Cemil'in damat tıraşı Çukur'un ortasında, Vartolu'nun gözü önünde yapıldı. İdris, Vartolu'nun yarasına tuz bastı. Bunun üstüne bir de davulcunun Vartolu'nun yanına gitmesi ile kavga kıvılcımları ateşlendi. Yamaç ve Vartolu kavgayı bölmek isterlerken, kendilerini büyük bir kavganın içinde buldular.

    Vartolu, kesinlikle bu düğünün gerçekleşmesini istemiyordu. Bunun için Medet'i görevlendirdi ve herkesin silahlanmasını istedi. Kendsinden işaret beklemesi gerektiğini, İdris Koçovalı ile son kez konuşacağını söyledi. İdris'ten, Saadet'in çocukluğunun bağı olduğunu, umudunu koparmamasını istedi ve ilk kez İdris'e baba dedi.

    Saadet ile evlenmek istemeyen Cemil, Ayşe'ye kaçma planı sundu. Ayşe bunu kabul etmedi. Cemil'in, gerekirse İdris'e her şeyi anlatacağını söylemesiyle Ayşe harekete geçti. Saksıyı Cemil'in kafasına geçirip, onu bayılttı. Selim'in gelip olayları öğremesiyle bir karar vermesi gerekti. Ve cemil'i öldürdü...

     

     

  • 29.

    Cemil'i öldüren Selim büyük bir şoka girdi. Ayşe bu durum karşısında ne yapacağını bilemeyip, Metin'den yardım istedi. Bu olaylar yaşanırken herkes nikahın kıyılması için Cemil'i arayıp durdu. Selim'in Cemil'in ortadan kaybolduğunu söylemesiyle İdris Koçovalı Cemil'in nikahtan kaçtığını düşündü. Gelen misafirlere damadın sağlık sebeplerinden dolayı nikahı iptal ettiklerini söyledi. 

    Yamaç, Vartolu'nun nikaha engel olup, ortalığı karıştırmasından korktuğu için polis çağırdı. Karakola giden Vartolu ve adamları bir an önce çıkarılmak istedi. Vartolu, Medet'e Saadet'in gittiğini söyledi.

    Düğünün iptal olmasıyla Selim'in kefil olduğu Cemil'in ortadan kaybolması İdris'in oğluna güvenini iyice azaltmıştı. Çukur'daki bütün tapuları Yamaç'a bırakmaya karar verdiğini açıkladı. Bu karar karşısında Selim için artık ipler koptu.

    Metin,Cemil işini hallettiğini Selim'e haber verdi. Cesedi gömmek için yola koyuldular. Selim, Metin'e gitmesini söyleyerek Cemil ile baş başa kalmak istedi. Toprağına sarılarak hıçkıra hıçkıra ağladı.

    Selim; Nazım, Vartolu ve Emrah'ın ekibine katıldı. Babaların sevmediği çocuklar birleşmiş oldu. Selim, babası idris Koçovalı'yı Çukur'dan çıkarmak konusunda oldukça ciddi olduğunu belirtti.

    Emrah hiç vakit kaybetmeden yeni bir plana koyuldu. Sena'nın gideceği doktorun yerine kendi adamını geçirerek, ona bir oyun hazırladı.Sena'nın günde sadece bir kez içeceği bir ilaç verdi. Planı sorunsuz bir şekilde işledi, Sena doktora gitti ve ilacı aldı. 

    Koçovalılar silah alımı için mal alacakları tekneye bindiler. Paşa'nın bir terslik olduğunu fark etmesiyle olaylar karışmaya başladı. Mal alacakları adamlar Koçovalılar'ı kitlediler. Soğutmayı açıp, onları öldürerek paralarını almaya amaçladılar.

    Koçovalılar şimdi ne yapacak?

  • 30.

    Soğuk havanın etkisi Yamaç, Paşa, Emmi ve Selim'in ayakta kalmasını iyice zorlaştırdı. Akıllarına bir fikir geldi ve kurtulmak için depoda bir şeyler aramaya başladılar. Buldukları tüpü her ihtimali göze alarak patlattılar. Dışarı çıkarak teknedeki adamları etkisiz hale getirdiler. Bu sırada Selim'in adamlarla iş birliği yaptığı ortaya çıktı.  

    Emrah'ın Sena'ya oynadığı oyun tıkır tıkır işlemekteydi. Sena kullandığı ilacın etkisiyle iyice kötüleşmeye başladı. Gördüğü hayaller Deren'i iyice korkuttu. Deren, bu durumu Yamaç'a anlatması için doktorunun numarasını Meke'ye verdi.

    Ezgi, Sena'nın durumu hakkında Yamaç'a bilgi verdi. Ezgi, Sena'nın Yamaç'a çok güvendiğini, onu kaybetmemek için hiçbir şey anlatmadığını, geçmiş tramvalarını da atlatamadığını söyledi. Yamaç'tan Sena'yı yalnız bırakmamasını istedi.

    Öbür yandan da Çukur'da işler karışmaya başladı. Silahlı adamlar kahvede İdris Koçovalı'yı rehin aldılar. Bir terslik olduğunu fark eden Vartolu bir şekilde içeri girdi. Fidye isteyen adamlar Vartolu'nun kim olduğunu merak etti, İdris ise oğullarımdan biri dedi. İkna çabalarından sonra Vartolu ve İdris, adamların üstesinden geldi. Vartolu'nun İdris'i kurtardığını öğrenen Çukur ahalisi, Vartolu'ya minnet duydular. Ona minnetlerini ellerinden geldiğince hediyelerle gösterdiler.

    Saadet büyük bir şüpheyle karşı karşıya kalmıştı. Sabah mide bulantısıyla uyandı. Zehirlendiğini düşünüp, geceden kalma yemeğin tadına baktı. Ancak bozuk olmadığını farkettiğinde Çukur dışındaki bir eczaneye doğru yol aldı. 

    İdris, Çukur'u her şeyden önde tutmaktaydı. Oranın ayakta kalması için canını bile feda etmeye hazırdı. Çukur'u yuvası gibi gren İdris, Yamaç'a satması için saatlerini tespihlerini gösterdi. Oğullarına ve torunlarına ayırdıkları dışındaki her şeyi Yamaç'a verdi.

    İdris, Yamaç'a cezaevinden birini kaçırmaları gerektiğini söyledi. Paşa ise babasına takan kişinin Cumali olduğunu söyledi. Cumali kaçıracakları adamı yaraladı.

    Koçovalılar adamı alacakları sırada başka bir aracın onu aldığını gördüler. Kaçıracakları adamı Vartolu esir almıştı.

  • 31.

    Yamaç'ın planı Vartolu tarafından suya düşürüldü. Yamaç soluğu Cem'in evinde aldı. Ona babasını kurtarma sözüyle bir teklifte bulundu. Planının bozulmasıyla Yamaç, Vartolu'yu uyardı.

    Sena aldığı ilacın etkisiyle iyice kendini kaybetti. İyi durumda olmayan Sena, halüsinasyonlar görmeye başladı. Hayali arkadaş olarak İsa'yı edindi. Onunla konuşup, dertleşti. Sena'nın durumu bilen Yamaç, Saadet'ten yardım istedi. Ona Sena'yı yalnız bırakmamasını söyledi.

    Yamaç, Vartolu'ya büyük bir oyun plandı. Cemil'in babasını bulabilmek için Vartolu'nun evine saldırdı. Amacına ulaşan Yamaç, Vartolu'nun adamlarının saklandığı balıkçı barınağını ve deposunu bastı.

    Halisünasyonları gittikçe artmaya başlayan Sena, Saadet'i öldürdüğü adam zannedip karnından bıçakladı. Ne yaptığını sonradan farkeden Sena, ağlama krizine girdi.

    Aliço ile konuşan Yamaç, geçmişten bugüne her şeyi düşündü. Düşmanlarının kim olduğunu aramaya başladı. Aliço'dan Selim'in söylediklerini duydu. Duydukları karşısında büyük bir şok geçiren Yamaç, şüphelerinin Selim'i işaret ettiğini fark etti. Düşmanı olan kişinin ailesinden birisi olma düşüncesi Yamaç'ı  kahretti.

     

     

     

  • 32.

    Saadet'i yaralayan Sena onu apar topar hastaneye götürür. Saadet ve Sena'nın evden çıktığını gören Vartolu onları takip eder. Hasteneye girdiklerini görünce bir şeylerin ters gittiğini anlar. Sena ile karşılaşan Vartolu, Saadet'in yaralandığından habersiz neden hastanede olduklarını sorar. O sırada gelen Saadet, Vartolu'yu kovar. 

    Saadet yarasını göstermek için geldiği hastanede hamilelik şüphesi yaşadığını söyler. Yapılan testlerden Saadet'in hamile olduğu anlaşılır. Sena, Saadet'in bu önemli sırrını öğrenir. Ona destek olur. Ancak Saadet korku ve mutluluk duygusu arasında sıkışıp kalır.

    Abisinin aslında aradığı kişi olduğunu öğrenenen Yamaç ne yapacağını bilemez. Emrah, Nazım, Vartolu ve Selim'in planlarını öğrenen Yamaç, onları şaşırtıcı bir hamle yapar. Emrah ve Nazım'ı yakalamaya çalışan Yamaç büyük bir operasyon düzenler fakat onları yakalayamaz. 

    Selim, Yamaç'ın her şeyi öğrendiğinden emin olur. Artık savaş başlamıştır. Bu sefer ya onlar kazanacaktır ya da Çukur kazanacaktır. 

    Babasının ölümünden Koçovalılar'ı suçlayan Cem, Vartolu ve Yamaç'ı rehin alır. Onları rehin alan Cem, Yamaç ve Vartolu'yu öldürmek ister. Fakat Celasun'un olaya dahil olmasıyla Yamaç ve Vartolu kurtulur.

    Karaca'nın konuşmasından sonra Yamaç, Celasun'a akşam Akşın'a görücü olarak gelebileceğini söyler. Celasun ve Akşın hayallerine kavuşmak üzere bir adım atarlar. Ancak Nedret bu evliliğe tamamen karşıdır. İdris'in onay vermesiyle Akşın ve Celasun sözlenir. 

    Ezgi’nin uyguladığı tedavi ile gittikçe kötüleşen Sena’yı evin çatısında bulan Yamaç büyük bir çaresizlik içinde onu hasteneye yatırır.

    İdris, Selim'in Vartolu'yla aynı tarafta oluğunu öğrenir. Baba oğul büyük bir yüzleşme yaşar. Selim, İdris'e bir teklifte bulunur. İdris ya Çuku'dan gidecek ya da Çukur halkı evlerinden atılacaktır. Peki İdris'in seçimi ne olacak?

  • 33.

    Çukur'da fırtına öyle bir koptu ki! Artık hiçbir şey hem de hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı!

    Selim'in ihaneti ve Vartolu'nun iş birliği ile Koçovalılar, Çukur'u terk etti. Kimileri kaçtığını düşündü... kimileri yenildiğini.... Aslında Çukur'un ayakta kalması için İdris Koçovalı evini, ailesini, mahallesini geride bıraktı.

    Yamaç ise bir yanda Çukur'u öbür yanda da Sena için endişeleniyordu. Kendisini suçluyordu. Halbuki o elinden geleni yapmıştı. Ama abisinin ihaneti onu derinden sarstı.

    Sadiş'in hamile olduğunu öğrenen Sultan onu yanlarından uzaklaştırdı. Soluğu Vartolu'nun yanında alan Sadiş, Vartolu'ya baba olacağını söyledi...

    Vartolu belki de ilk defa gerçekten mutluydu. Sevdiği kadını ve biricik kardeşi Medet'i alarak Tokat'a gittiler. Artık ne Çukur ne de intikamı umrundaydı.

    Zaten Koçovalılar'ın Çukur'dan gitmesi onu da yıkmıştı.. İstediği şey aslında aileydi ve bunu ona Sadiş vermişti.

    Yamaç, Sena'nın Emrah'ın oyunu ile hastalandığını çözdü. Emrah'tan intikam almak için gittiğinde tam onu öldürecekken Sena'nın, Emrah'ın elinde olduğunu öğrendi. Ve neye uğradığını şaşırdı.

    Yamaç'ın gazabından kurtulan Emrah'ı başka bir sürpriz bekliyordu. Emrah kardeşi Nazım'ı öldürdü. Ancak Nazım'ın da Emrah için bir planı vardı. Ona verdiği içecek aslında zehirliydi...

    Yamaç, Sena'sını sevdiği kadını bulamamıştı... Her şeyin düzeleceğini düşünürken daha da beter olmuştu...

    Çukur'un etrafında yüzüklü adamlar dolaşmaktaydı.

    Celasun ve Akşın'ın düğün günü gelip çattı. İdris ve adamları Paşa ile Emmi düğün öncesi "Dostlar Kahvesi"ni yeniden kurmanın hayalini konuşuyorlardı. Bu sırada dışarıda onları korkunç bir olay bekliyordu. Yüzüklü adamlar etraflarını sarmıştı. Hem onların hem de ailesinin hayatı tehlikedeydi...

    Bir anda her yeri taramaya başladılar...

    İdris Koçovalı, Paşa ve Emmi, ailelerinin de tehlikede olabileceğini düşünerek göğüs göğüse dövüşmeye karar verdiler.

    Ve adamların karşısına çıktılar...

    Düğün yeri bir anda kan gölüne döndü. En mutlu günlerinde Koçovalı ailesini kurşunlara dizdiler...

    Yamaç, evine gittiğinde sevdiği herkesi yerde kanlar içinde yatarken gördü....

    Tokat'ta ise yüzüklü adamlar Sadiş'i kaçırmış, Medet'i vurmuşlardı.

    Selim, ihanetinin ve yalnızlığının bedelini kendisi ödemiş ve intihar etmişti...

    Paramparça olan Yamaç ve Vartolu... ayrı yerlere dağılmışlardı...

    Yamaç, Çukur dövmesini kalbinin üzerine yaptırdı.

    Artık Yamaç, Çukur'a düşmüştü!

    Vartolu'yu buldu. Ona Çukur'a gideceklerini söyledi. Birbirlerinin canlarını yaksalar da darma dağın olan bu iki adam artık bir aradaydı!

    Ve yanlarında biri daha vardı!

    Muhteşem sezon finaliyle Çukur 2. sezonunda herkesi hem şaşırtmaya hem de soluksuz bir hikaye ile sürüklemeye devam edecek!

  • 34.

    Çukur'da artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacaktı!

    Çukur dağılmış kimse kalmamıştı! Ailesinden çoğu insanı yitiren Yamaç kabuğuna çekilmişti. Sevdiği kadının da nerede olduğunu bilmiyordu. Barda şarkı söyleyerek yaşamını idame ettirmeye çalışıyordu. 

    Çukur yerle bir olmuş köşe başları tutulmuş, Koçovalılar'a ait ne varsa yıkılmış, duvarlardan isimleri silinmeye başlanmıştı. 

    Silinen isimlerin yerine bir başka isim gelmişti; Karakuzular!

    Karakuzular sokakta kimsesiz çocuklardan oluşmuş kardeşlerdi. Başlarındaki isimler ise Çeto ile Mahsun'du, acımasızlardı!

    Ancak hesaba katmadıkları şey Cumali Koçovalı'nın hapisten kaçmasıydı. Cumali, ailesinden kimlerin hayatta kaldığı dahi bilmiyordu. Onu ayakta tutan şey intikam ateşiydi. Kendini öldü göstererek hapishaneden kaçtı. Artık Çukur'a geri dönüp sevdiklerine zarar veren herkesin canını yakacaktı!

    Öbür tarafta Vartolu her yerde Saadet’i arıyordu. Saadet’i bulabilmek için Karakuzularla birlikte çalışmak durumunda kalmıştı.

    Metin ile Kemal ise Çukur gibi yerle bir olmuştu. Kemal, Çukur’da olanları bir nebzede olsa durdurabilmek için Yamaç’ı bulmuştu, onunla konuşmuş ancak Yamaç arkasını dönüp gitmişti.

    Yamaç her ne kadar kendini uzak tutsa da Çukur onu çağırıyordu.

    Ve daha fazla vicdanının sesine dayanamayan Yamaç, kulağını ismine fısıldadığı Kemal bebeği kurtarmak için Çukur’a gitti. Karakuzuların kendilerine kurduğu planı fark etti. Ama Karakuzuların eline düştü ve kemikleri kırana kadar dayak yedi.

    Yamaç’ı Karakuzuların elinden kurtaran kişi ise herkesi şaşırttı çünkü bu kişi Selim’di. Yamaç’ı alıp abisi Cumali’nin yanına getirdi ve sessizce uzaklaştı.

  • 35.

    Cumali intikamını almak için harekete geçmiş. Bir zamanlar İdris Koçovalı ve adamları Emmi ile Paşa'ya ait olan kahveyi ele geçirip Karakuzu adamlarını öldürmüştü. Bu savaşın başlamasının ilk adımıydı. 

    Bunu gören Çeto ve Mahsun öfkeden gözleri dönmüştü. Çukur'un tüm erkeklerini bir meydana toplayıp artık düzenin onların elinde olduğunu ve Yamaç'la Cumali teslim edilmezse her gün Çukur'dan birinin alınacağını ve haftasında infaz edileceğini söylemişti.

    Şimdi Çukur'u bir başka büyük sınav bekliyordu.

    Celasun hayattaydı kendi çetesini kurmuş ve Meke ile çatışıyordu. Evde ise daha büyük bir problem onu bekliyordu.

    Kardeşlerini kendilerine kurulan pusuda yitirmişti ve annesi bu olaydan sonra akli dengesini kaybetmişti. Akşın'da yüzünde kalıcı bir yara almıştı. Ve o da bir başına kalmıştı. Celasun sevdiği kızın ve annesinin gün be gün daha da kötü olmasına akli dengelerini kaybetmelerine dayanamıyordu. Çaresizce hayatta kalmaya çalışıyordu.

    Kaçırılan bebeğin infaz emrini Çeto verse de Mahsun yerine getiremedi. Bebeğin hayatını bağışlayarak onu annesine verdi. 

    Bir yandan da Sena'yı bulmak istiyordu. Ama Sena'yı bulmaya çalışan biri daha vardı o da Cumali koçovalı, Sena'yı bularak Yamaç'a getirdi. Yamaç'la yüzleşen Sena güvende kalması için Emmi'nin yanına teslim edildi. Yamaç, Efeyle köşeye sıkışmıştı. Silahındaki kurşun bitmiş ne yapacağını bilemiyordu. Efe kendini Yamaç için feda etti. Ve Efe'nin bu fedası Yamaç'ın göğsüne çukur dövmesini kazıtmasına neden oldu. Yamaç'ın artık Efe'ye büyük bir borcu vardı! 

    O da Çukur'a huzuru ve barışı geri getirmek!

  • 36.

    Cumali'nin pes etmeye niyeti yoktu. İntikamını alacaktı.

    Çukur'a adımını attığı an Meke ve çetesi Cumali'nin peşine takıldı. Uzun süren kovalamacanın ardından Meke ve Cumali karşı karşıya gelmişti. Meke'nin Çukur dövmesini gören Cumali, onun Muhittin'in oğlu olduğunu öğrenmesi ile zıvanadan çıktı, sinirlerine hakim olamadı. Çukur'un adamı kendisini kovalıyordu. Meke'nin tüm bunlara cevabı; "Çukur için!" oldu. Aslında Çukur'un huzur içerisinde kalmasını istiyordu.

    Yamaç ile Cumali arasında da sert rüzgarlar esiyordu. Yamaç'ın Cumali'den intikam almayı, insanları öldürmeye bir son vermesini istemesi ikili arasında çatışmaya sebep oldu.
    Ta ki Cumali'nin Yamaç'ın dövmesini görmesine kadar.

    Yamaç, Çukur'u almaya karar vermişti. Ve Cumali artık buna inanıyordu.

    Aliço'nun da desteğiyle Cumali, Çukur'a girdi. Karakuzuların adamlarından kaçarken Yıldız’la karşı karşıya geldi. Yıldız, Cumali'nin yakalanmasını engelleyerek hayatını kurtardı.

    Yamaç, Karakuzular’a bir plan hazırlamıştı. Yerlere mayın döşemişlerdi. Mahsun ve adamlarını mayınlara bastığı anda Yamaç, Karakuzulardan Çukur’da aldıkları kişileri serbest bırakmalarını istedi. Öncelikli amacı Çukur'a kaybettiği huzuru geri vermekti. Ve rehin alınan Çukur'un insanları Yamaç'ın planı sayesinde serbest kaldılar.

    İdris Koçovalı ve Sultan yaşıyordu. İdris, pazara gidiyor, Sultan’a bakıyordu. Sena da onları yalnız bırakmamıştı. Sena’nın Yamaç’tan bir isteği vardı. O da Salih’i bulmasıydı. Çünkü onun da Karakuzular ile bir hesabı oluğunu biliyordu. 

    Saadet hamileliğin son zamanlarını yaşıyordu. Karnındaki bebeğine Salih’in onları bulacağını söylemişti. Vartolu, Halil ile konuşmalarında bir detayı fark etti. Ona her gün yiyecek bir şeyler bırakan kişinin İdris Koçovalı olduğunu anladı. Vartolu vicdanıyla hesaplaştığı bir anla baş başa kaldı. Çünkü Halil’in ailesinin ölümüne sebep olmuştu. Kahraman’ın öldürüldüğü sırada Halil’in ailesi de oradaydı. 

    Artık vakit gelmişti. Yamaç, Aliço’dan Vartolu’yu bulmasını istedi. Cumali, Yamaç ve Vartolu birleşmiş, Çukur için harekete geçmişti.

    Koçovalılar, Çukur'u geri almak için savaşacaktı!

  • 37.

    Koçovalı kardeşler artık birleşmişti her ne kadar Cumali, Vartolu'yu yanlarında istemiyor olsa da Yamaç'ın kararı baskın gelmişti. 

     

    Karakuzular'ın uyuşturucu ticaretinin önünü kesmek için Yamaç, Vartolu'dan yardım istedi. Vartolu isimlerin yazılı olduğu defterin kendisinde olmadığını söyleyerek Medet'i bulmaları gerektiğini dile getirdi. Yamaç ve Vartolu, Karakuzuların adamlarından saklanarak Çukur'a gittiler. Medet'i çalıştığı yerde bulamayınca çılgına dönen Vartolu mekanı dağıttı. Daha sonra yanına gelen bir çalışandan Medet'in Celasun'un yanında olduğunu öğrendi. Yamaç, Celasun ve diğer Çukur'un adamlarını bir yerde topladı ve onlara "2 şey yaptım 1'i Çukur'u terk etmekti diğeri de Çukur'a geri dönmek" diyerek artık Çukur'da olduğunu ve Çukur'u almak için savaşacağını, onların yanında olup olmadığını sordu. Celasun bu duruma karşı Koçovalılar'ın Çukur'da olmadıkları süre boyunca kendilerini korumayı öğrendiklerini tekrar ortalığın karışmasını ve canların yanmasını istemediğini bu yüzden Yamaç'ın yanında yer almadığını söyledi. Ve diğer adamlar da Celasun gibi düşündü. Yamaç, Çukur'u alma konusunda yalnızdı, çukur'un çocukları artık onlarla değildi!

    Bu sırada Cumali, Vartolu ile bir adamın peşine düşmüştü. Vartolu adamın kim olduğunu merak ediyordu. Cumali 10 sene önce herkesi öldürdüğünü yalnızca bu adamın geride kaldığını ve onun yüzünden hapis yattığını söyledi. Vartolu'nun sürekli konuşması Cumali'nin sinirlerini bozduğundan adamı tek başına yakalayacağını söyledi ve Vartolu yolunu değiştirdi. Cumali adamı tam elinden kaçırdığını sandığı anda Vartolu adamı yakalayarak Cumali'yi şaşırttı. Ancak ikili adamı tekrar ellerinden kaçırdılar. 

    Bu sırada Yamaç, Medet'i bulmuş ona Vartolu'nun aslında neden onu terk ettiğini anlatmış ve istedikleri gerekli bilgileri almıştı. Koçovalı kardeşler Karakuzuların ellerinden bu işi almak için harekete geçti. Ve başardılar! Paraları alıp işi sabote ettiler.

     

    Ardından beklenmedik bir şey oldu! Cumali ile Vartolu pusuya düştü. Ellerinden kaçırdıkları avcılar onları köşeye sıkıştırmıştı, mermileri bitmiş ve ölmek üzerelerken Medet yardımlarına yetişti. Medet, Vartolu ve Cumali'nin hayatını kurtardı. Medet abisine, Vartolu ise kardeşine kavuşmuş oldu, Ve muhteşem ikili yine biraradaydı!

    O sırada nasıl tufaya geldiklerini düşünürken Yamaç, herkesi topladı para çantasını açtıklarında içinde kağıt olduğunu, uyuşturucu sandıkları varillerinde aslında öyle olmadığını anladılar. Mahsun, Koçovalılar'ı oyuna getirmişti. 

    Karakuzular, Koçovalı kardeşleri yenmişti!

  • 38.

    Karakuzular'ın oyununa gelen Yamaç pek mutlu değildi. Ve kendilerini bekleyen daha büyük tehlikenin de farkında değillerdi. Diğer yanda Çeto ve Mahsun'un karşısına dikilen Reşit hem adamlarının hem de giden parasının hesabını sordu.

    Parasını geri iade etmezlerse onlar için iyi olmayacağını söyleyerek, onun için birini öldürürlerse ancak bağışlayabileceğini söyledi. 

    Bu durum ne Çeto'yu ne de Mahsun'u hiç ilgilendirmedi. Tehditlerini önemsemediler.
    Bu sırada hastalığı giderek şiddetlenen Akşın evi yaktı, Celasun annesi ve sevdiği kadınla nereye gideceğini ne yapacağını bilemedi. Onlara evini Ayşe açtı. Yeni bir ev bulana kadar kendileri ile kalabileceklerini söyledi. 

    Ve Aliço daha fazla dayanamadı İdris Babası ile görüştü. Hem Sultan annesini hem de İdris babasını çok özlemişti.

    Çeto, Celasun'u yanına çağırdı ve ondan kendisi için Yamaç'la Cumali'yi öldürmesini istedi. Celasun bu istek karşısında ne yapacağını bilemese de Karakuzulara oynadığı oyunu devam ettirdi.
    Reşit, Karakuzular'ı tehdit ettiği gibi Koçovalılar'ı da tehdit etti. Kendisi için birini öldürmeleri karşısında kendilerinden çalınan paranın ve öldürülen adamlarının hesabını sormayacaktı.

    Cumali, Reşit'in konuşması karşısında sinirlendi. Her ne kadar Vartolu araya girip yumuşatmaya çalışsa da Cumali'nin tersi pisti.

    Ve Reşit kendisine kulak asmayan Cumali ile Çeto'yu kaçırdı. 
    Kardeşlerini kurtarmak isteyen bir yanda Yamaç'la Vartolu diğer yanda Mahsun, Reşit'in kapısına dayandı. Ve yine aynı şeyi duydular. Onun için birini öldürmeleri gerektiğini. Karşılığında da kardeşlerini alabileceklerini.

    Reşit'in isteğini kim yerine getirebilecek?
    Yamaç'la Vartolu mu? yoksa Mahsun mu?

  • 39.

    Mahsun; Çeto'yu, Yamaç ve Vartolu ise Cumali'yi kurtarmak için harekete geçti. Karakuzular ve Koçovalılar kardeşlerini Reşit Feyzullah'ın elinden geri almak için plan kurdu. 

    Yamaç ve Vartolu, Seyfettin Kadı'yı öldürmek için doğru anı bekledi. Oğlunun sünnet düğünün de içeri giren ikili Seyfettin Kadı'yı öldürmek için doğru anı bekledi. Yatağında öldürürecekleri sırada Yamaç'ın son anda oğlunun da Seyfettin Kadı'yla birlikte uyuduğunu fark etmesiyle plan iptal edildi.

    Mahsun, Ersoy'un fikriyle Seyfettin Kadı ve Reşit Feyzullah'ı birbirine düşürecek bir plan hazırladı. Seyfettin Kadı'nın oğlunu kaçırmaya karar veren Mahsun suçu Reşit Feyzullah'ın üzerine atıp Çeto'yu kurtaracaktı. Seyfettin Kadı'nın oğlunu kaçıran Mahsun'un planı istediği gibi gitti.

    Cumali ve Çeto birbirlerini tanımadan kaçma planlarını yapmaya koyuldu. Adamları etkisiz hale getirdikleri zaman karşılaşan ikili büyük bir şok yaşadı. İki düşman karşı karşıyaydı. Çeto ve Cumali bütün güçleriyle birbirlerine saldırdı.  Çeto'nun hayatı Cumali'nin ellerindeydi.

    Seyfettin Kadı'nın kulübesine giren Yamaç gizli bir geçit buldu. Geçitin sonunda Vartolu ve Medet'i gördü. Seyfettin Kadı ikisini yakalamış, Yamaç'tan oğlunu getirmezde Vartolu ve Medet'i öldüreceğini söyledi.

    Yamaç, Vartolu ve Medet'i kurtarabilecek mi?

     

  • 40.

    Cumali’yi kurtarması gerekirken bir de Vartolu ve Medet’i kurtarmak zorunda kalan Yamaç, tüm kontrolü eline alarak harekete geçti. Gözünü karartan Yamaç Reşit Feyzullah'ı konuşturarak Cumali'nin yerini öğrendi.

    Reşit Feyzullah'ın adamı tarafından bayıltılan Cumali ve Çeto ise baygın bir şekilde depoda uyandı. 

    Cumali’yi kurtaran Yamaç, Vartolu'yu geri almak için Çeto'yu Mahsun'a vereceğini söylemesiyle Cumali tarafından sert bir tepkiyle karşılaştı. 

    Mahsun'la anlaşan Yamaç, değiş tokuş gününde büyük bir sürprizle karşılaştı. Cumali, Çeto'yu vermemek için bir plan yaptı. Ancak Yamaç, Cumali'nin yeni bir hata yapmasını engellemek ve Vartolu’yu kurtarabilmek için Çeto’yu serbest bıraktı. 

    Seyfettin Kadı'nın oğlunu geri veren Cumali, Vartolu ve Medet'i kurtardı. 

    Yamaç, Çeto ve Mahsun'un açığını bulmak için Aliço'ya görev verdi. Aliço'nun getirdiği ipuculardan Yamaç, Ersoy'u köşeye sıkıştırması gerektiğini anladı.

    Çeto ve Mahsun'dan gizlediği arabayla yolda giden Ersoy'un karşısına Yamaç çıktı.

    Yamaç, Ersoy'u kendi tarafına çekebilecek mi?

  • 41.

    Babası ile yüzleşen Selim, İdris’in kendisine neden böyle davrandığının öğrenmek istedi. İdris oğluna babasının da kendisine aynı şekilde davrandığını ve bu şekilde İdris Koçovalı olduğunu anlattı.  Selim’e Meliha hakkında bir itirafta bulundu. Kimseyi daha önce bu denli sevmediğini, Meliha’nın bir başka olduğunu söyledi.

    Yamaç ve Vartolu, Karakuzular’ın kimyagerinin peşine düştüler. Yamaç, kimyagere bir ilaç uzatarak bunu Karakuzular’ın kimyasalına atmasına istedi. Bunu yapması için ailesini öne sürdü. Kimyager ise bunu kabul etmek zorunda kaldı. Ersoy, kimyager iş üstündeyken onu yakaladı ve vurdu. 

    Çiyan, pazarda İdris’in sert çıkışının hesabını sordu. İdris Koçovalı’yı pusuya düşürdü. Idris, Selim ve Emmi ile birleşerek Çiyan’a saldırdı. Bütün mahallenin ortasında ona hakkettiği cevabı vermiş oldu.

    Bu sırada Yamaç planını uygulamaya başladı. 

    Cumali, Yamaç’a kendisinden habersiz iş yaptığı için hesap sordu. Yamaç, Vartolu ve Cumali Karakuzular’ın su deposuna kimyasalı boşalttılar. 

    Mahsun, Karakuzular’dan bir genci  görevlendirerek Yamaç ve Vartolu’nun yanına gönderdi. Bu sayede beraber çalıştıklarını öğrendi.

    Akşın’ın evden kaçması herkesi korkutmuştu. Saadet, Akşın’ı depoda görünce Yamaç’a vermesi için bir not bıraktı. Ancak not düşmüştü. Akşın, Saadet’i gördüğünü, hamile olduğunu evdekilere söyledi. Bunu duyan Vartolu büyük bir şok yaşadı. Akşın’ın tellerin altından geçtiğini öğrenince, Saadet’i aramaya gitti. Eve giren Vartolu, Saadet’e seslendi. Ancak Mahsun, Saadet’i saklamıştı.

    Akşın, dışarı çıkmak için pencereyi tercih etmemişti. Karakuzular'ın evinde dolaşan Akşın odalardan birinde yatağa yatıp, ışığı açık unutunca Çeto’ya yakalandı. Çeto, Akşın’ı şantaj olarak kullandı ve Celasun’a teklif sundu. Konu Akşın olunca Celasun’un eli kolu bağlanmıştı. Celasun, Cumali’nin kafasına silah dayamıştı.

    Köşeye sıkışan Celasun şimdi kimin tarafındaydı?

  • 42.

    Cumali, Celasun'un kendisine silah doğrulttuğundan habersiz Karakuzular'a saldırmaya hazırlandı. Ancak farkedilen Cumali ve Celasun, Karakuzular'dan kaçtı.

    Akşın'ın o halini gören Yamaç anne ve babasını ziyeret etmeye karar verdi. Bu kararını Cumali'ye açıkladı. Cumali ise anne ve babasını ziyaret etmeye karşı çıktı.

    Yıllar sonra yeniden karşılaşan İdris ve Meliha eski defterleri açtı. Bu karşılaşma ikisi içinde sarsıcı oldu.

    Aliço'dan babasının kötü olduğunu duyan Cumali, İdris'i görmek için yanına gitti. Babasını uzaktan gören Cumali gözyaşlarına hakim olamadı. Babasını görmek için gittiği mahallede Veysel'le karşılaşan Cumali istediği adamlara kavuştu. Artık Karakuzular'la savaşabileceği adamları vardı.

    Yamaç, İdris'in karşısına çıktı. Baba, oğul acı dolu zamandan sonra ilk defa yan yana gelmişti. İkisi de duygulu anlar yaşadı.

    İdris, Yamaç'tan sonra Vartolu'yla da karşılaştı. Vartolu ve Yamaç, İdris'i üzmemek için Saadet ile ilgili gerçeği söylemedi.

    Bulgarlar tarafından köşeye sıkışan Karakuzular son çare olarak Vartolu'yu aradı. Saadet'in öldüğünü sanan Vartolu karşısında hamile karısını gördü. Büyük bir mutluluk duyan Vartolu kendini sakinleştirmeyi başardı. Vartolu, Mahsun ve Çeto'ya ondan ne istediklerini sordu.

    Mahsun ve Çeto, Vartolu'dan ne isteyecek?

  • 43.

    Vartolu, Çeto’nun elinden Saadet’i geri alabilmek için eski günlerine geri döndü. Çeto’nun istediklerini bulmaya çalışan Vartolu zor durumda kaldı. Medet’in teşvikiyle Vartolu, Çeto’nun evine gidip tencerenin içine Saadet için bir not bıraktı. Notu bulan Saadet, Vartolu’nun dediğini yapıp doğum sancısı numarası yaptı. Vartolu, Sadiş’ini kurtarabilmek için girdiği hastanede büyük bir sürprizle karşılaştı. Sadiş yerine Çeto’yu bulan Vartolu büyük bir şaşkınlık yaşadı.

    Celasun’u da kullanmak isteyen Çeto, Celasun ve ailesine ev tuttu. Hatice ile evde başbaşa evde kalan Akşın, Hatice’nin yine sinir anında çıkarttığı kırıcı sözleriyle dönülmez bir yola girdi. Bileklerini kesen Akşın inithar girişiminde bulundu. Çaresiz kalan Celasun’un yardımına Sena koştu. Sena, Akşın’I tedavi ettirebilmek için onu kendi evine getirdi. Akşın’ın intihar haberini duyan Yamaç üzülerek onun yanına geldi. 

    Ersoy’u kullanan Yamaç Karakuzulara ait, içleri altın dolu cansız mankenlerin olduğu aracı ele geçirdi. Bu olaydan sonra Çeto ve Mahsun içlerinden birinin onlara ihanet ettiğinden şüphelenmeye başladı. Ersoy kendisinin yakalanacağından korktuğu için Yamaç’la buluştu. 

    Karakuzuların teslimatı sırasında baskın yapan Yamaç, Ersoy’u vurarak Çeto ve Mahsun’un Ersoy üstündeki şüphelerinin kalkmasını sağladı. 

  • 44.

    Ersoy'u vurmasıyla Yamaç'ın planı istediği gibi gitmişti. Yamaç, Mahsun ve Çeto'nun içlerindeki hainin Ersoy olduğu şüphesini ortadan kaldırdı. Kardeşlerinin vurulması Mahsun ve Çeto'yu sarstı.

    Yamaç, Ersoy’un peşini bırakmayarak Karakuzular'ın yeni bir kimyageri olduğunu öğrendi. Yamaç yeni kimyageri bulmak için Vartolu'dan yardım istedi. 

    Meliha'nın kapısına giden İdris, her şeyini kaybettiğini artık kendisinin o eski tanıdığı adam olmadığını çok değiştiğini söyledi. Meliha, İdris'e tokat atıp kendisinin İdris Koçovalı olduğunu hatırlattı. Daha sonra İdris'i şaşırtan bir hamle yapıp onu öptü.

    Kemal, Metin ve Celasun, İdris ile görüşmek için onun yanına gitti. Kemal, Metin ve Celasun'u gören İdris hepsine sarılarak özlem giderdi. Ancak onları izleyen biri daha vardı; Meke

    Meke, İdris'in karşısına çıkıp bütün acılarını haykırdı. Babasının Çukur'a gömülmediğini söyleyen Meke'nin sözleri İdris'in yıkılmasına neden oldu.

    Durumu Yamaç'a anlatan İdris, bu işi halletmesini söyledi. Yamaç uzun zaman sonra Çukur'a geri döndü. Çukur'un sokaklarında gezinen Yamaç mahalle sakinleri tarafından büyük bir hüzün ve özlemle karşılandı. Çukur halkı, Koçovalılar'ın artık mahalleye geri dönmesini istiyordu.

    Aliço, Cumali'yi İdris'in evine getirdi. Ailesinden helallik alması gerektiğini söyledi. Aliço'nun sözlerinden etkilenen Cumali yıllar sonra annesinin karşısına çıktı. Cumali'yi gören Sultan gözyaşları hakim olamayıp oğluna sarıldı. 

    Eve gelen İdris, Cumali'yi karşısında gördü. Büyük bir şaşkınlık yaşayan İdris Cumali'ye önce tokat attı daha sonra sarılarak ağladı.

    Vartolu, Saadet'e ve yeni doğan oğluna kavuştu. Ancak mutlulukları kısa sürdü. Karakuzular, Saadet ve oğlunu Vartolu'dan ayırdı. 

    Vartolu Saadet'e ve oğluna kavuşabilecek mi?

  • 45.

    Mahsun, Koçovalılar'ı ortadan kaldırmak için baskın düzenledi. Ancak Celasun'un Yamaç'a haber vermesiyle Mahsun'un planı istediği gibi gitmedi. Eve ani baskın yapan Mahsun silahından çıkan kurşunların Koçovalılar'a isabet ettiğini sanarken aslında hayatının en kötü sürpriziyle karşılaştı. Cumali, Mahsun'u oyuna getirerek kardeşlerini öldürmesine sebep oldu. Mahsun, kardeşlerini öldürdüğü için büyük bir öfke patlaması ve vicdan azabı yaşadı.

    Koçovalılar'a baskın yapılacağını söyleyenin Celasun olduğundan şüphelenen Mahsun ve Çeto’nun Celasun’a cezası ağır oldu. Mahsun bütün öfkesini Celasun'dan çıkardı. 

    Vartolu, Saadet’e ve oğluna kavuşabilmek için Çeto’ya çalışırken, Yamaç ve Cumali, Vartolu olduğunu bilmeden Karakuzular'ın yeni kimyagerinin peşine düştü.

    Adım adım Vartolu'ya yaklaşan Yamaç, Cumali'nin telefonuyla Karakuzular'ın Çukur'un çocuklarını toplayacağını öğrendi. Çukur'a giren Koçovalılar çocukları kurtarmak için savaştılar. Fakat Çeto'nun başka planı vardı. Koçovalılar çocuklar için savaşırken Çeto çoktan Çukur'un çocuklarını ele geçirmişti. 

    Kimyagerin çalıştığı yeri öğrenen Cumali ve Celasun depoya baskın yaptı. Vartolu baskından kaçmaya çalışırken karşısında Celasun'u buldu. İkisi büyük bir şaşkınlık yaşadı.

    Çeto ve Mahsun’un kendisinden sakladığı sırrı öğrenen Ersoy, soluğu Yamaç’ın yanında aldı. Ersoy; Yamaç'a, Çeto ve Mahsun'u bitirme teklifinde bulundu. 

    Yamaç, Çeto ve Mahsun'u bitirebilecek mi?

  • 46.

    Cumali’den kaçmaya çalışan Vartolu, Celasun ile karşı karşıya geldi. Vartolu büyük bir şaşkınlık yaşasa da Celasun’un yardımıyla yakalanmaktan kurtuldu. Celasun Akşın için, Vartolu ise Saadet için Karakuzular’ın yanında olduğunu birbirine söyledi.

    Bu sırada Karakuzular’ın elinde olan Çukur çocukları, büyük bir ilgiyle karşılandı, gözleri boyandı. Çeto ve Mahsun, Çukur’daki söylentileri kırarak, çocukları kendi taraflarına çekmeye çalıştılar. Koçovalı Kardeşler yeni planlarıyla Karakuzular’ı her saniye takip etmeye başladı. En sonunda çocukların olduğu minibüsü takip ederek, durdurmayı başardılar. Ancak beklemedikleri bir tepkiyle karşılaştılar. Çocuklar, Çukur’a dönmek istemedi. Yamaç ve Cumali çocukların parmaklarında Karakuzu dövmesi olduğunu gördüler.

    Mahsun’un Sena’ya olan yakınlığı devam etti. Yardımına koşmaktan çekinmedi. Sena’nın kaybolan küpesini yerinde bulmasıyla işler değişmeye başladı. Artık Mahsun’a şüpheyle bakmaya başladı.

    Yamaç, Cumali’nin Sultan’a gitmesini Sena’nın istediğini düşünüyordu. Aliço, bu konuda Selim’in parmağının olduğunu belirtti. Yamaç, gerçeği öğrenmiş oldu.

    Cumali’nin gözü Vartolu’nun üzerindeydi. Bütün gün beraber olacaklarını söyledi. Cumali’nin tehditkar konuşmasıyla Vartolu’yu büyük bir telaş sardı.

    Vartolu'nun Karakuzular'a çalıştığı açığa çıkacak mıydı?

  • 47.

    Koçovalılar, Karakuzular’ı ortadan kaldırmak için plan yapmıştı. Onlar kahvedeyken uygun zamanı kollayıp ateş açacaklardı. Ancak Medet  kahveyi ateşe vererek, bunun olmasını engelledi. Kahvede gaz kaçağı sebebiyle patlama oldu. Çeto ve Mahsun zarar görmeden dışarı çıktılar. Karakuzular, Vartolu’nun bundan haberi olduğunu düşündüler. Vartolu, onlara aralarında birinin bilgi sızdırdığını söyledi. Aslında Medet’in patlama yaratarak hayatlarını kurtardığını söyledi. Bunu duyan Ersoy, Vartolu’ya silah çekti.

    Aliço, Yamaç’a bir bebek bezi gösterdi. Bunun Saadet’in bebeğinin olduğunu söyleyince Yamaç büyük bir şaşkınlık yaşadı. Seviçten Aliço’ya sarıldı. Yamaç, artık Vartolu’nun sırrını öğrenmişti. Bu zamana kadar neden böyle bir şeyi sakladığını Vartolu’ya sordu. O da ailesi için sakladığını, buna mecbur olduğunu söyledi.

    Artık ayağa kalkan Sultan, Selim’den kendisini Çukur’a götürmesini istedi. Selim’e mutlaka Karaca’yı görmesi gerektiğini belirtti. Selim, kızını görmeye gitti. Karaca büyük bir şaşkınlık yaşadı. Babası ölmesin diye her gece dua ettiğini, neden bu zamana kadar ortaya çıkmadığını Selim’e sordu. Karaca ile konuşmasından çok etkilenen Selim bir karar verdi. Cumali’nin karşısına çıktı. Kapının önüne bir süt bıraktı. Cumali çocukluklarındaki bir anı hatırladı. Kafasını kaldırdığında karşısında Selim’i buldu. 

    Tüm dengeleri değiştirecek bu buluşma, Çukur’u nasıl etkileyecek?

  • 48.

    Mahsun’la Çeto’nun planladığı sahte buluşma planı işe yaramış böylelikle Ersoy’un içerideki köstebek olduğu ortaya çıkmıştı. Ersoy, bu hainliğini canı ile ödeyecek olsa da gitmeden Mahsun’a organ konusundan bahsetmeye çalışırken Çeto tarafından boğazı kesilerek can verdi. Ersoy’un ölmeden önce söyledikleri yüzünden Mahsun’un kafası karışsa da Çeto’nun ön görüsü sayesinde bu tehlike kolaylıkla atlatıldı. Koçovalılar da ise Selim’in dönüşü büyük sürpriz yarattı. Cumali önce kardeşi Selim'e sarıldı ardından ondan Kahraman’ın hesabını sordu.

    Karakuzular’ın işini baltalamak için plan yapan Yamaç ve Vartolu, Karakuzular’ın Bulgarlara teslim edeceği malların için bomba yerleştirdi. Bu bombaların patlaması yüzünden Bulgarlar ve Karakuzular arasında çatışma başladı.
    Çatışmanın sonunda büyük kayıp yaşayan Çeto ve Mahsun, Çukur’dan çıkmak zorunda kaldı. Her ne kadar Çukur’dan çıksalar da mahalleyi Koçovalılara teslim etmek istemeyen Çeto, başka planlar yapmaya başladı. Vartolu ise bu karmaşadan faydalanıp yanına Medet, Celasun ve Selim’i alıp, eski evine Saadet’i kurtarmaya gitti. Herkesi tek tek indiren Vartolu, karşısında Lal’in oğluna silah doğrultması yüzünden ne yapacağını bilemedi, çaresizce silahını yere bırakırken imdadına Selim yetişti ve Lal'i vurarak bebeği kurtardı. Sonunda Vartolu, Sadiş’ine ve oğluna kavuştu. Ardından 
    Cumali ile kozlarını paylaşmaya mezarlığa gittiler.

    Bu sırada Yamaç telefonuna gelen mesaj ile ormana gitti. Ve bu bir tuzaktı. Yamaç'a ormandaiki el ateş edildi. Karşısındakine bakan Yamaç sadece neden diye sordu...

    Yamaç’a bu tuzağı kurup, onu vuran hain kimdi?

  • 49.

    Yamaç'ı Çukur'daki bir hain tuzağa düşürdü ve vurdu.

    İçine kuşku düşmesiyle Yamaç’ın ardından giden ve onu takip etmeye başlayan Selim, ormanlık alanda Yamaç’ın arabasını buldu. Etrafta kardeşini ararken, Yamaç'ın elini havaya kaldırmasıyla Selim,  kardeşinin imdadına yetişti. Ve onu hastaneye götürdü.

    Bu sırada Cumali ve Vartolu, Kahraman'ın mezarı başında kozlarını paylaşıyordu. Cumali, kardeşi Kahraman’ın hesabını sordu. Vartolu ise başından geçenleri, yalnızlığını, hayatın kendisi için ne kadar acımasız geçtiğini anlattı.

    Mezarlığa gelen İdris Koçovalı, iki oğluna Yamaç’ın vurulduğunu söyledi. Kahraman ve Vartolu yıkılmış bir vaziyette kavgayı bırakıp el ele verip kardeşlerinin yanına gitti.

    Cumali, Selim'i köşeye sıkıştırdı. Cumali'nin bu hareketine sinirlenen Selim, kardeşi Yamaç'ı ne kadar çok sevdiğini, Ailesinin kendisini sevse de sevmese de kendisinin hep ailesini sevdiğini söyledi. Bu sözler karşısında Cumali gerçeklerle yüzleşti.

    Bu sırada Mahsun ve Çeto, Sarı’ya tuzak kurudular. Bulunduğu oteli basıp onu öldürdüler. Asıl patronunun olduğu yere baskın yaparak evi alt üst ettiler. Bulgar Çetesi’nin Çukur’da olduğunu öğrendiler.

    Cumali, Yıldız ile Karakuzular’ın işgal ettiği evine gitti. Her yeri darma duman gören Cumali sinirlerine hakim olamadı. Bu durum karşısında Yıldız, Cumali’ye olan desteğini esirgemedi.

    Yamaç, hastanede yaşam savaşı vermeye devam ederken Sena, sevdiği adamın bir an önce ayağa kalkmasını istedi. Onun ilaç kokmamasın gerektiğini, eskisi gibi neşe saçmasını istedi.

    Çeto Çukur’a girmişti. Amacı Bulgar Çetesi’ni bulmaktı. Kurduğu tuzak sayesinde amacına ulaştı. Ancak Vartolu, Çeto’nun Çukur’a girdiğini fark etti ve onu yakalamak için harekete geçti.

    Karşı karşıya geldiklerinde Çeto'yu vurdu.

    Çeto son bir hamle yaptı ve  Ayşe’nin evine sığınarak kaçmayı başardı.

     Vartolu, Çeto’yu yakalayıp sevdiklerinin intikamını alabilecek mi?

  • 50.

    Çukur’un gençleri arasında tansiyon yükseldi.

    Meke ve Ferhat'ın karşı karşıya geldiği anlarda Vartolu gençlere engel oldu. Ancak Meke tarafından sert bir tepkiyle karşılaştı. Meke ve adamları Vartolu'yu dinlemeyeceklerini söyledi.

    Vartolu tarafından vurulan Çeto, Ayşe’nin evine sığındı. Ayşe’nin yardımıyla Çeto’nun hayatı kurtuldu. 

    Selim’le yüzleşen Sena, kendini Fikret olan tanıtan kişinin Mahsun olduğunu öğrenince büyük bir şok yaşadı. Bunca zamandır kandırıldığını anlayan Sena kendini suçlu hissetti. 

    Yamaç’ın başından bir an bile ayrılmayan Sultan, Yamaç’ın gözlerini açtığını görüp rahat bir nefes aldı. Fakat Yamaç’ın uyandığı haberini vermek için sevinçle dışarı çıktığı sırada Meliha ve İdris’i bir arada gördü. 

    Yamaç’tan kendisini vuran kişiyi öğrenmek isteyen Selim, Yamaç’ın "Tanıdık birinin yüzüydü. Bir dost yüzü, kardeş yüzü…”  sözleriyle neye uğradığını şaşırdı. Selim, Yamaç'ı vuran kişiyi araştırmaya başladı. 

    Veysel'in ortalığı karıştırmasıyla Çukur gençleri yine birbirlerine girdi. Olaya müdahale etmek isteyen Vartolu ve Cumali karşı karşıya geldi. Bu arada Veysel, elinde silahıyla yeni hamlesi için hazır bekliyordu.

    Vartolu ve Cumali öfkelerine hakim olabilecek mi?

  • 51.

    Mahallede yaşanan olayları öğrenen Yamaç, hastaneden çıkarak soluğu Çukur’da aldı. Vartolu ve Cumali’nin karşı karşıya geldiğini gören Yamaç sağlığını tehlikeye atarak ağabeylerini ayırmaya çalıştı. Çukur gençlerine, tüm yaşanılanların oyundan ibaret olduğunu onlara oyun oynandığını anlatan Yamaç onları büyük bir tuzaktan kurtardı. Ancak henüz tam toparlanamadan hastaneden çıktığı için fenalaştı ve Çukur için hayatını tehlikeye attı.

    Yamaç’ın durumundan Vartolu ve Cumali'yi sorumlu tutan İdris, onları Kahraman’ın mezarına götürdü. İdris iki oğluyla büyük bir yüzleşme yaşadı. İdris’in sert sözleriyle Vartolu ve Cumali hesaplaşmalarını şimdilik askıya aldı. 

    Selim, Yamaç’ı vuran kişinin peşine düştü. Büyük gerçeğe ulaşan Selim, Yamaç’ı vuranın Metin olduğunu çözdü. Elinde silahıyla Yamaç’ın karşısına çıkıp kendini vurmak üzere hamle yapan Metin’i Selim son anda durdurdu. Metin her şeyi Karakuzular tarafından kaçırılan çocuğunu kurtarmak için yaptığını söyledi. Yamaç’ın Metin hakkında kararı temkinli oldu. Onu görmek istemediğini ama hayatını da bağışladığını söyledi.

    Sena, Fikret’in aslında Mahsun olduğu gerçeği karşısında sakinliğini koruyamadı. Selim’in tüm sözlerine rağmen Mahsun’la yüzleşmeye karar veren Sena, onu evine çağırdı. Mahsun’u köşeye sıkıştıran Sena silahını ona doğrulttu. Sena, Mahsun’u vuracak mı?

    Bir arkadaşı tarafından mekanına çağrılan İdris oraya gittiği sırada Karakuzular’dan Çeto’yu gördü. İdris ve Çeto arasında neler yaşanacak?

     

  • 52.

    Çeto, İdris Koçovalı'nın karşısına çıktı. Ve Karakuzuların Çukur'a geri dönmesi için ona baskı yaptı. İdris'e Çukur’a geri döneceklerini, herhangi bir sıkıntı yaşamadan hep birlikte mahallede yaşayabileceklerini söylediler. Ancak İdris Koçovalı böyle bir şey olamayacağının altını çizdi. Ve gitti.

    İdris, Koçovalı kardeşlere Karakuzular’ın Çukur’a dönmek istediğini anlattı. Bu durumu kabul etmeyeceğini söylese de Yamaç bu teklifi kabul ettiğini, beraber yaşayabileceklerini söyledi.

    Yamaç'ın bu tutumunu bir türlü anlamayan Vartolu ve Cumali kızgınlıklarını dile getirdiler.

    Sena, Fikret’in Mahsun olduğunu öğrenmişti. Evine gelen Mahsun’a  silah doğrulttu ve öfkesini kustu. Mahsun, Sena'ya eğer o tetiği çekerse onun için canını feda edebilecek olan adamı öldürüceğini söyledi. Sena, Mahsun’un gitmesine izin verdi. Sena, Deren’i bulması gerektiğini düşündü ve Deren'in evine gitti. Gördükleri ve duydukları karşısında büyük bir üzüntü yaşadı.

    Metin, Yamaç’ı vurduğu için büyük bir pişmanlık içerisindeydi. Emmi, Metin’i kabul edip etmeyeceklerini Yamaç’a sordu. Yamaç, Metin'i kardeşlik sınavına tabi tuttu. 

    Kafasına silah dayayan Yamaç, onun içini ölebileceğini gösterdi. Metin’e kendisi için ölüp ölemeyeceğini sordu. Metin bir dakika bile düşünmeden tetiğe bastı. Ve bu şekilde Yamaç, ne yaşanırsa yaşansın Metin'i affetmiş oldu.

    Karakuzular Çukur’a gelmişti. Ancak Çukur’un karşılaması onlar için büyük bir sürpriz oldu. Çukur bayrakları her yerdeydi. Yamaç, Çukur’uma hoş geldiniz diyerek Karakuzular’ı karşıladı. Ve aynı zamanda göz dağı verdi.

    Koçovalılar ve Karakuzular Çukur’u paylaşabilecek mi?

  • 53.

    Aliço, İdris’in evine gitti ve artık Çukur’a dönmesi gerektiğini, kendisine söz verdiğini söyledi. Bunu duyan İdris, Aliço ile ilk tanıştıkları anı hatırladı. Aliço, bir sokakta birkaç adam tarafından saldırıya uğrarken onu İdris kurtarıp, Çukur’a getirmiş. Bu mahallede herkesin birbirini koruduğunu, Çukur’da yaşayabileceğini söylemişti.

    İdris Koçovalı Çukur’a döndü. Mahalleli İdris Baba’larını gördüklerine çok mutlu oldular, onun elini öptüler. Sokaklarda “İdris Baba döndü” nidaları çınladı. Hem Çukur ahalisi hem de Koçovalı kardeşler İdris’e hoş geldin dediler.

    İdris, çocuklarıyla konuşmadan önce ne yaparlarsa yapsınlar Koçovalı gibi yapmalarını istedi. Üstlerini, başlarını toparlayıp gelmelerini söyledi. Artık Çukur’u ayağa kaldırmaları gerekiyordu. Kahvede konuşma yapan İdris, Çukur’un yaralarını sarmalarını böyleklikle bir olabileceklerini belirtti.

    Yamaç, Yücel’i karşısına aldı ve konuşmaya başladı. Yücel, Karakuzular’ı aslında Çeto ile birlikte kurduğunu ancak kardeşlerinin kendisini oyuna getirdiğini anlattı. 10 yıldır onlardan kaçtığını ama artık kaçmayacağını söyledi. Yücel, Karakuzular’ı bitirme konusunda Koçovalılar’a yardım etmek istediğini Yamaç’a anlattı.

    Kahvede Çukur gençleriyle konuşan Cumali, onlara işlerinin başına geçmelerini söyledi. Bu konuşmanın ardından gençler Karakuzuların el koyduğu işlerini geri almak için sokaklara döküldüler. Çukur gençlerinin kendi adamlarına tuzak kurduğunu öğrenen Mahsun, Karakuzular’ı görevlendirdii. Karakuzuların tek tek mekanları dolaştıkları sırada, bir genç bu durumu gördü ve Cumali ile Selim’e haber verdi. Koçovalılar ile Karakuzular karşı karşıya geldiler.

    Karakuzular’a hoş geldin partisi veren Vartolu, Çeto’nun büyük tepkisi ile karşılaştı. Vartolu’nın “kız gibi kıvırırsın” sözü Çeto’nun sinir krizi geçirmesine sebep oldu. Çeto’nun bu denli sinir krizi geçirmesine sebep olan şey ne?

    Tek tek silahçı arayan Koçovalılar, Şenol’a ulaştı. Şenol para değil akü istediğini söyledi. Bunu duyan Yücel, Karakuzular’ın bir hurdalığı olduğunu belirtti. Koçovalılar da Karakuzular’ın hurdalığını bastı ve aküleri ele geçirdi. Mahsun, akülerin olduğu tırları durdurdu ve Koçovalılar’ın planı suya düşmüş oldu.

    Kendine gelen Çeto, takımını giyip ilk iş olarak Baykal Bey ile görüştü. Ondan Vartolu’nun ölmesini istediğini söyledi.

    Baykal yaşıyor mu?

     

  • 54.

    Çukur’un yaralarını sarabilmesi yeniden kalkınabilmesi için büyük bir şans olan silah sevkiyatının Karakuzlar tarafından basılması Yamaç’ı çılgını çevirdi. Hem silahları hem de tırları Karakuzular’a kaptıran Yamaç, Yücel’in yanına giderek ona hain olup olmadığını sert bir dille sordu. Yamaç’ı kendine inandırmak isteyen Yücel ise Karakuzuların gizli sırrını, organ işini anlattı. Yamaç cephesinde bunlar yaşanırken Mahsun, silah sevkiyatının Uluç’un yardımı ile yapıldığını öğrenince soluğu yazıhanede aldı. Uluç’a gözdağı vermek isteyen Mahsun hem Uluç’un mekânını bastı hem de kızı Damla üzerinden onu tehdit etti. 

    Yücel’den, Karakuzuların her şeyin kaydını tuttuğunu ve Mahsun’un organ işinden haberi olmadığını öğrenen Yamaç hemen işe koyuldu. Evde Karakuzuların bıraktığı tüm dosyaları Aliço’ya inceleten Yamaç istediği bilgiye ulaştı. Bulduğu dosyayı hemen Yücel’e götüren Yamaç, dosyanın doğruluğundan emin olduktan sonra Mahsun’un kapısını çaldı.

    Vartolu’yu öldürmeyi her şeyden çok isteyen Çeto da bir plan yaptı. Veysel’i Vartolu’nun yanına güven kazanması için yolladı. Vartolu, her ne kadar Veysel’e güveniyor gibi gözükse de arkada bir şeyler döndüğünü anlayıp, kardeşleri ile plan yapmıştı. Ölüm fermanın imzalandığını bilmeyen Veysel, Vartolu’yu tuzağa çekmek için limana götürdü. Limanda Vartolu’nun karşısına çıkan Remzi büyük sürpriz olsa da asıl sürprizi Vartolu ve Yamaç yaptı.

    Limanda Karakuzular ve Koçovalılar çatışması sürerken Cumali, Veysel’in peşinden bir gölge gidip onun cezasını kesti. Çatışmada ortadan kaybolan Medet ise Çeto’nun arkasından çıkıp kafasına silah dayadı.

    Keskin nişancı tüfeğini elinde tutan birisi ise sadece Çeto’nun namlunun ucunda olmadığını Koçovalı kardeşler ve Medet’in de tehlikede olduğunu gösterdi. 

    Medet, Çeto’yu vurabilecek mi yoksa vurulan kendisi mi olacak?

  • 55.

    Vartolu’nun emriyle Çeto’yu öldürme görevini üstlenen Medet yüzüklü adam tarafından vuruluyor. Kardeşini kanlar içinde yerde gören Vartolu onu hemen hastaneye yetiştiriyor. Medet’e bir şey olacak korkusu Vartolu’nun gözünü karartıyor. Karakuzular’ın iş yaptığı yeri ateşe veriyor.

     

    Aşkını yaşamak isteyen Cumali, Yıldız’a evlenme teklifi ediyor. Yıldız, Cumali’nin evlenme teklifini kabul edecek mi?

     

    Medet’in gözlerini açmasıyla Vartolu rahat bir nefes alıyor. Artık kendi ayaklarının üstünde durmaya karar veren Vartolu, Koçovalılar’dan bağımsız bir iş yapmak için harekete geçiyor. Varolu, Celasun ve Çukur gençleriyle eskiden kendisine ait olan şimdi ise Karakuzular’ın işlettiği bir mekana gidiyor. Vartolu mekana sahip olabilecek mi?

     

    Mahsun, Yamaç’ın verdiği dosyadaki bilgilerin doğruluğunu öğrenmek için gizlice araştırmaya başlıyor. Dosyayı daha önceden gören Çeto önlemini alıp Mahsun’u oyuna getiriyor. Mahsun kendisine oynanan oyuna kanıp Çeto’nun kardeşlerine satmadığına ikna oluyor. Ancak işin peşini bırakmayan Selim, çok önemli bir delile ulaşıyor. Yamaç planıyla, Karakuzuların ameliyat fotoğraflarını Mahsun’un görmesini sağlıyor.

     

    Kendisinden saklanılan gerçekleri öğrenen Mahsun, Çeto’dan hesap soruyor. Çeto’nun kardeşlerini satması Mahsun’a çok ağır geliyor. Çeto’nun karşısına çıkan Mahsun bütün öfkesini Çeto’ya gösteriyor. Koçovalılar Çeto ve Mahsun’un kavgasını mahallede keyifle izliyor. Çeto ve Mahsun tamamen ayrıldı mı?

  • 56.

    İdris Koçovalı, Uluç’la Damla ile Cumali’nin evlenmesi için konuştu. Sadece onlar için değil, kendilerinin de sırt sırta verebileceklerini söyleyerek ailenin büyümesi gerektiğini anlattı. Bu durumun ardından Uluç, Damla’dan bir istekte bulundu. Her şeyin sonlandığını ancak formalite olarak Cumali ile evlenmesi gerektiğini söyledi. Damla önce itiraz etse de sonra babası için bunu Kabul etti.

    Cumali, Yıldız’dan evlenme teklifine bir cevap bekledi. Ancak Yıldız onun Cumali Koçovalı olduğunu, Cumali’yi kendisine vermeyeceklerini, birlikte olmalarının imkansız olduğunu söyledi.

    Selim, Mahsun’un geçmişini öğrenmekte  kararlıydı. Sena’nın da yardımıyla harekete geçti. Mahsun’la buluşan Sena beklemediği bir hayat hikayesiyle karşılaştı. Mahsun’un ismini Çeto’nun koyduğunu öğrendi. Çeto sayesinde ayakta kalan Mahsun’un kimsesi olmadığını öğrendi.

    Akşın’ın Celasuna karşı duvarları yıkılmıştı. Ancak Celasun eskisi gibi Akşın’a yakın davranmıyordu. Bunu fark eden Karaca, Celasun ile konuşmaya gitti. Celasun, Akşın onun için çok çaba gösterdiğini, ona neredeyse çocuğu gibi baktığını ancak her seferinde Akşın'ın tepkisiyle karşılaştığını söyledi. Karaca ile Celasun arasında o anda yavaş yavaş yakınlaşma başladı. Celasun, Karaca’nın en başından beri haklı olduğunu söyledi. Karaca ise bu durumdan korktuğunu belirtti.

    Mahsun’u sahilde bulan Çeto, çocukluğunu anlattı. Babasının onu sattığını bu nedenle kız gibi oynama cümlesine tahammül edemediğini, hayatındaki tek ailesinin Mahsun olduğunu anlattı.

    Damla ile Cumali evlendi. İntikam almak isteyen Çeto, düğüne saldırı düzenledi. Ancak hesaplamadığı bir şey vardı. Yamaç, Çeto’nun düğün basacağını düşünerek ona sahte bir düğün tasarladı. Yamaç, Çeto’yu oyuna getirdi.

    Uluç, yüzüklü adamla buluştu. Aslında o bir haindi. Ve artık Koçovalılar’ın içine sızmıştı. Uluç'un bir sonraki planı ne olacaktı?

  • 57.

    Baykal’ın ölmediğini aslında hayatta olduğunu düşünen Koçovalılar onun mekanlarını bastı. Hiçbir mekanda Baykal’ı bulamayan Yamaç’ın içine bir şüphe düştü. Yamaç, Baykal’ı aramaya devam etti. Ancak aramaları sonuçsuz kaldı.

    Çeto’yu affeden Mahsun, Karakuzular’ın yanına geri döndü. Mahsun’un Çeto’ya geri dönmesiyle Sena planını devreye soktu. Selim ve Aliço’nun yardımıyla Sena, Mahsun’un babasını buldu.

    Mahsun yolda giderken izlendiğini fark etti. Kendisini takip eden adamı köşeye sıkıştıran Mahsun o adamın aslında babası olduğunu öğrendi. Yıllarca aile özlemi yaşayan Mahsun, babası Kadir ile karşı karşıya geldi. Kadir oğluna bunca yıl onu aradıklarını onu hiç terk etmediklerini söyledi. Babasından duydukları karşısında Mahsun büyük bir şaşkınlık yaşadı. 

    Çeto, Koçovalılar’ı birbirine düşürmek için İdris’ten saklanan bütün sırları anlattı. Çeto’nun sözleri ortalığı karıştırdı. 

    Cumali, Çeto’dan Mahsun ve Yıldız’ın geçmişte bir ilişkilerinin olduğunu öğrendi. Hesap sormak için Yıldız’ın karşısına çıkan Cumali artık kendisinin olmayacağını söyledi.

    İdris, Vartolu’nun geçmişte Çeto ile çalıştığını öğrendi. Ve bu babayla oğlun arasına soğuk rüzgarlar girmesine neden oldu. Bu durum karşısında çok üzülen Vartolu, onun karşısına çıkarak duygu yüklü bir konuşma yaptı. Vartolu’nun bu hamlesi karşısında İdris’in tepkisi beklenmedik oldu. Vartolu'nun karşısına çıkan İdris, onun saçını okşayıp, sevdi. Bu hareket Vartolu’yu derinden etkiledi.

    Mahsun’u kaybetmemek için her şeyin Sena ve Selim’in oyunu olduğunu söyleyen Çeto, Mahsun’u hayatının en büyük hatasına doğru sürükledi. Takım elbisesini giyip Kadir’in karşısına çıkan Mahsun, onu bıçakladı. Ancak tam bu sırada annesini gören Mahsun, Kadir’in babası olduğunu hatırladı. Mahsun bu ağır yükle şimdi ne yapacak?

  • 58.

    Mahsun’un acı geçmişi ortaya çıktı. Kaçırılmıştı, babası oğlunun bulunması için mahalleyi bilen bir kişiyi çağırdı. Ve o gelen kişi Emmi idi. Mahsun’un akrabasından şüphelenen Emmi, çocuğun ormana kaçtığını öğrendi ve aramaya koyuldu ancak bulamadı...

    Çeto, Mahsun'u bile bile babasını öldürmeye göndermişti. Çünkü geçmişte Çeto, Kadir meyve satarken onunla tanışıp, hayatını öğrenmişti. Oğlunun kaçırılmasından, yıllarca kayıp olduğuna kadar her şeyi biliyordu.

    Yüzüklü adam Remzi'ye emir verdi. Remzi, Mahsun'un kendisini vurduğunu Çeto'ya söyledi. Bunu öğrenen Çeto intikam yemini etti.

    Çukur’daki sessizlik Yamaç’ın dikkatinden kaçmadı. Çeto’nun emriyle Karakuzular ile Koçovalılar arasındaki büyük savaşta son perde başladı. 

    Çukur mahşer yeriydi. Karakuzular teker teker tüm mekanları bastı. Vartolu, mekanda Karakuzular ile çatıştıktan sonra direkt eve gitti ancak kimseyi bulamadı. Çünkü Cumali ve Damla, Koçovalı kadınlarını güvenli bir yere götürmüşlerdi.

     Meke, İdris’e; Karakuzular’ın evi bastığını söyledi. İdris Koçovalı herkese haber verilmesini istedi. Emmi’nin çağrısıyla Çukur halkı sokaklara döküldü. 

    Çeto, Koçovalılar’ın kapısına dayandı. Evlerine kurşun yağdırılırken, İdris yetişti ve çatışma başladı. Bu sırada çukur ahallisi Koçovalılar’a olan desteğini esirgemedi. Karakuzular'la hep beraber mücadele ettiler.

    Çeto köşeye sıkıştı. Yamaç, Cumali ve Vartolu etrafını sarmıştı. Son anda Mahsun geldi. Silahını çeken Mahsun'un Koçovalılar'ı vurması beklenirken Mahsun, Çeto'yu vurdu. Ekran başındaki herkesin nefeslerini tuttuğu bu sahnede Mahsun, Çeto'yu vurarak intikamını almış oldu. Ancak beklenmedik bir şey vardı o da; Sena!

    Sena’yı kaçıran Mahsun her şeyin biteceğini söyledi. Ancak Sena, onunla gideceğini söylerek, Mahsun’u şaşırttı. 

    Sena, Mahsun'la Çukur'dan ayrılıyordu.

  • 59.

    Çukur’da Karakuzular ile verilen büyük savaş sona ermiş mahalle yine Koçovalıları'ndı! Ancak bela hala Çukur'un üstünde geziniyordu.

    Mahalleli, Çukur'a giren polisin haberini alınca tüm sokakları temizleyip savaşın izlerini sildi ama Koçovalı gençlerin gözaltına alınmasını engelleyemedi. 

    Baykal’ın yaşadığından emin olmak isteyen Salih mezarlığa gidip mezarı açtırdı ve mezarın boş olduğunu anlayınca öfkeden deliye döndü. 

    Bu arada Sultan, Sena’nın kayıp olduğunu farketti. Sena'dan tek bir iz bile yoktu.

    Sena’nın kayıp olduğunu öğrenen Yamaç yıkıldı! Sevdiği kadını kaybetmenin korkusuyla soluğu kahvede aldı. Ne yapacağını bilmiyordu. Damla’nın getirdiği ipuçları Yamaç'ın gerçeği görmesini sağladı ve Yamaç, Mahsun'un yaptığı pazarlığı anlamış oldu.

    Sevdiği kadını kurtarmak için her şeyi yapmaya hazırdı. Yücel’den aldığı adreslerin hepsine gitti ancak hiçbir sonuç yoktu. 

    Yamaç’a yardım etmek isteyen Salih, eski dostu Veli Cevher’den yardım istedi. 

    Veli, Vartolu'ya bu işin tek tabanca çözülemeyeceğini söyledi. Ve Cansız'ı arayarak ondan yardım istedi.

    Yüzüklü’nün Çukur üstündeki hain planları sona ermemişti, önce Sedat’ı çağırıp mahalleye gitmesini istemiş daha sonra da Meliha’yı evinden aldırtmıştı. 

    Mahsun’u da evden para bahanesiyle uzaklaştıran Yüzüklü eve giderek namlusunu Sena’ya çevirdi. Sena ölümle burun burunaydı.

    Şimdi akıllardaki en büyük soru şuydu; Yamaç Sena'yı bulup kurtarabilecek mi? yoksa Sena ölecek mi?

     

  • 60.

    Vartolu, Sena’nın yerini bulabilmek için Cansız’ın yanına gitti. Mahsun’nun Şile’de olduğunu öğrenmesiyle, Yamaç ve Selim’e haber vermesi bir oldu. 

    Vartolu’nun verdiği adrese giden Yamaç, Mahsun’u yakaladı. Yamaç, tüm öfkesiyle  Mahsun'a saldırdı ikili arasında büyük bir mücadele gerçekleşti. Ancak Yamaç, Sena'nın nerede olduğunu öğrenemedi. Mahsun, Yamaç'ın elinden kurtulup kaçmaya çalışsa da Yamaç onun izini buldu ve takibe başladı. Vardıkları yerde 'Gül Pavyon'da Sena su dolu bir akvaryuma kapatılmıştı. Yamaç, ne yaparsa yapsın o akvaryumun camını kırıp kapağını açamadı. Sevdiği kadının ölümünü çaresizce izlemek zorunda kaldı...

    Sena’nın ölümünden Mahsun’u suçlu buluyordu. 

    Çatıya çıktığında Mahsun'u karşısında bulan Yamaç gözünü dahi kırpmadan onunla birlikte kendisini çatıdan aşağıya bıraktı. Arabanın üzerine düştüler. Ve Mahsun orada hayatını kaybetti.

    Sena’nın ölümü herkesi derinden etkiledi. Çukur'un duvarları Sena'nın acısıyla boyanıyordu. Her köşe başında Sena'ya bir mesaj bırakıyordu mahalleli. 

    Yamaç'ın Sena ile vedalaşması çok zor oldu. Onu toprağa verirken her şeyin karşısında dimdik duran o adam artık yıkılmıştı.

    Büyük bir travma yaşıyordu. Bu acıyla birlikte Yamaç'ın teli de artık kopmuştu. Tek bir isteği vardı o da Çukur'dan ayrılmak. 

    Meliha, İdris’e Yüzüklü’nün kendisi ile konuştuğunu ve Sena’nın ölümü ile ilgili bir şeyler bildiğini ve fotoğrafı gösterdiğini söyledi. İdris bu fotorafı alarak Yamaç’a gösterdi. Sena’yı gerçekten kimin öldürdüğünü öğrenmek istiyorsa bu izin peşinde olması gerektiğini söyledi. 

    Ancak Yamaç suçlunun Mahsun olduğunu düşündüğü için bu duruma aldırış etmedi.

    Yamaç, Çukur'dan ayrılmak için harekete geçtiğinde Yüzüklü ona bir zarf ulaştırdı.

    Zarfın içinde Gül pavyon ile ilgili bir küpür buldu. Mahsun’un söyledikleri, İdris’in verdiği fotoğraftaki yazı bir anda film şeridi gibi gözünün önünden geçti. Ve gerçeklerin aslında gördüğünden başka olduğunu anladı.

    Şimdi hafızılarda tek bir soru vardı; Yamaç Çukur'a veda mı edecek yoksa bu parçaları birleştirip, Sena'nın ölümünün ardındaki gizemi çözecek mi?

  • 61.

    Sena’nın ölümü ile yıkılan Yamaç, Çukur’u terk etmek istese de mahalleli onu bırakmadı. Yüzüklü’nün bıraktığı ipuçlarını birleştiren Yamaç, Sena’nın ölümünü çözmek için Çukur’da kalmaya devam etti. Yamaç bu gizemi çözmeye çalışırken, Çukur’da İdris ve Emmi’nin başında başka bir bela dolaşmaktaydı. Taşlar yüzünden köşeye sıkışan İdris ve Emmi’nin yardımına yetişen isim ise Vartolu oldu. Sedat’ın intikamını almak için Timsah Celil, Çukur’a geldi. Celil, Çukur’a gelmesiyle fırtınalar estirdi. 

    İpuçlarını birleştirerek Sena’nın ölümünün ardındaki gizemi çözmeye başlayan Yamaç’ın ilk işi Baykal’ın peşine düşmek oldu.

    Ancak Baykal’a ulaştığında Yamaç’ı büyük bir sürprizbekliyordu çünkü Baykal sandığı gibi gerçek değildi. Yamaç yine bir başka gizemle karşı karşıyaydı şimdi.

    Sahte Baykal, Yüzüklü tarafından öldürüleceğini anlayınca hayatta kalmak için Yamaç’tan yardım istedi. Hayatını kurtarırsa ona gerçekleri anlatacağını söyledi. Yamaç Yüzüklü’nün kim olduğunu tam öğreneceği sırada sahte Baykal vuruldu ve öldü. Yamaç neye uğradığını şaşırdı. Tam sonuca ulaşmak üzereyken yaşadığı bu olay onu çılgına çevirdi.

    Timsah Celil, Sedat’ın intikamını almak için Yamaç’a ulaşmaya çalışıyor ancak ulaşamıyordu bu yüzden Cumali’yi rehin aldı. Cumali, Timsah Celil’in elinden kurtulabilecek mi? Yamaç, Yüzüklü’nün kim olduğunu öğrenebilecek mi?

  • 62.

    Mahalleden gitmekten vazgeçen Yamaç, Yüzüklü’nün peşine düştü.

    Cumali’nin kaçırılma haberi Koçovalılar’a ulaştı. Çukur, Cumali’yi kurtarmak için harekete geçti.

    Yüzüklü’yü araştıran Aliço onunla ilgili bir ipucu buldu. Aliço, Yüzüklü’nün izini sürerken, Yücel’in Yüzüklü olduğu ortaya çıktı.

    Cumali’yi kurtarmak isteyen Damla, Uluç’un yanına gidip Timsah’ın yerini sordu.

    Cumali’ye borçlu olduğunu hisseden Salih, Timsah’ın mekanına gidip Cumali ile yer değiştirmek istedi. Ancak Timsah rehinelerinin arasına Salih ve Medet’i de aldı.

    Timsah’ın mesajını alan Yamaç, Çukur gençlerini toplayıp abilerini kurtarmaya gitti. Pusuda bekleyen Aliço atışıyla Timsah’ı yaraladı.

    Buluşmada silahların patlamasıyla Cumali, Salih ve Medet’in bağlı olduğu araç  kaçtı. Cumali’yi kurtarmak isteyen Damla aracın peşine düştü. Aracın yolunu kesen Damla; Cumali, Salih ve Medet’i kurtardı.

    İntikamını Koçovalılar’dan almaya yemin eden Yücel bu sefer Akşın’ı kaçırdı ve Yamaç’a bir mesaj yolladı. 

    Şimdi akıllardaki en büyük soru şuydu; Yücel, Akşın’a ne yapacak? 

     

  • 63.

    İdris, Meliha ile birlikte Süleyman’la konuşmaya gitti. O sırada Edip’i vurduğu an aklına geldi. İdris, Edip’i uyardı, memleketten gitmesini istedi ancak Edip, İdris’e karşı geldi. Edip, İdris’I vuracakken İdris, Edip'i vurdu. İdris, Süleyman’a Edip’in oğlunun kim olduğunu, kardeşi olup olmadığını sordu. Süleyman’ın Yücel cevabıyla İdris duyduklarına inanamadı.

    Yamaç, Karaca’nın verdiği zarfı açtı ve içinde melek kanadının olduğu bir fotoğraf buldu. Bu fotoğrafın nerede çekilmiş olabileceğini bulması için Aliço’dan yardım istedi.

    Yamaç’ın yardım isteğini kırmayan Aliço hemen mektuptaki mekanın neresi olduğunu düşünmeye başladı. Akşın’ın kaçırıldığını duyan Celasun, kahveye doğru koştu.
    Akşın’ın kaçırılmasıyla yıkılan Celasun’u Yamaç ve Cumali sakinleştirmeye çalıştı. O sırada kahveye gelen İdris, Akşın’ın kaçırılma haberini alınca yıkıldı.

    İdris’in öğrendiği bilgileri Yamaç’ı anlatmaya başladı. Yamaç, Yüzüklünün, Yücel olduğunu duyunca bir anda delirmeye başladı. Kafasında tüm her şeyi birleştirip anlamaya başlayan Yamaç, kendini tutamayıp kahvedeki her şeyi paramparça etti.


    Aliço’dan melek resminin çizildiği yerin adresi alan İdris, Cumali ve Celasun ise hemen yola çıktı. Yücel, bembeyaz giydiridiği Akşın’ı melek kanatlarının tam ortasına yerleştirdikten sonra oradan ayrıldı. Koçovalılar ise Aliço’nun bulduğu adrese vardıklarında büyük bir yıkım yaşadı. Çünkü artık Akşın melek olmuştu.  Akşın'ın yanına çöken  Celasun ağlamaya başladı.

    Hastaneden çıkar çıkmaz Akşın’ı soran Yamaç, Metin’in halinden yaşanılan acı hadiseyi anladı.
    Çukur halkı ise Akşın’ın cenazesine akın etmişti. Akşın’ın cenaze törenini uzaktan izleyen Yamaç, Kemal ve Metin’i Celasun’un yanına yolladı. Cenazeyi uzaktan izleyen bir kişi daha vardı o da Yücel’di, Akşın cenazesi ona eskiyi hatırlattı.

    O sırada son bir kez arkasına dönüp bakan Kemal, Yamaç’ı orada görmeyince şaşırdı.

    Cenazeden eve dönen Koçovalılar yıkılmıştı. Sena’nın kaybının ardından bir de Akşın’ın ölümü Koçovalı ailesini büyük bir yasa boğmuştu. Celasun, Akşın’ın mezarının başından bir an olsun ayrılmadı. Celasun’u yalnız bırakmayan Meke ona en zor gününde destek oldu.

    Planını bu sefer Salih üzerinden kuran Yücel, Remzi’yi pavyona gönderdi. Savaş’ın geldiğini ama Salih’in hala gelmediğini söyleyen Remzi, Yücel’in emri ile operasyona başladı. Mekandaki herkesi tarayan Karakuzular en sonunda Savaşı’da vurdu. Pavyona geri dönen Vartolu ve Medet ise gördükleri manzara karşısında neye uğradıklarını şaşırdı. İkinci bir sürpriz ise Timsah’ın mekana gelmesi ile oldu.

    Cumali, Nejat’ın kardeşini rehin alıp abisini aramasını istedi. Telefonda kendisinin Azrail’i olduğunu söyleyen Cumali ilk kardeşine sıktı. Nejat’ın tüm sevdiklerini tek tek indiren Cumali kadınlara dokunmadı. Önce Nejat’ın akrabalarını öldüren Cumali daha sonra Nejat’ın kafasına silah dayadı.

    Notta bulduğu adrese giden Aliço’nun karşısına Yücel çıktı. Yücel’i görünce belindeki silaha sarılan Aliço bir anlık dalgınlıkla silahını kaptırdı. Silahı alıp çatıdan atan Yücel, Aliço’ya Koçovalılar’ıı kötüledi. Aliço’ya onu sevdiğini söyleyen Yücel kendisi ile gelmesini teklif etti. Aliço ise Koçovalılar’ın peşini bırakması karşısında kabul edeceğini söyledi. Yücel silahını çekip Aliço’yu tam vuracakken Yamaç yetişip onu vurdu. Yücel yediği kurşunlar sonrası yere yıkıldı. Yücel ölecek mi? Çukur’da şimdi dengeler nasıl değişecek?

  • 64.

    Yamaç, Yücel'i vurarak Aliço'yu kurtardı fakat çelik yelek giyen Yücel ölmedi. Silahını yeniden Aliço'ya yönelten Yücel'i bu kez de Cumali vurdu ancak Yücel kaçmayı başardı. Yücel'in peşine düşen Cumali, Metin ve Kemal tarafından gözetim altında tutulan Yücel'in adamı Nejat'ı sorgulamaya gitti. Nejat'a Yücel'in nerede olduğunu soran Cumali istediği cevabı alamadı. Bunun üzerine Cumali'nin silahını çekmesiyle Nejat konuşmaya başladı. Yücel'in nerede olduğunu bilmediğini ancak Uluç'un da hain olduğunu söyledi.

     İstanbul'un en büyük tedarikçilerinden olan Azer Kurtuluş'un kardeşi Savaş'ın Vartolu'nun mekanında öldürülmesiyle ortalık karıştı. Cinayeti Vartolu'nun işlediğini düşünen Azer adamlarıyla birlikte Salih'i bulmaya gittiği esnada İdris Koçovalı Azer'in karşısına çıktı. İdris, oğlunun Savaş'ı öldürmediğini söyledi. Bunun üzerine Azer 5 milyon lira kan parası istedi.

    Hastanede Aliço'nun çıkmasını bekleyen Yamaç'ın yanına adeta küçük bir umut geldi... 6 yaşındaki Öykü söyledikleriyle, Sena'dan sonra Yamaç'ın yeniden hayata tutunmasını sağladı. Öykü'nün JMML hastası olduğunu öğrenen Yamaç, Çukur halkını kan örneği vermek için seferber edeceğini söyledi. Öykü, Yamaç'ın bu haberine çok sevindi.

    Aliço'yu da alıp mahalleye dönen Yamaç'ın ilk işi söz verdiği gibi minik Öykü'ye yardım etmek oldu. Mahallede Metin'i bulan Yamaç, tüm Çukur'un Öykü için kan vermek üzere hastaneye gitmesini istedi. Metin ve Çukur sakinleri hastaneye akın ederken minik Öykü'yü çok mutlu ettiler ve Çukur'da umut var dedirttiler.

    Celasun'u bitik bir halde bulan Yamaç onu kahveye getirdi. Burada kendisini bırakmaması gerektiğini, mücadeleden ve oyunu kurallara göre oynamaktan vazgeçmemesini söyleyen Yamaç, Celasun'a öğütler verdi. Acısı çok taze olan Celasun ise Yamaç'a sinirlendi ve ''ben sen değilim!'' diyerek çıkıştı.

     Cumali, Metin ve Kemal adamlarla birlikte Timsah'ı yakalamak için evine operasyon düzenledi. Timsah'ın adamlarını bir bir indirerek eve giren Cumali, Timsah tarafından ayağından vuruldu. Arabasıyla kaçmak üzereyken Timsah'ı yakalayan ise Yamaç oldu.

    Kardeşi Savaş'ın ölümünden Vartolu'yu sorumlu tutan Azer Kurtuluş adamlarıyla birlikte Çukur'a geldi. Burada Vartolu, Yamaç, Cumali ve Selim tarafından karşılanan Azer, kendisine verilen kan parasını yaktı. Azer, ''bizim ciğerimizi sökmenin bedelini ödeyemezsiniz, öğreneceksiniz!'' diyerek tehdit etti.

    Çukur bir düşman daha kazanmıştı.

    Azer'in Koçovalılar'la başlayan savaşında neler yaşanacak?

  • 65.

    Mahallede başlarına dolanan beladan bir türlü kurtalamayan Koçovalı kardeşler iç hesaplaşmaya düştü. Oğullarının bu kavgalı hali gören İdris ise yeniden kardeş olduklarını hatırlatmak için onları halı sahya götürdü ve onların birlikte maç yapmasını sağladı. 

    Uluç kimliğinin ortaya çıktığını anladı ve Damla’yı kullanarak kaçmaya karar verdi. Damla ise babasının kendinden bir şey saklandığını ve Koçovalılar’ın kayıpları ile bir ilgisi olduğunu düşündüğünden gerçeklerin ortaya çıkması isin Cumali ile anlaşma yaptı. Cumali, Uluç’u saklandığı mekandan çıkarıp İdris’in karşısına oturttu. Yamaç’ın ise planları daha farklıydı. Uluç’u kullanarak Yücel’i tuzağa çekmek istiyordu.

    Ancak  Yücel, Yamaç’ın yapmak istediklerinin farkındaydı ve ilk hamlesi Timsah Celil’i kullanıp Azer’le Koçovalılar arasında yeni bir gerginlik yaratmak oldu. Planının çözüldüğünden habersiz buluşma mekanında duran Yamaç’ı ise kötü bir sürpriz bekliyordu. Çünkü kendisine tuzak kurulan Yücel, Koçovalıları oyuna getirerek hem Uluç’u öldürdü hem de Aliço’yu kaçırdı. 

    Şimdi akıllardaki en büyük soru şuydu; Yücel, Aliço’yu öldürecek mi? 

  • 66.

    Aliço’nun Yücel’in elinde olduğunu öğrenen Yamaç, hemen harekete geçti.

    Fotoğraftaki yeri bulmak için tüm Çukur’u seferber eden Yamaç, sonunda aradığı mekanı buldu ama Yücel’in oyunları henüz bitmemişti.

    Yamaç’ı cansız bir mankenle köşeye sıkıştıran Yücel, Remzi’ye verdiği emirle Aliço’nun sonunu hazırladı. İçine düştüğü tuzaktan kurtulan Yamaç, Aliço’nun yanına varsa da her şey için artık çok geçti. Patlamanın etkisi ile yere düşüp bayılan Yamaç, hastanede gözlerini açtığında acı gerçek ile yüzleşti.

    Diğer yanda  Celasun ve Meke, Azer’in deposunu ateşe verip başlarını büyük bir belaya soktu. Olanlar yüzünden deliye dönen Azer, ikiliyi rehin aldı.

    Celasun ve Meke’nin, Azer’in elinde rehin olduğunu öğrenen Yamaç soluğu Azer’in evinde alıp onları kurtardı ama ikili başındaki beladan tam kurtulamamıştı. Deposunun intikamını almakta kararlı olan Azer, Celasun ve Meke’ye hastanenin önünde ateş etti.

    Yaşadıkları acılar ve kayıplardan sonra Çukur’dakilerin güvenliğinden endişe duyan Yamaç mahalleye tüm giriş çıkışları durdurdu. Artık Çukur’da habersiz kuş uçmayacaktı.

    Sultan, İdris’in karşısına çıkıp artık iplerini eline almasını hatta gerekirse ailesi için canını vermesini yoksa hakkını helal etmeyeceğini söyledi.

    Kahvede oğulları ile başlarındaki beladan kurtulmak için bir çıkış yolu arayan İdris, Yücel’in yelek giymesinden şüphelenip ölümden korktuğunu söyledi ve Yamaç’tan bir açığını bulmasını istedi.

    Yücel ise Cezaevine’nde Akın Koçovalı’ya görüşmeye gitti. Ve bu görüşme sırasında ona bir teklif sundu. Ancak Akın, bu teklifi reddetti. Ve Yücel, Remzi’ye Akın Koçovalı’nın infaz emrini verdi.

    Ancak, Akın Koçovalı sandıkları ve infaz ettikleri kişi gerçek değildi. Akın herkese başka bir oyun kurmuştu.

    Oğlunun ölüm haberiyle yıkılan ve teşhis etmek için odaya giren Selim, masada yatanın başka biri olduğunu görünce şaşırdı ama asıl şoku Akın’ı karşısında görmesi ile yaşadı.

    Çukur’da şimdi neler olacak? Akın Koçovalı, Çukur’daki dengeleri nasıl değiştirecek?

  • 67.

    Çukur gençlerinin evinin yakınına kadar geldiğini gören Yücel köşeye sıkıştı ve Azer’den Koçovalılar’I bitirmek için yardım istedi.

    O sırada Akın’ın eve dönmesi ile Koçovalıların evinde bayram havası yaşanıyordu. Akın’ın dönmesine çok sevinen Ayşe, Akın’ın aile içindeki düşünceleri ve öfkesi karşısında neye uğradığını şaşırdı.

    İstanbul’un her bölgesinden gelen adamlarla yapılan toplantıya Koçovalı kardeşler katıldı. Sözcü olarak seçilen Timsah, Çukur’un İstanbul geneline yayılmasının kendilerini rahatsız ettiğini söyledi. Nejat ve Sedat’ın ölümüne değinen Timsah ses çıkarmadıklarını ama Azer’in kardeşi ile okun yaydan çıktığını söyledi. Ve koçovalılar’a İstanbul’u terk etmelerini Çukur’u ortak bir yönetimle yürüteceklerini söyledi.

    Ancak Yamaç ve Koçovalı kardeşler bu durumu kabul etmeyerek savaşacaklarını, Çukur’u bırakmayacaklarını söyledi.

    Yamaç, Yücel zaafını buldu. Yücel’in ailesini öğrenen Yamaç, Yücel’i adım adım tuzağa çekti.

    Ve baş düşmanını köşeye sıkıştıran Yamaç, sevdiklerinin intikamını alarak Yücel’I öldürdü.

    İntikamını alan Yamaç, Aliço ve Sena’nın mezarı başına gitti.

    Tüm Çukur’u arkasına alan Koçovalı kardeşler, Azer’in mekanına doğru yola çıktı. Koçovalı kardeşlerin şok baskını ile ne olduğunu şaşıran Timsah çareyi kaçmakta bulurken Azer çatışmaya devam etti.

    Tüm İstanbul’la büyük savaş başlamıştı. Ancak yücel’in ortadan kalkması ile Koçovalılar bir nebze olsun nefes almıştı. İdris artık bu zamanın kendi zamanları olmadığını gençlere yani evlatlarına bırakayacağını kendisinin inzivaya çekileceğini söyledi.

    O sırada beklenmedik bir şey oldu. Ve koçovalı kadınları kaçırıldı. Tüm Çukur Koçovalı kadınlarını arıyordu. Ve Çukur’un ortasına bırakılan mesaj Yücel2in ölmediğini gösterdi. Yamaç büyük bir şok yaşıyordu. Hem ailesi en sevdiği insanlar tehlikedeydi. Hem de öldürdüğünü sandığı Yücel’in yaşıyor olmasına inanamıyordu. Bırakılan siyah zarfları açan Koçovalı erkekleri bulmacayı çözmek için harekete geçti. Zarfların arkasındaki mekanlara doğru yola çıktılar.

    Yamaç ulaştığı yerde kendini bir labirentin içinde buldu. Duvarda Koçovalı kadınlarını gören Yamaç’ın öfkesi giderek arttı. Sonunda orta noktayı bulan Yamaç karşısında babası İdris’i buldu.

    İkiliyi tuzağa düşüren Yücel bir tercih yapmalarını istedi. Koçovalı kadınların hayatı karşılığında Yamaç ya da İdris’in canını istiyordu. O odadan ikisinden biri canlı çıkamayacaktı.

    Diğer tarafta Koçovalıların diğer erkekleri ormanlık alanda birleşti. Yerde yatan cansız bedenleri görünce ne olduğunu anlayamadılar. Büyük bir tuzağın içine düşmüşlerdi. Gelen polisler tüm Koçovalı erkeklerini tutukladı.

    İdris koçovalı, Yamaç’a ailesini kurtarmak için kendisini vurması gerektiğini. Yamaç’ın yaşaması gerektiğini söyledi. Yamaç babasını vuramayacağını söylüyordu. Ancak süre azalıyordu. Tüm kadınların ölmesi ile karşı karşıyalardı. İdris silahını Yamaç’a doğrulttu. Kendisini vurması gerektiğini ailesinin her şey olduğunu söyledi. Ve Yamaç’la İdris silahlarını doğrulttular silah patladı.

    Koçovalı erkeklerinin hepsi hapisteydi. Çukur’da yeni lider Akın Koçovalı olmuştu. Akın, Yücel’i kurtaran kişinin ta kendisiydi. Yücel’le anlaşma yapmış, Çukur’u yöneteceğini karşılığında ailesini vereceğini söylemişti.

    Karaca, Akın’ın yanına giderek onun tüm bunları bilinçli yaptığını bildiğini söyledi ve meydan okudu.

    Çukur’un çatısını şimdi Çukur’un kadınları devralmıştı.

    Büyük savaş kapıda, Çukur dağılmıştı. Çukur’da yeni sezonda bizleri büyük bir heyecan bekliyordu.

  • 68.

    Ailesini kurtarmak için İdris Koçovalı'yı vurmak zorunda kalan Yamaç aklını kaybetmiştir. Babası kucağında cansız bir şekilde yatarken Yamaç artık Yamaç değildir. 

    Diğer tarafta Çukur’un düşmanları birleşmiştir. Çukur’u ele geçirmek için gelen Efsun, Azer’le konuşurken yanlarına Yücel ve Timsah gelir. Azer, Yamaç’ı aslında öldürmek gerektiğini söyleyince Yücel ona “Sen babanı öldürdün mü?” diye sorar ve ,insan aklının böyle bir acıyı kaldıramayacağını Yamaç’ın artık Çukur’un içinde olduğu bir daha çıkamayacağını söyler. 

    Yamaç, babasının eşyalarını evlerinin önüne getirir. Ve oradan uzaklaşır.

    Sultan, kapıyı açar ve kapının önünde İdris Koçovalı’nın kıyafetlerini görür. Dizlerinin üstüne çöküp İdris’in kıyafetlerine sarılarak ağlamaya başlayan Sultan, acı gerçeği öğrenmiştir. 

    İdris Koçovalı’nın ölümü Çukur’u derinden üzmüştür ve kıraathanede mahalleli İdris Koçovalı’yı sadakatlerini ve sevgilerini göstererek ona veda ederler.

    İdris Koçovalı’nın ölümü oğullarını da yıkmıştır. Cumali bu acı gerçeği tüm öfkesiyle karşılarken, Selim içine kapanmıştır. Emmi en yakın dostunu uğurlamanın sessizliği içerisindedir. Celasun, Metin ve Kemal de baba bildikleri İdris’in ölümüyle yıkılmıştır. 

    Saadettin ise artık vartolu’dur. Babasının ölümü karşısında Vartolu yüreğinden vurulmuştur. Tüm öfkesiyle şimdi sanki Dünya’yı karşısına almıştır. Hapishanede onu sıkıştıran Azer Kurtuluş’un adamlarını öyle bir haklar ki. Herkes Vartolu Sadettin’den korkmaya başlar.

    Aklını kaçıran Yamaç, akıl hastanesine yatırılır. 

    Akın Koçovalı ile Azer ortaklık kurmak için konuşurlar. Akın, Çukur konusunda da Azer’i tehdit eder ve Çukur’a sahip çıktığının mesajını verir. Akın Koçovalı mahallenin başında duracak, Azeri ise işini yapacaktır.

    Hastanede doktoru ile konuşan Yamaç, Çukur’a geri dönmeyeceğini ve farklı bir şehirde eskisi gibi müzik ile uğraşacağını söyler.

    Akın Koçovalı’nın Yamaç’la alakalı başka planları vardı. Akın, Yamaç’ı intikam için harekete geçirdi.Ve Yamaç akıl hastanesinden çıkıp, Akın ile birlikte intikam planları yapmaya başladı. 

    Yamaç Yücel’e, Aliço’ya hazırlanan tuzağın bir benzerini hazırladı. Yücel, eşinin ve çocuğunun öldüğünü sandı. Ancak Yamaç  ne Yücel’in eşine ne de çocuğuna zarar Verdi. Merhamet gösterdi. Eşini ve çocuğunu kaybettiğini sanan Yücel aklını yitirdi. Yamaç’ın bir sonraki intikam oyunu kim için olacak?

  • 69.

    Akın’ın bir şeyler karıştırdığından emin olan Karaca takibe devam ederken kendini Akın’ın namlusu ucunda buldu. Tam yakalanacakken kendini son anda pastaneye attı ancak içeri girerken ayakkabısını düşürmüştü ve ardında bir ipucu bırakmış oldu.

    Öte yandan hapishanede ise Vartolu kendine verilen görevi yerine getirebilmek için Cumali’yi sattı. Ve kardeşleri tarafından hain olarak görülmeye başladı. Ve Vartolu babasının katilini bulabilmek için Armutlu’ya transfer oldu, bu sırada Cumali ise hapisten kaçtı.

    İntikam oyununa devam eden Yamaç’ın ilk durağı Efsun’un yanı olsa da Makbule’nin saldırısı ile hazırlıksız yakalandı. Efsun, Yamaç’ı tedavi ederek ona masal anlattı. Dinlediği masal sayesinde biraz olsun uyuyabilen Yamaç, rüyasında Nehir ve kucağındaki bebeği görünce hemen hastaneye koştu. Nehir’i görür görmez rüyasından bahseden Yamaç sert bir tepki ile karşılaştı.

    İntikam listesine devam eden Yamaç, Azer’in peşinden Adana’ya gitti. Azer’in damadını ve kardeşini kaçırıp üstüne bomba bağlayan Yamaç, onu zorlu bir seçim yapmak zorunda bıraktı. Hiç düşünmeden damadına öldüren Azer, gözlerinin önünde kardeşinin intiharını izlemek zorunda kaldı. Artık Azer de Yamaç gibi bu en büyük sınavla karşı karşıyaydı.

    Akın’ın foyasını ortaya çıkarmak için durmadan plan yapan Çukur kadınlarına destek beklenmeyen bir yerden geldi. Başta karşı çıkan Saadet, mahalleden bir sürü kadını toplayıp güçlerine güç kattı. Güçlerini eline alan kadınlar ise harekete geçip bibloların içlerini boncukla doldurdu.

    Bunlardan habersiz teslimata giden Akın ise kendini içinden çıkmayacağı bir kapanda buldu.

    Akın içine düştüğü bu kapandan kurtulabilecek mi? yoksa Çukur kadınları onun tüm foyasını ortaya çıkaracak mı?

  • 70.

    Akın, teslimat sırasında biblolardan çıkanları görünce ne yapacağını şaşırdı. Aklına Karaca ile aralarında geçen konuşma geldi. Karaca tarafından tarafından oyuna geldiğini anlayan Akın, işten sıyrılmaya çalıştı. Suçu Azer’e atıp , kendisinin bu iş ile bir ilgisinin olmadığını söyledi. Adamlar, Akın’a iki gün süre verdi.

    Bir taraftan Azer, kardeşi Seyhan’ın yasını tutuyordu. Seyhan’ın ölümünden kendisini sorumlu tutuyordu. Fadik, Azer’i sakinleştirmeye çalışsa da işe yaramadı.

    Aliço tek başına odada otururken yanına abisi Zafer geldi. Aliço’ya kaçıp kendini kurtarmasını, eğer kaçmazsa sonunun kendi gibi olacağını söyledi. Zafer, yaptıkları için Aliço’dan özür diledi. Aliço, Zafer’den güç alıp evden kaçtı. Ancak Aliço’nun özgürlüğü uzun sürmedi babası onu buldu.

    Akın başkalarına güvendiği için yanlış yaptığını anladı. Kutay’a ipini Karaca’nın çektiğini, Vartolu’nun başka bir yere transfer olduğunu, Azer’in ise yaşadığını anlattı. Akın artık kendi işini kendisi görecekti.

    Yamaç’ın sıradaki hedefi Timsah’tı. Ve harekete geçti. Karşısında Yamaç’ı gören Timsah köşeye sıkıştığını anladı. Yamaç hiç vakit kaybetmeden Timsah’ı vurdu.

    Bu sırada Vartolu Saadettin, başka bir hapishaneye transfer oldu. Ancak Vartolu’yu burada zorluklar karşıladı. Tulum giymek istemeyen Vartolu’yu hapishane Müdürü soğuk odaya attı. Soğuktan ölmemek için Vartolu her yolu denedi. Soğutucunun kablolarını koparıp kıvılcım oluşturdu. Oluşan kıvılcımlardan ateş yakan Vartolu, oradaki yiyeceklerle mangal yaptı. 

    Hapishaneden kaçan Cumali’nin ilk işi Nadir’in yanına gitmek oldu. Nadir’i bir gece kulübünde bulan Cumali, öfkelendi ve Nadir’in boğazına bıçağı dayadı. Çizgili Kenan’ın yerini Nadir’den öğrenen Cumali, silahla hamamda Kenan’ı bastı. Cumali, Çizgili Kenan’ın gözünü iyice korkuttu ve Çizgili Kenan’ın arkasında kimin olduğunu öğrendi.

    Timsah’tan da intikamını alan Yamaç sıradaki hedefi Efsun’u öldürmek için gizlice onun evine girdi. Efsun’un kafasına silahı dayadı ve Efsun’a elinde fırsatı varken neden kendisini öldürmediğini sordu. Aynı soruyu Efsun’da Yamaç’a sorarak elindeki silahla Yamaç’a döndü. Ve Yamaç’la Efsun konuşmaya başladı.

    Yamaç’ı bir büyük tehlike bekliyordu. Bu da Akın, Timsah ve Azer’in hain planıydı. 

    Köşeye sıkışan ve zor durumda kalan Yamaç, “Kaybedeceksem savaşarak kaybederim” dedi ve pes etmedeğini göstererek harekete geçti. 

    Ancak Yamaç artık köşeye sıkışmıştı. Arabası ile uçuruma yuvarlanarak kaza yaptı. Peşinden Akın ve Timsah, Yamaç’ın ölüp ölmediğine baktı ve Yamaç’ın arabasını patlattılar. 

    Yamaç yaşayacak mı? 

    Bir tarafta da hücreye atılan Vartolu ise dayak yemekten bitkin düşmüş ve çok çaresiz kalmıştı. İdris Koçovalı’nın ona anlattığı masalı hatırladı ve gözlerinden kanlı yaşlar aktı. 

    Vartolu’ya ne olacak?

  • 71.

    Yamaç’ı kazadan çıkaran gizemli bir el onu alıp Cumali’nin kapısına bıraktı. Kardeşini yaralı halde gören Cumali ise onu Baytar’a götürüp iyileşmesini sağladı.

    Bu sırada hapishanedeki durumlar Koçovalılar için iyice kötüleşmekteydi. Koçovalılar sürekli saldırıya uğrar haldeydiler.

    Madalyonun diğer tarafında ise Azer, Timsah ve Akın, Yamaç’ın öldüğünü düşünüp zaferlerinin tadını çıkarmaktaydı. Yamaç’ın ölüm haberini büyük şaşkınlık ile karşılayan bir isim vardı; Efsun. Aldığı haber neticesinde kendini kötü hissedip toplantıdan dışarı atmış olsa da bu durum Azer’in dikkatinden kaçmamıştı.

    Kendini başka bir hapishaneye nakil ettiren Vartolu’nun durumu ise Koçovalılar’dan aşağı değildi. Durmadan saldırılara uğrayan Vartolu hepsini atlatmayı başardı. Vartolu için en büyük sürpriz ise Yamaç’ın kendini ziyaret etmesi oldu.

    Karşılıklı hasret giderdikten sonra eski günlerinden bahsetmeye başlayan Vartolu, Yamaç’a cesaret verdi. Çukur’un sokaklarına geri dönen Yamaç hiç beklemediği bir şekilde karşısında Nehir’i buldu. Yamaç’ın kafasının karışık olduğunu gören Nehir onun kafa karışıklığını çözmek için kendi yolunu önerince Yamaç bir anda kendini parkın ortasında dans ederken buldu. Ama Yamaç’a en büyük sürpriz ise telefonuna aldığı sesli mesaj oldu. Aliço’nun yaşadığını öğrenen Yamaç hala umudun olduğunun farkına vardı.

    Şimdi ise akıllardaki tek soru; Çukur’a geri dönen Yamaç’ın planı ne?

  • 72.

    Çukur’u yönetmekle arasındaki engelleri bir bir kaldırmak isteyen Akın’ın ilk hedefi Cumali oldu. Amcasının evini polise ihbar edip yakalanması için uğraşan Akın’ın planını ise Damla’nın olaya el atması bozdu. Mahallenin yönetimi için üstü kapalı bir savaş sürerken Vartolu, Emre’nin kaybını Azer ise kardeşinin kaybının üzüntüsünü hala üstünden atamadı.

    Vartolu ve Selim’le yaptığı konuşma sonrası Çukur’a dönen Yamaç’ın başına beklenmedik bir bela musallat oldu. Çizgili Kenan’nın babasına ettiği hakaretin cezasını kesen Cumali yüzünden Dağan mahalleye gelip Yamaç’tan abisini kendine vermesini istedi. Her zamanki gibi bir planı olan Yamaç ise Cumali’nin saklandığı eve gidip ne yapıyorsa daha da fazlasını yapmasını istedi. Cumali ise Yamaç’ın bu deli hallerine anlam veremese de bu durumdan mutlu oldu. Mahallede bunlar olurken kafası iyice karışmış olan Efsun, Yamaç’ı arayıp tüm gerçekleri kendisine anlatmasını istedi ama Makbule’nin hazırladığı büyük tuzak ile karşılaştı.

    Planını devreye sokan Yamaç, Şenol'u da yanına alıp hemen Kenan hakkında bilgi toplamaya başladı. Fabrikayı teftişe çıkan ikili büyük planları için ilk adımı atmış oldular. Cumali yerine Şenol’un başına çuval geçirip Dağan’ı oyuna getiren Yamaç ona iki seçenek sundu; ya elini öpüp her şeyi Çukur’a bırakacaktı ya da bu diyardan çekip gidecekti. Dağan bu iki teklifi de kabul etmeyince Yamaç fabrikaya el koyup onu mekândan kovdu.

    Tüm bunlar yaşanırken Meliha, çok gizli bir sırrı Emmi ile paylaştı. Sultan ise Akın’a Çukur’un yönetimini Yamaç’a bırakmasını söyledi. Yanında çuval çuval silahla mahalleye dönen Yamaç, kahveye Çukur gençlerini toplayıp bu şehirden intikamını alacağını söyledi. Çukur gençleri de Yamaç’ın yanında yer alacaktı. Kahvede babasının emanetlerine bakan Yamaç’a telefon geldi. Telefonun ucunda Azer vardı ve Yamaç’a bir teklifte bulundu.

    Şimdi akıllardaki soru şu; Yamaç-Azer yüzleşmesinin galibi kim olacak?

  • 73.

    Yamaç herkesten daha güçlü olma yolunda ikinci adımını Azer'i ortadan kaldırarak gerçekleştirmek istedi ancak buluşma yerine gelen Azer, bilinmeyen adamlar tarafından kaçırıldı. Yamaç ise dikkatini yeniden cezaevindeki Koçovalılar'a çevirdi.

    Cezaevi müdürünün son dakika oyunuyla beraat etmeleri imkansız gibi görünen Selim, bir ipucu yakalayarak bunu Yamaç'a verdi. Ertesi sabah duruşmaya gidecekken müdürün telefonuna gelen mesajlar, Selim ve Koçovalılar'ın kurtuluşu demekti...

    Adliyenin önünde Dağhan ve Murtaza tarafından kendilerine tuzak hazırlandığını öğrenen Meke, bu haberi Yamaç'a ulaştırdı. Yamaç'ın Çukur halkıyla birlikte yaptığı plan işledi ve Dağhan'ın tetikçileri etkisiz hale getirildi. O esnada adliyenin önüne gelen Koçovalı kadınlarını ise Akın kurtardı. Cezaevindeki Koçovalılar beraat ederken Vartolu Saadettin, babasının intikamını almak için Armutlu cezaevinde kaldı.

    Selim ve Çukur'un abilerinin mahalleye dönmesiyle Yamaç, İstanbul'u ele geçirme planına hız kazandırmak istedi. Ancak önünde, içeriden bir engel vardı; Akın! Damla'nın, Akın'ın Çukur'da uyuşturucu ürettiğini söylemesiyle Yamaç, Akın'ı evden ve mahalleden kovarak Dere'ye gitmesini söyledi.

    Vartolu'nun Çukur'a neden dönmediğini merak eden Yamaç, Medet'i sorguya çekti. Ondan öğrendiği bilgilerle de Armutlu cezaevinin yolunu tuttu. Vartolu Saadettin, İdris'in katilini bulup canını alacağını söylediği anda Yamaç adeta "gel al ve bu acıya son ver" dercesine kollarını iki yana açtı...

    Ne evine gidebilen ne de annesinin ve mahallelinin gözünün içine bakamayan Yamaç, tüm acılarından sorumlu tuttuğu Yücel'in yanına gitti. Yücel'e "sen ve senin gibilerden eser kalmayacak, bir gün bu çile bitecek!" diyerek mücadeleye devam edeceğini belirtti.

    Yamaç'ın sıradaki hamlesi ne olacak?

  • 74.

    Yücel'e onu ve onun gibileri ortadan kaldıracağına dair söz veren Yamaç, ilk hedefi olarak Azer'i seçti ve evine gitti. Yamaç'a kapıyı açan kişi Azer'in annesi Fadik oldu. Evden ayrılmak üzereyken silahlı adamların geldiğini gören Yamaç, Fadik'i kurtararak Çukur'a götürüp Sultan'a emanet etti.

    Azer ise kaçırılan kardeşlerini kurtarmak için parayı ve malları bulmak zorundaydı. Bu yüzden Kutay'ın da yardımıyla Karaca'yı kaçırdı. Karaca ise kararlılığı ile malların yerini söylemeyeceğini gösterdi.

    Bu arada Aliço'nun bıraktığı şifreli mesaj çözüldü ve Yamaç, mesajdaki kırmızı balık ile balıkçı Hasan'ın peşine düştü. Aliço'yu almaya gelenlerin olduğunu öğrenen Yavuz, Yamaç'a karşılama hazırladı. İki keskin nişancı ile Yamaç ve Selim'in canını tehdit eden Yavuz, hem Aliço'yu kendi işini yapması için ikna ederken hem de Yamaç'ı uzaklaştırmasını bildi.

    Durmaya niyeti olmayan Yamaç, Çukur'dakileri toplayarak Dağhan'ın deposuna baskına gitti. Dağhan ve adamlarını bir kez daha tuzağa düşüren Yamaç, sıradaki hedefine doğru yola çıktı; Murtaza...

    Murtaza'ya "yanımızda mısın, karşımızda mısın?" diye soran Yamaç, beklediği cevabı alamayınca Dağhan'ın bedenini gösterdi. Eğer karşı çıkarsa sonunun diğerleri gibi olacağını anlayan Murtaza ise "bükemediğin eli öpeceksin" diyerek Cumali ve Yamaç'a boyun eğdi.

    Şimdi akıllardaki tek soru, artık geri dönülmez bir yola giren Koçovalılar'ın sıradaki hedefinin kim olacağı...

  • 75.

    Selim Karaca’yı kurtarmak ve yüzleşmek için Azer’in evine gitti. Selim’in tek başına geldiğini gören Azer, bu duruma şaşırdı. Selim, malların bir kısmını Azer’e teslim etti.

    Ebu Kaysar’ı öldürmek için her şeyden vazgeçen Yavuz, bu görevi Aliço’ya verdi.
    Aliço ise Yamaç’ın kendisini beklediğini düşünerek bu görevi kabul etti. Abisi Zafer ise bu görevin çok tehlikeli olduğunu, gönderilen herkesin öldüğünü Aliço’ya anlatmaya çalıştı.

    Yamaç’ın halinden endişelenen Emmi onunla konuştu. Konuşma sırasında Yamaç, artık sınırları çizeceğini ve İstanbul’u alacağını söyledi.

    Diğer taraftan Yamaç ve Selim, Akın’ın Azer ile iş birliği yapıp uyuşturucu sattığını öğrenmeleri bardağı taşıran son damla oldu. Yamaç ve Selim, Akın’ı Çukur’dan kovmakla yetinmeyip aileden de kovdu ve soyadını aldı.

    Cumali, Murtaza’nın sadakatine güvenmeyip Şenol ile iş birliği yaptı ve Murtaza’ya bir sınav yaptı. Sınavdan geçen Murtaza, Cumali’nin bir nebze güvenini kazandı. Murtaza ise bu sınavı hoş karşılamadı.

    Murtaza Timsah’ın yanına gitti ve Yamaç’a karşı harekete geçmesi için Timsah’la konuştu.  Ardından Timsah, Murtaza ile birlikte Efsun’un yanına gitti. Murtaza, Timsah ve Efsun güçlerini birleştirmeye karar verdiler.

    Vartolu, İdris’İn katilinin peşindeydi. Medet’i arayıp Nartepelilerin kıraathanesine gitmesini ve onlardan yardım istediğini iletmesini söyledi. Ancak Vartolu’nun mesajını bütünüyle anlayamayan Medet, Nartepelilere mesajı yanlış iletince olanlar oldu, dayak yedi.

    Aliço’yu kurtarmayı kafasına koyan Yamaç, Yavuz’un evine gitti. Yavuz ise Yamaç’ı yakalayıp, tek elini kelepçeleyip bodruma kapattı.

    Ebu Kaysar’ı öldürmeye giden Aliço, çocukların olduğunu görünce ateş etmekten vazgeçti. Bu sırada bir bomba patladı ve Ebu Kaysar’ın çocukları öldü. Aliço’nun bu işi yerine getiremeyeceğini tahmin eden Yavuz, işini sağlama almıştı ve konteynıra bomba koymuştu.

    Ebu Kaysar’ın ölümünden kesin olan Yavuz, gelen telefonla hayatının şokunu yaşadı. Ebu Kaysar, Yavuz’a intikamını alacağını söyledi. Ardından Yavuz’un evini silahlı adamlar bastı. Çatışma sırasında Yavuz, Aliço’yu beceriksizliği yüzünden öldürmeye kalktı ancak Zafer, Aliço’nun imdadına yetişti ve Yavuz’u öldürdü. Cüneyt ise Aliço’yu Yamaç’a teslim etti. Zafer de silahlı adamlarla çatışırken öldü.

    Bir yandan Akın, onu kardeşi gibi gören Kutay’ın ihanetini unutmadı ve Kutay’ı cezalandırdı.

    Azer, Fadik’ten aldığı telefon ile şoke oldu. Annesini Yamaç’ın kurtardığını ve ona can borcunun olduğunu öğrendi.

    Yamaç, Aliço’yu evine getirmişti. O sırada Nehir telefonda Yamaç’a söylediğini yaptı, Yamaç’ın yanına geldi. Nehir’I gören Yamaç, Nehir’in aslında bir hayal olabileceğini düşündü. Bu sırada Nehir, ne kadar gerçek olduğunu göstermek için Yamaç’a sağlam bir tekma attı.

    Daha sonra da birbirlerine gördükleri rüyayı anlattılar. Bu sırada ikili arasında yaşanan sürpriz yakınlaşma izleyen herkesin nefesini kesti.

     Yamaç’ın annesini kurtardığını ve ona can borcu olduğunu öğrenen Azer, şimdi ne yapacak?

  • 76.

    Nehir, gerçek olduğunu ve kalbini Yamaç'a kaptırdığını anlatabilmek için onu dudağından öptü ancak beklediği tepkiyi alamayınca Yamaç'ı korkaklıkla suçladı ve oradan ayrıldı.

    Kardeşlerini kaçıran ve kendisine işkence yapan Fatih'i bulmak için harekete geçen Azer aradığını bulamadı. Bu esnada, Çukur'dan kovulan Akın ise yeniden ortalığı karıştırmak ve Yamaç'ın açığını bulmak için Timsah'ın yanına gitti.

    Azer, Yamaç tarafından kurtarılıp Koçovalı evine getirilen annesini almak için, Sultan Koçovalı'nın misafiri oldu. Sultan, İdris'in ölümünde parmağı olduğunu bildiği Azer'e "İdris Koçovalı bu mahalleyi sığınacak yeri olmayanlar için kurdu..." diyerek unutumayacağı bir ders verdi.

    Akşın'ın acısını bir türlü unutamayan Celasun ise Yamaç'ı takip ederek Yücel'e ulaşmanın peşindeydi. Yamaç onu kendi elleriyle Yücel'e götürdü ve intikamını alabileceğini söyledi. Yücel'in acınası halini gören Celasun ise işini tamamlamadan oradan ayrıldı. Sonrasında Vartolu'dan gelen telefonla Meke'yi de yanına alıp Armutlu'ya doğru yola çıktı.

    Vartolu Sadettin, yanına Medet'in de gelmesiyle harekete geçti ve ilk iş olarak Nartepeliler ile anlaştı. Ziya'nın cezaevi müdürünü tuzağa düşürdüğünü fark eden Vartolu, Nartepeliler'i de yanına alarak Ziya'nın üzerine gitti. Son anda kendisini kurtaran Ziya, Vartolu'ya İdris'i kendisinin öldürmediğini, bunu kimin yaptığını bildiğini söyledi. Bunu duyan Vartolu büyük bir şaşkınlık yaşadı.

    Yarım kalan hesaplaşmayı gerçekleştirmek isteyen Yamaç, Azer'i beklemeye koyuldu. Azer'in gelmesiyle ikili nefesleri kesen bir kavgaya tutuştu. Birbirlerini iyice hırpalayan ikiliden en sonunda ayakta kalan Yamaç oldu ve kızgın demiri Azer'in göğsüne sapladı. Artık kaçamayan ve Yamaç'ın gözlerinin içine bakan Azer ölümü bekliyordu.

    Şimdi akıllardaki tek soru Yamaç, Azer'in işini bitirecek mi?

  • 77.

    Yamaç ve Azer'in nefesleri kesen kapışmasında kazanan Yamaç olmuştu. Yamaç son hamleyi yaparak Azer'in işini bitirmek üzereyken arkasından gelen Efsun balyozu kafasına indirip Yamaç'ı bayılttı. Azer'i kurtaran Efsun sonrasında Yamaç'ı da saklayarak onun da canını kurtarmış oldu.

    Şenol'un bulduğu Yamaç uyanır uyanmaz ilk iş olarak soluğu Azer'in yanında aldı. Hastane personeli gibi odaya giren Yamaç, Azer'e doğum günü pastası getirdi. Azer'e kalan hayatının ilk gününün keyfini çıkarmasını söyleyen Yamaç, bu işin böyle yarım kalmayacağının sinyalini verdi.

    Düşmanlarını tek tek saf dışı bırakan ve genişlemeye devam eden Çukur, kısa bir ara verip hem eğlenmek hem de işe devam etmek istedi. Bülent'in mekanına gidip felekten bir gece çalan Çukur erkekleri, hesabı ödemeyerek herkesi başına topladı. Bülent'in adamlarını etkisiz hale getiren Koçovalılar, bu mekana da el koyduklarını bildirdi.

    Aliço'nun "İdris amca nerede?" sorusunu kaldıramayan Yamaç baş ağrısı yüzünden kendinden geçti. Daha önce onu uyutarak bu ağrıyı geçiren Efsun'u hatırlayan Yamaç soluğu onun yanında aldı. Kendisine yardım etmesini isteyen Yamaç, isterse daha sonra kendisini öldürebileceğini söyledi. Efsun, Yamaç'ı dizlerine yatırdı ve anlattığı masal ile onu uyuttu.

    Bu esnada Armutlu cezaevinde işler Vartolu'nun istediği gibi gitmiyordu. Babasının katilinin Ziya olmadığını öğrenen Vartolu, Nartepeliler'in de baskısıyla ne yapacağını şaşırdı. Celasun ve Meke'den yardım isteyen Vartolu, Ziya'yı sağ salim İstanbul'a göndermek için harika bir plan yaptı ancak Ziya, Celasun ve Meke'yi atlattı ve ellerinden kaçtı.

    Nehir'e haksızlık yaptığını düşünen Yamaç, hastaneye onun yanına gitti. Nehir ile Yamaç'ın en büyük ortak noktaları ise burada ortaya çıktı. İkisi de çok büyük sevdalara tutulmuş ve onları kaybetmişlerdi. Kolyenin sırrını öğrenen Yamaç, Nehir'in boynundaki kolyeye bir öpücük kondurdu ve onu acısından öptü. İkilinin bu yakınlaşmasına tanık olan Efsun ise Yamaç'ı kurtardığında onun dudağına kondurduğu öpücüğü hatırladı. Şimdi Efsun, Yamaç'a karşı içten içe beslediği aşkı nefrete dönüştürüyordu...

    Efsun'un ilk hareketi Çukur'un tüm düşmanlarını yeniden bir araya toplamak oldu ancak bir farkla; Akın! Akın Koçovalı, Efsun'a hala içeride olduğunu ispatlamış ve masaya oturmaya hak kazanmıştı. Çukur'un düşmanları Efsun'un önderliğinde yeniden güçlerini toplamaya başladı.

    Bülent'in Çukur'un kızlarını kaçırdığını öğrenen Yamaç, Çukur erkeklerini toplayarak Bülent'in mekanına baskına gitti. Rahat bir şekilde kızları ve mekanı geri alacağını düşünen Yamaç büyük bir sürprizle karşılaştı. Yamaç ve Koçovalılar'ı karşılayan Azer'di.

    Şimdi akıllardaki soru Koçovalılar oradan çıkabilecek mi?

  • 78.

    Çukur’un kadınlarının kaçırılmasının öfkesini üzerinden atamayan Koçovalı kardeşler, beklediği ipucunu alınca hemen harekete geçti. İlk operasyona çıkan Selim ve Metin, mekanın deposundaki kadınları görünce şok oldu. Bu sırada Yamaç, Aliço sayesinde aradıkları adam hakkında hiç beklemediği kadar bilgi sahibi oldu. Tüm bunlar olurken Ziya’nın peşinden gitmekte kararlı olan Vartolu, Saadet’in gözyaşlarına rağmen pasaportunu aldı. Adresleri bir bir bulmaya başlayan Koçovalı kardeşler, bir başka operasyonda Bülent’in parasını sakladığı binaya saldırıp, paralarına el koydular.  Azer’in kardeşini de kaçıran Yamaç, elini iyice güçlendirdi.

    İlk önce Bülent’in üzerine oynayan Yamaç,  Azer’in öfkesiyle karşılaştı.  Azer’e bir sürprizi daha olan Yamaç, ona kardeşini dayak yerken izletti. Azer’in zor da olsa sakinleşmesini sağlayan Efsun,  eğer böyle davranmaya devam ederse her şeyin mahvolacağını söyledi. Biraz olsun sakinleşen Azer ve Efsun başka bir plan yaptı. Kadınları başka yere naklettiren Azer, Koçovalılara büyük bir tuzak hazırladı. Tuzaktan habersiz olarak operasyona giden Koçovalılar ikiye bölünerek mekanlara gitti. Cumali, Emmi, Meke ve Celasun gemiye;  Selim ve diğerleri ise Bülent’in mekanına doğru yola çıktı. Gemiye baskın düzenleyen Cumali kızların buradan kaçırıldığını anladı.  Selim ve diğerleri de gittikleri mekanda Bülent’i bulamadılar.

    Tüm bunlar yaşanırken Akın ve Timsah’ın Yamaç’la ilgili planı çok farklıydı. Yamaç’ı telefonla arayan Timsah, Yücel’in yanında olduğunu ve onunla konuşmak istediğini söyleyip blöf yaptı. Hemen yola çıkan Yamaç’ın peşinden isimsiz kurtarıcısı beyaz araba da harekete geçti. Arabada Timsah’ın söylediklerini düşünen Yamaç bir anda üstüne ateş açılması ile ne olduğunu şaşırdı ve çapraz ateşin içinde kaldı. Koçovalılar tüm bunlarla uğraşırken, Azer ise mahalleye kardeşini almak için giriş yaptı.

    Koçovalılar içine düştükleri bu güç durumdan kurtulabilecekler mi?

  • 79.

    Efsun ile ortaklarının hazırladığı tuzaklara düşen Koçovalılar, zor durumda kaldı. Bir tarafta Emmi ve Cumali vurulurken, diğer tarafta Selim ve adamlarının cephanesi bitmişti. Umutların tükenmeye başladığı anda Vartolu Sadettin sahalara geri döndü. Önce Emmi ve Cumali'yi kurtaran Vartolu, ardından Selim'i ablukadan çıkararak durumu kontrolü altına aldı.

    O esnada Timsah'ın tuzağına düşen Yamaç'ı ölümden yine beyaz arabalı gizemli kişi kurtardı. Önce Yamaç'ı bayıltan kurtarıcı meleği, ardından Timsah'ın adamlarını etkisiz getirdi. Bir anlık boşluktan yararlanan Timsah ise ortadan kayboldu. Yamaç uyandığında kendisini yine aynı kişinin kurtardığını anladı.

    Tüm bu olanlar yaşanırken Aliço'nun kızların tutulduğu adresi bulmasıyla Metin ve Kemal kızları kurtarmak üzere yola çıktı. Azer'in adamlarıyla birlikte geldiğini gören ikili minibüsle kaçmak için harekete geçti ancak Kemal kepengin kapanmasıyla depoda mahsur kaldı. Azer, Kemal'in depoda kalmasını fırsat bilerek onu ele geçirdi.

    Kemal’i yakalamasıyla kozları eşitleyen Azer, kardeşini Yamaç'ın elinden kurtarmak için takas teklif etti. Silahların ortaya çıktığı takas anında Vartolu'nun sakin yaklaşımı olası bir çatışmayı engellemiş oldu ve Kemal ile Kadir ait oldukları yerlere döndü. Kemal'i bekleyen sıradaki sınav ise kahvehanedeydi. Kardeşlik sınavını başarıyla veren Kemal, Yamaç'ın ve diğer abilerinin de elini öperek Çukur kardeşliğine tam anlamıyla katılmış oldu.

    Yurt dışına kaçan Ziya'nın peşinden Almanya'ya gidecek olan Vartolu, gitmeden annesi ile babasına veda etmek üzere mezarlığa gitti. Burada Yamaç ile karşılaşan Vartolu'nun gözlerinden akan yaşlar, hüzün dolu geçmişinin aynası oldu.

    Murtaza'nın davranışlarından şüphelenen Yamaç, Murtaza’yı takip ettirmişti. Bu sayede Bülent'in ve Azer'in yerini de öğrenen Yamaç, Çukur'u toplayarak harekete geçti. Ancak Bülent'i yem olarak kullanan Azer, Yamaç'a tuzak hazırladı. Eve baskın yapan Çukur ekibi, neşeli bir şekilde halayını çekip Bülent'i al aşağı etti. Mahalleliler dağıldıktan ve Koçovalılar sayıca azaldıktan sonra Azer harekete geçti. Evin her yerini kuşatan Azer'in adamlarına direnmeye çalışan Koçovalılar ise neye uğradıklarını şaşırdı. Bu esnada evin arka bahçesinden dolanan Azer, Yamaç'ı tek başına yakaladı. Tam tetiğe bastığı ve Yamaç'ı öldüreceği sırada Kemal, Yamaç'ın önüne atlayarak kendini feda etti. Yamaç, kolları arasında son sözlerini söyleyen Kemal'e dayanması için yalvarsa da artık çok geçti...

    Şimdi akıllardaki soru ise, Kemal yaşayacak mı?

  • 80.

    Azer’in Kemal’i vurmasından sonra apar topar hastaneye giden Koçovalı kardeşler ve Metin, kötü haberi aldı. Kemal’i kardeşi yerine koyan Yamaç ölüm haberi yüzünden yıkılsa da hızlıca toparlanıp Azer’in saklandığı evi bastı. Kadir’i Azer’in gözlerinin önünde öldüren Yamaç, intikam yemini etti ancak Cumali ve Selim onu durdurdu. Kemal ve Kadir’in ölümünden sonra iyice işlerin çığırından çıkacağını fark eden Emmi, Yamaç’ı karşısına alıp bu savaşı bitirmesini yoksa bu durumun herkes için kötü sonuçlanacağını söyledi. Mahallede bunlar olurken Vartolu ve Medet ise Ziya’nın peşinden Almanya’ya kadar gidip kendilerini Kreuzberg Merkezi’nde buldu.

    Kardeşinin intikamını almak için yanıp tutuşan Azer, Timsah’ı arayıp kim var kim yok, herkesi toplamasını istedi. Tüm babaları bir araya toplayan Azer, Timsah’ın da yardımıyla kendisine destek aradı. Destek aradığı insanların içinde Yamaç’ın eski düşmanı Reşit Feyzullah da vardı ama bu sefer düşmanlık değil yardım için Koçovalıların yanında yer aldı. Toplantı sonrası kahveye giden Reşit, Koçovalı kardeşleri Azer konusunda uyardı. Bu uyarı sonrası hemen harekete geçmek isteyen Cumali’yi engelleyen Yamaç, Emmi’nin söylediklerini hatırlattı. Bu arada sakin durmayan Azer ise Çukur’un yönetimindeki tüm mekanlara tek tek saldırdı. Emmi ise Yamaç’tan özür dileyip bildiği gibi yapmasını söyledi. Koçovalı Kardeşler Azer’in başlarına açtıklarıyla uğraşırken Fadik ise bu kan davasının bitmesi için Sultan’ın kapısını çalıp eğer bu savaşın bir sonu gelmezse iki taraf için de felaketle sonuçlanacağını söyledi.

    Tüm bunlar olurken Yamaç’ı merak eden Nehir yanına gidip neden ona ulaşamadığını sordu. Kemal’in öldüğünü öğrendikten sonra Yamaç’a moral vermek isteyen Nehir onu da alıp bara gitti. Barda kavga çıkaran Nehir ve Yamaç, mekandan çıktıktan sonra romantik anlar yaşadı.

    Almanya’da babasının katilinin görüntülerini arayan Vartolu, Ziya sayesinde usb diskin kimde olduğunu öğrendi ve pazarlık için yanına gitti. Vartolu’yu karşısında gören Hans Zimmerman usb disk karşılığında ondan bir paketi Berlin’den çıkarmasını istedi. Teklifi kabul eden Vartolu ise paketi gördüğünde şok oldu çünkü paket küçük bir çocuktu.

    Acısı bir türlü dinmeyen Azer aynı acıyı Yamaç’a da tattırmak için otel çıkışında Cumali’ye pusu kurdu. Yamaç’ı telefonla arayan Azer, Cumal’inin vuruluşunu kardeşine canlı canlı izletti. Bir anda kurşunların ortasında kalan Cumali yere yığılırken Selim de omuzundan vuruldu.

    Şimdi akıllardaki tek soru şuydu; Cumali Koçovalı ölecek miydi?

  • 81.

    Azer ve Yamaç’ın arasında giderek yükselen gerilim bir Koçovalı’nın daha hayatını tehlikeye atmış, otel çıkışında pusuya düşürülen Cumali, Azer’in adamları tarafından vurulmuştu. Hastaneye kaldırılan Cumali’nin durumu ciddiyetini korurken Yamaç, doktorluğuna güvendiği Baytar Selami’yi abisini ameliyat etmeye ikna etti. Bu esnada Selim, aynı Kahraman Koçovalı’da olduğu gibi yine bir abisini koruyamamanın büyük pişmanlığını yaşıyordu.

    Koçovalılar cephesinde bunlar yaşanırken Kurtuluş ailesinin evine gelen sürpriz misafir Koçovalılar’ı şaşkınlığa uğrattı. Karaca, Yamaç ile Azer arasındaki husumeti bitirmek için Sultan’dan da izin alarak Fadik’e sığındı. Karaca’nın bu hamlesi işe yaradı ve Azer’in işini bitirmek için gelen Koçovalılar elleri boş dönmek zorunda kaldı.

    Berlin’de olan Vartolu Saadettin ve Medet, İdris’in katilinin görüntülerine ulaşmak için çok zor bir görevi kabul etti. 5 yaşında bir çocuğu Berlin dışına çıkarması gereken Vartolu, koruma yardımı için Özgür’ün yanına gitti. Özgür ise koruma karşılığında bir gece kulübünün altını üstüne getirmesi gerektiğini söyledi. İş başa düşmüştü, Vartolu Sadettin ve Medet kulübün yolunu tuttu. Burada sarhoş olan ikili eğlencenin doruklarına çıktılar ancak mekanı dağıtmayı başaramadılar. Bir grup adamın gece kulübünü dağıtmasıyla şansları yaver giden ikilinin şansı uzun sürmedi. Çünkü taşıdıkları çocuk Almanya’nın en belalı çetesinin çocuğuydu...

    Karaca yüzünden Azer’e doğrudan dokunamayan Yamaç’ın taktik değiştirdi. Azer’in ortaklarını bir araya toplayan Yamaç, onlara kendilerine katılmalarını aksi takdirde hepsinin işini bitireceğini söyledi. Önceki gece mekanlarını basan Ahmet ve Zübeyir ile ayrıca ilgilenen Yamaç, onların mezar taşlarını konseyin önüne koydu ve tüm İstanbul’a savaş açtığını yineledi.

    Kafasını toplamak için lunaparka giden Yamaç, hayatının şokunu yaşayacağından habersizdi. Lunaparktan ayrılacağı sırada saldırıya uğrayan Yamaç yaralandı. Tam bu esnada ortaya çıkan gizemli kurtarıcı, adamları teker teker etkisiz hale getirirken kurşunların hedefi oldu. Bu kez gizemli kurtarıcıyı Yamaç ölümden kurtardı. Yerde yatan adamın yanına giden Yamaç, maskeyi çıkardığında büyük bir süprizle karşılaştı. Yamaç’ı defalarca kez ölümden kurtaran gizemli adam Karakuzular’ın eski lideri Mahsun’du.

    Şimdi akıllardaki soru; Mahsun, Yamaç’ın hayatını neden kurtardı?

  • 82.

    Kendisini defalarca ölümden kurtaran gizemli kişinin, eski düşmanı Mahsun olduğunu öğrenen Yamaç büyük bir şok geçirmişti. Lunaparkta kurşunların hedefi olan Mahsun’u yakalayan Yamaç, Mahsun ile yüzleşti. Mahsun Yamaç’a kendisini affettirebilmek için elinden geleni yapacağını anlatırken, Yamaç böyle bir şey istemediğini vurguladı.

    Yoğun bakımdayken tekrardan ameliyata alınan Cumali’nin ikinci ameliyatı da başarılı geçti. Cumali, hastanede kendisini tutuklamaya gelen polislerden Damla ve Emmi’nin yardımlarıyla son anda kurtuldu. 

    Tüm ailesinin bir arada olmasını isteyen Sultan, Çukur’dan kovulan Akın’ı tekrardan eve çağırmıştı. Annesinin bu kararına ilk önce tepki gösteren Yamaç, annesinin kararlılığı karşısında evine döndü.

    Karaca’nın Azer’in evinde kalmaya başlamasıyla Azer’e saldıramayan Yamaç, Azer ve ortaklarının para akışını kesmeye karar vermişti.  Aliço’nun yardımıyla parayı arayan Yamaç,  odada para yerine külçeler dolusu altın ile karşılaştı. Yamaç bulduğu altınlarla ihtiyaç sahiplerine yardım ederek adeta Robin Hood olmuştu.

    Bu esnada Ziya’nın peşinde olan Vartolu, çetenin çocuğunu Berlin’in dışarısına çıkarmaya çalışıyordu. Vartolu’nun önünü kesen göçmenler, çocuğun babasına kavuşmasını istemiyordu ancak Vartolu çocuğun masum olduğuna göçmenleri ikna etti. Çocuğun babasına kavuşmasının ardından Zimmerman da İdris’i vuran adamın görüntülerinin yer aldığı USB’yi Vartolu’ya verdi.

    Altınları ele geçirerek para akışını durduran Yamaç, Azer’in ortaklarının her birinin alışkanlıklarını araştırmıştı. Aliço’nun da desteğiyle hepsinin zayıf noktalarını tek tek öğrenen Yamaç elinde büyük bir koz barındırıyordu. Ortaklar içerisinde Yamaç’ın üstünlüğünü reddedenlerin tamamı ortadan kaldırılmıştı. Kalan ortaklar ise Yamaç’a biat etmek zorunda kaldılar. 

    Selim ve Cumali’yle bundan sonra ne yapacaklarını tartışırken Yamaç’ı arayan Çağatay Erdenet kendisiyle tanışmak istediğini söyledi. Buluşmada Yamaç’a artık yeni bir oyunun içinde olduğunu söyleyen Çağatay, altınların gerçek sahibinin kendisinin olduğunu anlattı. 

    Şimdi akıllardaki soru;  kendini  yepyeni  bir dünyanın ve daha acımasız bir düşmanın karşısında bulan Yamaç şimdi ne yapacak?

  • 83.

    Yamaç, Efsun'un altınlarını çalarak Çukur'un düşmanlarını etkisiz bırakmayı ve diz çöktürmeyi düşünmüş, başarmıştı da... Ancak çaldığı altınlar yalnızca Efsun'un değil, bir kısmı da kökleri çok eskilere dayanan bir ailenin son üyesinin; Çağatay Erdenet'indi... ... Yamaç, bu son operasyonuyla hiç bilmediği bir dünyanın ve dolayısıyla düşmanın kapısını aralamıştı. Çağatay ile yüzleşen Yamaç, ona boyun eğmeyeceğini "İstanbul'un kralı ben değilim, Çukur" diyerek belirtti! Karşı karşıya gelen ve birbirleri hakkında bilgi toplamak isteyen taraflardan Yamaç'ın durağı Raşit Feyzullah olurken, Çağatay'ın durağı ise aile dostu Efsun oldu.

     

    Hala Berlin’de olan Vartolu için ise durumlar karışmıştır. Ziya, Vartolu Sadettin ile Medet'in çayına ilaçlı şeker atarak paralarını, pasaportlarını ve en önemlisi İdris'in katilinin olduğu flaş belleği çaldı. Zor durumda kalan Vartolu, Yunus aracılığıyla Haydar isminde bir kaçakçıya gitti ve kendisini İstanbul'a götürmesini istedi. Ancak kader, Vartolu'nun her fırsatta karşısına annesi Mihriban'ı çıkarıyordu... Haydar, Vartolu'ya annesiyle yaşadıklarını anlatınca Sadettin büyük bir şok yaşadı...

     

    İyileşip eve dönen Cumali, Karaca’nın yokluğunu fark etmişti. Durumu Selim’den öğrenen Cumali, Sultan’a hesap sorarken yeğenini alıp Azer’in işini bitireceğini söyledi. Ancak Cumali Karaca'yı kendisiyle gelmesi için ikna edemedi. Azer'in de araya girmesiyle Karaca, Kurtuluş ailesinin evinde kalmaya devam etti. Cumali'nin "O kapıdan içeri adım atarsan, benim kanımdan değilsin bilesin!" sözü Karaca'nın çok ağırına gitti ve ağlamaya başladı. Durumu gören Azer ise Karaca'ya sarılarak onu teselli etmeye çalıştı...

     

    Haydar’ın yardımıyla İstanbul'a dönen Vartolu Sadettin, Ziya'yı bulup flaş belleği geri aldı. Aldı almasına ancak yine izlemeye güç bulamadı. Bu esnada Yamaç, Vartolu'ya daha önemli bir işinin olduğunu, Saadet'i boşanmaktan vazgeçirmesi gerektiğini vurguladı. Kardeşinin sözünü dinleyen Vartolu duruşma sonrasında Saadet’i kafeye götürdü. Neden gittiğini anlatan Vartolu, yeni bir başlangıç yapmak istediğini söylediyse de Saadet kararından vazgeçmedi.

     

    Yamaç, abilerinin telkinlerine uyarak konseydekilerin Çağatay'ın işlerini yapmaya devam etmelerine izin vermişti ancak bu bir tuzaktı. Yamaç, Mahsun ile iş birliği yaparak Çağatay'ın mallarını taşıyan tırları patlattı ve onun verdiği altını da oraya bırakarak savaş ilanını duyurdu. Çağatay ise bu sonuca pek şaşırmamıştı çünkü Çukur'un ve Yamaç'ın en büyük düşmanı Yücel onun yanındaydı. Herkesi şaşkına çeviren ise Mahsun'un da bu ikilinin yanında yer almasıydı... 

     

    Ve Vartolu Sadettin için vakit babasının katilini öğrenme vaktiydi. Ferhat'ın getirdiği televizyona flaş belleği takan Vartolu gördüğü manzara karşısında şok oldu. Yamaç ve İdris'in birbirlerine silah doğrulttuğunu gören Vartolu, "Yamaç yapma!" diyerek olanı durdurmaya çalıştı... Babasının katilinin kardeşi olduğunu öğrenen Vartolu sinir krizi geçirdi, silahına davranan Vartolu, tam kendini öldürecekken Medet yetişti ve silahı çekti...

     

    Şimdi akıllardaki soru, babasının katilinin Yamaç olduğunu öğrenen Vartolu Sadettin ne yapacak?

  • 84.

    Yamaç’ın Çağatay’a ait malları havaya uçurması ikili arasındaki mücadeleyi daha da sertleştirdi. Yücel ile Mahsun’u kendi yanına çeken Çağatay’ın bir sonraki Koçovalı görüşmesi Selim’le oldu. Çağatay ile görüşmesinde kendisine yapılan teklifi kabul etmeyen Selim, ölüm tehditlerine de boyun eğmedi. Yamaç’ın kontrolsüz saldırılarını durdurmaya çalışan Selim öte yandan ailesinin sorunlarıyla uğraşmaktaydı. 

    Mahsun’un Yücel ve Çağatay ile görüştüğünü fark eden Yamaç, Reha’nın yanında Mahsun’a zarar vermese de kendisini bir daha Çukur’da görmek istemediğini açıkça dile getirdi. 

    Babasının katilinin Yamaç olduğunu öğrenen Vartolu ne yapacağını bilmez haldeydi. Bir yanda babasının oğlu, aynı zamanda babasının katili... Vartolu bir kez daha soluğu Halil’in yanında aldı. İntihar etmeyi dahi düşünen Vartolu Halil’in “Sen intihar etmeyi düşünürken, Yamaç nefes alabiliyor mu?” sorusuyla, Yamaç’ın ölmeye hazır olduğunu sadece kendisini öldürecek olanın Vartolu olmasını istediğini fark etti…

    Öfkesiyle hareket eden Yamaç ile mantığını kullanan Selim’in fikir çatışması bir kez daha ekrana geldi. Yorulduğunu ve daha fazla dostunu kaybetmek istemediğini belirten Yamaç, Selim’in cevabı karşısında bir kez daha yanıtsız kalmıştı. Bu noktada Çukur’da herkesin hayatına etki ettiğini belirten Selim, kendisini ölümün eşiğinden aldığını hatırlatmıştı.

    Bir süredir Azer’in evinde kalan Karaca, aradan geçen uzun süreye rağmen annesinin kendisini görmeye gelmemesine oldukça üzülüyordu. Selim kendisinin ve Ayşe’nin çocuklarıyla olan ilişkisini düzeltmeye çalışması sonucunda Ayşe, Karaca’yı görmeye gitti. Ancak ikili arasındaki görüşme Ayşe’nin beklediği gibi sıcak geçmedi.

    Yamaç, Çağatay Erdenet ile olan savaşı kaybettiğini düşünürken, Aliço’nun sözleriyle, teslim olmak yerine savaşarak kaybetmeyi tercih etti. Artık Yamaç geri dönüşü olmayan bir yola girmişti. Yamaç, Şenol’un uyarısıyla Murtaza’nın Çağatay ile iş birliği yaptığını öğrendi. Sahte altınları Çağatay’a götürerek düşmanıyla alay eden Yamaç’ın hareketinin karşılığı Şenol’un ölümüyle sonuçlandı. Bu esnada Murtaza gerçek altınların yerini Çağatay’a haber vermişti. 

    Öfkeyle hareket etmeye devam eden Yamaç, kendisine tuzak kurulduğundan habersiz Çağatay’ın bulunduğunu depoya giderken Vartolu ve Medet tarafından takip ediliyordu. Yamaç’ın içeriye sızma girişimini Yücel’le beraber izleyen Çağatay tuzağından oldukça emindi. Bilmediği tek şey Çukur’a girmesi yasaklanan Mahsun’un, Vartolu’nun yanına gittiğiydi…

    Şimdi akıllardaki tek soru; patlayan aracın içinde kim vardı?

  • 85.

    Çağatay Erdenet’in tuzağının ardından, Yamaç’tan haber alınamaması Çukur’da gergin ve sessiz bir bekleyişe neden olmuştu. Sessizliği bozan ise Çağatay’ın Çukur’a gönderdiği Fatih oldu. Fatih’in Yamaç’ın yüzüğünü getirmesi Selim ve Cumali’de şok etkisi yarattı. Cesedin teşhisi için hastaneye giden Koçovalı kardeşler DNA testi yapılmasını istedi.

    Koçovalı kardeşlerin Çağatay’a cevaben planları ise Çağatay’a hizmet eden tüm adamları öldürmek oldu. Ancak bu adım iki taraf için de işleri zorlaştırmaktan başka bir işe yaramadı. Karşılıklı restleşme sırası Çağatay Erdenet’e geçmiş ve Koçovalılar’ı sevdiği kişiler üzerinden tehdit etmeye karar vermişti.

    Damla’nın geçmişindeki bazı işleri nedeniyle gözaltına alınmasını sağlayan Çağatay,  Cumali’den Çukur’u terk etmesini istedi. Cumali’nin gidişiyle Çukur’u gözetmek ise Selim’e kaldı. Bu esnada Yamaç’tan hala haber alınamamış olması ve sevdikleriyle tehdit edilmeleri Selim için bardağı taşıran son damla olmuştu. Selim yapacağı planla Çağatay’ı büyük darbe vuracağını düşünüyordu. Çağatay’ın uyuşturucu sevkiyatını basan Çukurlular ele geçirdikleri tüm uyuşturucuyu Çukur imzalı şekilde Erdenet Holding’in önüne bıraktı. Çukur’dan gelen bu hediye Çağatay’ı köşeye sıkıştırdı hatta öyle ki Çağatay babasına hesap vermek zorunda kaldı.

    Köşeye sıkışan Çağatay kıvrak bir manevrayla emniyet güçleri ve basına suçun Çukur’un olduğunu lanse etti. Kendisi üzerindeki baskıyı bağlantılarını da kullanarak Çukur’a yönelten Çağatay’ın Cumali’den sonraki hedefi Selim’di. Selim’i arayan Çağatay, kendisinde Çağatay’ın bir türkü bar sonrasında çekilmiş görüntülerinin olduğunu, eğer Cumali gibi Çukur’u terk etmezse yayınlamak zorunda kalacağını söyledi.

    Cumali’nin ardından Selim’in de Çukur’u terk etmesiyle geriye kalan son Koçovalı Akın’dı. Amcalarının ardından liderin Akın olmasını fırsat bilen Çağatay, Akın’a geri adım attırabileceğini düşünüyordu. Ancak Akın’ın değiştiğini ve  Çukur’u korumak için elinden geleni yapabileceğini tahmin etmemişti.

    Yamaç’tan uzun süredir haber alamadığı için merak içinde olan Efsun soluğu Nehir’in evinde aldı. Yamaç’a ne olduğuna dair Nehir’in ağzını yoklayan Efsun, Nehir’in hamile olduğunu öğrenmesiyle büyük şaşkınlık yaşadı.

    DNA sonuçlarını bekleyen Selim ve Cumali’ye doktordan kötü haber geldi. Cumali’den alınan doku örnekleriyle Yamaç’tan alınan doku örnekleri tutuyordu. Kalıntılar Yamaç’a aitti. Ancak Koçovalı kardeşler Vartolu’nun doktorun yanında olduğundan habersizdi.

    Vartolu, Mahsun ile iş birliği yapmış, patlayan aracın içerisine Ziya’yı yerleştirerek kaçırdığı Yamaç’ı Vartolu’ya teslim etmişti. Yamaç’ı tuzaktan kurtaran Vartolu’nun Yamaç’ı kapattığı yer ise oldukça tanıdıktı. Yıllar önce Vartolu’nun kaldığı zindan şimdi Yamaç’a ev sahipliği yapıyordu.

    Şimdi akıllardaki tek soru şu; Yamaç ile karşı karşıya kalan Vartolu ne yapacak?

  • 86.

    Mahsun’un yardımıyla Çağatay Erdenet’in tuzağından kurtulan Yamaç, Vartolu’nun elindeydi. Babasının ölümünden kim sorumluysa onu bulmaya ve intikamını almaya yemin etmiş olan Vartolu ise büyük bir ikilem içindeydi. Ya babasının oğlunu öldürecekti ya da yeminini bozacaktı. Ama Vartolu’nun Yamaç için çok daha farklı bir planı vardı…

    Vartolu, Yamaç’ın öncelikle kendisiyle yüzleşmesini istiyordu. Çünkü Yamaç, aradan onca zaman geçmesine rağmen hala babasını öldürdüğünü dile getiremiyordu. Bir zamanlar içindeki Vartolu Saadettin’i öldürmek adına Erbaa’ya giden Salih, Yamaç’ın da aynı yol ayrımında olduğunun farkındaydı. Böylece Vartolu’nun Yamaç’ı uzun bir yolculuğa çıkarmasının zamanı gelmişti.

    Yamaç ile Vartolu’nun asıl yüzleşmesi, ikilinin sokakta maç yapan çocuklara katılmasıyla yaşandı. Sahada oynayanlar Yamaç ve Vartolu’nun bugünü değildi artık... Hayatın kötülüklerine aynı şekilde karşılık veren Salih ve neyle karşılaşırsa karşılaşsın oyunu kuralına göre oynayan çocuk Yamaç...

    Yaşadıklarının ağırlığını daha fazla kaldıramayan Yamaç’ın geriye tek bir isteği kalmıştı. Vartolu’nun acısına son vermesi…

    Yamaç’ın bilmediği ise Vartolu, Yamaç’ı Erbaa’ya intikam almak için değil, destek olmak için getirmişti. Salih, ailesi için hayatı boyunca hayal bile edemeyeceği bir yükün altına girmeyi göze alan Yamaç’a nasıl kıyabilirdi? 

    Yol ayrımındaki Yamaç ya her şeye sıfırdan başlayarak yeni bir isimle yeni bir hayata atılacaktı ya da eski hayatında kendisine kötülük yapan herkesle “anladıkları dilden” konuşacaktı. Oyunu kuralına göre oynama zamanı bitmişti artık. 

    Bu esnada İstanbul’da Yamaç’ın cenazesinin hala kaldırılmamış olması Çağatay’ı kuşkulandırmıştı. Çukur’un aradan geçen zamana rağmen bu kadar sessiz kalmasının bir anlamı olmalıydı. Yücel’den Mahsun’u konuşturmasını isteyen Çağatay, aradığı cevabı da kendisi almak zorunda kalacaktı. Yamaç yaşıyordu.

    Yamaç tercihini kendisine yapılanlara cevap vermeden yana kullanmıştı. Çağatay’ın adamını konuşturan Yamaç ve Vartolu Mahsun’un annesini tehdit ederek Yamaç’la ilgili bilgi aldığını öğrendiler. Mahsun’u tutulduğu yerden kurtaran Yamaç’ın yapması gereken bir iş daha vardı. Sevdiği herkesi elinden tek tek alan Yücel’in hayatına son vermek. Artık farklı bir Yamaç vardı artık. Vartolu’nun Erbaa seyahati onu bambaşka bir noktaya getirmişti…

    Artık akıllarda tek bir soru vardı: Herkesin ölü bildiği Yamaç’ın bir sonraki hamlesi ne olacak?

  • 87.

    Koçovalı kardeşlerin Çukur’daki yokluğunu fırsat bilen Çağatay’ın hamlelerinin şiddeti giderek artıyordu. Hedef artık sadece Koçovalıları değil, tüm Çukur’u yok etmekti. Bu amaçla basında Çukur’u suç unsuru olarak lanse ettiren Çağatay, asayiş ekiplerinin mahalleye baskın düzenlemesiyle hedefine bir adım daha yaklaştı. Ancak bununla da yetinmeyen Çağatay, yaşadığını öğrendiği Yamaç’ın öldürülmesine karşılık 5 milyon ödül vereceğini duyurdu. Çukur’dan uzaktan yeni bir hayata başlamak isteyen Yamaç için ise bu artık çok uzak bir hayaldi. Ödülü duyanlar Yamaç’ın çoktan peşine düşmüştü...

    Mahalleye düzenlenen operasyonda Koçovalıların gözaltına alındığını öğrenen Karaca ailesinin yanında olmak istiyordu. Ancak kendisinin de bir Koçovalı olduğunu ve gözaltına alınabileceğini hatırlatan Azer, Karaca’nın emniyet merkezine gitmesine izin vermedi. Çukur’da yaşanan gelişmeler Karaca’yı derinden etkilerken onu korumaya çalışan Azer’le aralarında bir yakınlaşma yaşandı.

    Çağatay’ın hamleleri karşısında zor durumda kalan Çukur ise birlik olarak Çağatay’ı her adımında takip ettiğini hissettirdi. Belki bireysel olarak kimse Çağatay’ın umrunda değildi ama birlik içinde Koçovalılar’ın arkasında duran bir Çukur gerçekten ciddi bir rakipti.

    Çukur’un nefesini ensesinde hisseden Çağatay’ın bir sonraki adımında Çukur’a uyuşturucu sokmak vardı. Yaptırdığı haberlerle itibarı kötülenen Çukur giderek yalnızlığa, çaresizliğe sürükleniyordu. Çukur’un içine düştüğü durumda İdris Koçovalı’nın mirasını koruyamadığını ve Çukur’a karşı sorumluluğunu yerine getiremediğini düşünen Emmi üzüntüyle kalbini tutarak Meke’nin kollarına yığıldı.

    Bu esnada Yamaç ile Vartolu, Yamaç’ın başına konan ödülün peşinde olan adamlardan kurtulmaya çalışıyordu. Köşeye sıkışan ikili araçlarını terk etmek zorunda kalırken Yamaç yaralandı. Peşindeki adamlar ve polis tarafından aranan Yamaç, güvendiği Efsun’un yanına gitti. Aralarında bir çekim olduğunu düşünen Yamaç, Efsun’la yakınlaştı.

    Uzun süredir olanlardan uzak olan Yamaç, haberlerde Çukur’un suç merkezi olarak lanse edildiğini gördükten sonra mahallesini yalnız bırakamayacağını fark etti. Çukur’a gitmek üzere hazırlanırken Çağatay’ın Efsun’u ziyarete gelmesiyle evden son anda kaçan Yamaç, Çağatay’ın adamları tarafından kapana sıkıştırıldı. Tam her şey bitti sanarken duyulan silah sesi Yamaç’ı kurtarmaya gelen Cumali ve Selim’den geliyordu!

    Şimdi akıllardaki soru şu…Tekrardan bir araya gelen Koçovalı Kardeşler’in Çağatay’a karşı hamlesi ne olacaktı?

  • 88.

    Yamaç, Çağatay’ın başına koyduğu 5 milyonluk ödülden sonra peşindeki adamlar tarafından köşeye sıkıştırılarak yaralanmış ve Efsun’un evine sığınmıştı. Çukur’a dönerken etrafı sarılan Yamaç’ı kurtaran Cumali ve Selim’den başkası değildi. Ancak Çağatay Erdenet pes etmeye niyetli değildi. Koçovalı kardeşlerin peşine daha kalabalık bir ekip gönderen Çağatay bu işin sonlanmasını istiyordu. Peşlerine takılan adamlarla amansız bir mücadeleye girişen Koçovalı kardeşler tekneyle kaçarak izlerini kaybettirdi.

    Bu sırada Çukur’da ise durum gittikçe kötüleşiyordu. Mahalleli çalıştıkları işlerden çıkarılmış, Çukur basında yer alan haberler nedeniyle batakhane olarak görülmeye başlamıştı. Mahalleliler artık çocuklarına ve yaşlılarına dahi bakmakta zorlanıyor, evlerine ekmek götüremiyordu. Umutsuzluk sokakta kol geziyordu.

    Yamaç’ın ilk zorlu sınavı ise abileriyle yüzleşmekti. Cumali’den “bir tekne dolusu” dayak yiyen Yamaç, Selim’in sözleriyle kendi içinde bir yüzleşme yaşadı. Çünkü ne kendisi Çukur’dan ayrılabilirdi, ne de Çukur kendisinden… Çukur’u geride bırakamayacağını kabullenen Yamaç, durumu kontrol altına almalıydı.

    Çukur’un içine düştüğü durum, Paşa ve İdris’in kaybıyla yalnız kalan Emmi’nin ağırına gidiyordu. Kardeşlerinin emanetini koruyamadığını düşünen Emmi’nin kalbi bu yükü kaldıramamıştı. Hastaneye kaldırılan Emmi’nin durumu ciddiydi.

    Günlerdir Yamaç’ı arayan Nehir bir kez daha Aliço’nun yanına gitmiş, umutla Yamaç’ın gelmesini bekliyordu. Emmi’yi hastane ziyaretine giden Yamaç, Aliço’dan Nehir’in kendisini aradığını öğrenmişti. Nehir’i görmeye giden Yamaç’ı büyük bir sürpriz bekliyordu. Nehir hamileydi... Bir çocuğa bakmanın sorumluluğunu taşıyamayacaklarını düşünen ikilinin bir karar vermesi gerekiyordu. İdris’in kendisine aile konusundaki vasiyetini bir türlü aklından çıkaramayan Yamaç, sorumluluğu üzerine almayı kabul etti ve Nehir’i Çukur’a getirdi.

    Çağatay'ın 5 milyon liralık ödülünün ardından kiralık katiller tarafından saldırıya uğrayan Yamaç'ı ölümden bir kez daha kurtaran isim Mahsun oldu. 

    Yaşananların ardından mahalleye dönen Yamaç’ı boş ve karanlık sokak karşılamıştı. Mahallede yaşananları anlamak için peşine takıldığı iki Çukurlu gencin daha birçok genç gibi uyuşturucunun pençesine düştüğünü gören Yamaç şok olmuştu. Çağatay Erdenet Koçovalıların evine uyuşturucu sokmayı başarmıştı.

    Şimdi akıllardaki soru; Yamaç’ın Çukur’u kurtarmak için bir sonraki hamlesi ne olacaktı?

  • 89.

    Koçovalılar’ın yokluğundan faydalanan Çağatay amacına ulaşmış, uyuşturucuyu Çukur’a sokmayı başarmıştı. Yamaç ise nasıl savaşması gerektiğini bilmediği yeni bir mücadelenin içinde kalmıştı. Çukur'u tekrardan eski haline getirmek için Yamaç, babasının yadigarı Emmi'den akıl alıyordu. Çukur’un İdris Koçovalı’nın ölümünden sonra doğru yola sokacak bir babaya ihtiyacı vardı ve Yamaç’ın çocukluğundan beri birlikte büyüdüğü kardeşlerine babalık yapma zamanı gelmişti.

    İlk olarak dağılan Koçovalılar’ın tekrardan bir çatı altında toplanması gerekiyordu. Selim ve Cumali gizlice Çukur’a dönerken, Yamaç ve Vartolu ise Akın ile Damla’yı gözaltından çıkartmak üzere harekete geçti. Akın’ın dövüş kulübünün işletmesini Remzi üstlenirken, bilirkişi Damla’nın attığı imzaların gerçek olmadığına dair rapor hazırladı. Geriye sadece Karaca’yı eve getirmek kalmıştı.

    Akın kendisini tekrar ailesine kabul ettirmiş olmanın mutluluğunu yaşarken, cezaevinden çıkan Damla’nın ise Cumali’ye büyük bir sürprizi vardı. Cumali baba olacaktı... Hayatı boyunca böylesi bir mutluluğu hayal bile etmemiş olan Cumali’nin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

    Azer ile Karaca’nın yakınlaşmasını fark eden Fadik, iki aile arasındaki düşmanlığı sona erdirmek için Sultan’la görüşmeye gitti. Ancak Yamaç, Koçovalılar’ın tekrar bir çatı altında bir araya gelmesi konusunda ısrarcıydı. Karaca önemli bir yol ayrımındaydı. Ya tekrar ailesinin bir parçası olacaktı ya da Çukur'un kapıları bir daha açılmamak üzere kapanacaktı. Karaca’nın seçimi ailesinden yana olurken Azer ise teselliyi Karaca’nın verdiği veda busesinde arayacaktı.

    Yamaç’ın Nehir'in hamile olduğunu ve aynı evde yaşadığını Efsun’a söylemesi gerekiyordu. Yamaç Koçovalı, babasının gençliğinde yaptığı hataları yapmayacaktı.

    Çağatay Erdenet, Koçovalılar üzerindeki baskıyı bırakmamakta kararlıydı. Piyasada kimsenin iş yapmak istemediği Koçovalılar, Selim’in gayretleri sonucunda bir teslimat işi almıştı. Ancak Çağatay durumu çoktan haber almış ve tırlara uyuşturucu yükletmişti. Bununla da kalmamış Damla’nın cezaevinden çıkmasını sağlayan bilirkişiye ulaşmıştı. Damla’nın özgürlüğü sadece 1 gün sürecekti.

    Yamaç'la yaptığı konuşmanın ardından Efsun, büyük bir ikilem içerisindeydi. Duygularına rağmen Yamaç'ın gitmesini isteyen Efsun, Çağatay’ı arayarak buluşmayı kabul etti. Çağatay ile buluşmasının ardından Efsun’un beklenmedik misafiri Yamaç dayanamamış geri dönmüştü.

    Bu esnada mahallelinin zor zamanları devam ediyordu. Kemal’in ölümünden sonra zor günler geçiren Metin de uyuşturucuya yenik düşenler arasındaydı. Metin, Yamaç’a bu illetten kurtulacağına dair söz verse de sözünü tutamayacaktı.

    Üst üste gelen kötü olaylardan sonra Yamaç, Emmi’nin tavsiyesi ile sabretmesi gerektiğinin farkına vardı. Çukur’u tekrardan ev haline getirebilmesi için sakin olmalı, adımlarını planlı atması gerekiyordu. Emmi’nin yanından ayrılan Yamaç'ın bir sonraki ziyareti Çağatay Erdenet oldu. Çukur’u daha fazla tehlikeye atmak istemediğini söyleyen Yamaç, Çağatay'a boyun eğdi.

    Şimdi akıllardaki soru şu; Yamaç’ın planı ne?

  • 90.

    Yamaç, Çağatay Erdenet’in Çukur’a ve Koçovalılar’a zarar vermemesi adına boyun eğmiş görünmeyi kabullenmişti. Bu sayede hem Çağatay’a karşı zaman kazanacak hem de Çukur’a giren uyuşturucunun kim tarafından dağıtıldığını bulacaktı. Ancak abilerine planını anlatmaya gittiğinde onu rahatsız edici bir sessizlik bekliyordu.

    Çağatay, Yamaç'la anlaşmıştı ancak diğer Koçovalı kardeşlerle herhangi bir anlaşma söz konusu değildi. Aynı zamanda Yamaç’tan gelebilecek sürpriz hamlelere karşı elinde koz bulundurmak istiyordu. Bu amaçla Selim ve Cumali’yi köşeye sıkıştıran Çağatay'ın tehditleri işe yaramış, ikili ne yapmaları gerektiğine karar veremez hale gelmişlerdi.

    Çağatay'ın öncelikli hedefinde Cumali vardı. Çağatay'ın görüşme teklifini sakin bir tavırla kabul ederek malikanesine giden Cumali'nin asıl planı ise tek başına baskın yapmaktı. Ancak Cumali sayıca üstün olan Çağatay’ın adamları tarafından kıskıvrak yakalanmıştı.

    Çağatay'ın bir diğer hedefinde yer alan Selim’in durumu ise daha karmaşıktı. Yok ettiğini düşündüğü görüntüleri bir şekilde ele geçiren Çağatay Erdenet, bu görüntüleri ailesine ve çocuklarına göndermekle tehdit ediyordu. Selim Çağatay’la iş birliğine yanaşmasa da hareket alanı oldukça kısıtlanmıştı. 

    Vartolu ise Çukur’a uyuşturucunun kim tarafından sokulduğunu bulmaya çalışıyordu. Mahallenin gençleri Fahri’yi ele vermek istemeseler de Vartolu gerektiğinde oldukça ikna edici olabiliyordu. Fahri ile yüzleşen Vartolu, uyuşturucuyu temin edenin Fatih olduğunu öğrendi.

    Abilerinden bir türlü beklediği desteği göremeyen Yamaç’a, Çağatay Erdenet’in bir görevi vardı. Çağatay, ailesinin uyuşturucu ticaretini ortaya çıkarmak için var gücüyle uğraşan gazeteci Emir Varol’un ortadan kaldırılmasını istiyordu. Yamaç bu görevi yerine getirmek istemese de seçme şansı yoktu.

    Emir'le görüşmeye giden Yamaç beklediğinden çok daha farklı birisiyle karşı karşıya olduğunu gördü. Çünkü Emir gerçeklerin peşinden koşan idealist bir gazeteciydi. Erdenet Holding’in önüne bırakılan uyuşturuculardan sonra Çukur hakkında da araştırmalar yapmış, İdris Koçovalı’nın uyuşturucu ile mücadelesini öğrenmişti. Yamaç için bu görev artık vicdanının da sınanacağı bir hale gelmişti.

    Yamaç’a tam anlamıyla güvenmeyen Çağatay, Fatih'i Yamaç'ın peşine takmıştı. Sabahleyin çocuklarını servise bindirmek üzere evinden çıkan Emir’i aracında bir bomba bekliyordu. Yamaç planı uygulamaktan vazgeçmişken Fatih işini sağlama almış ve yedek kumandayla bombayı patlatmıştı. Yamaç ise planını bozan Fatih’in hayatına son verdi. Olayların ardından mahalleye dönen Yamaç’ı polis Emir Varol cinayetiyle ilgili olarak gözaltına aldı.

    Çağatay'ın hamile olan Damla ile ilgili tehditlerine daha fazla dayanamayan Cumali, Damla’nın cezaevinden çıkması karşılığında geri adım atacağını belirtti. Çağatay’ın evinde Damla’yı bekleyen Cumali’yi ise büyük bir şok bekliyordu. Çağatay’ın tehditlerinden bunalan Damla kendi isteğiyle hamileliğine son vermişti.

    Şimdi akıllardaki soru; Koçovalılar üst üste gelen bu acılarla nasıl başa çıkacak?

  • 91.

    Çağatay’ın Cumali’yi koz olarak kullanmak istemesine engel olan Damla’nın yaşadıklarıyla Koçovalı ailesi derinden sarsıldı. Cumali Damla’nın kendisine gelmesinden sonra Çağatay’dan intikam almaya yemin etti. 

    Bu esnada Emir Varol cinayetinin şüphelisi olarak gözaltında olan Yamaç’a ilginç bir teklif gelmişti. Gözüpek komiser Erkan hedefinde olan Çağatay’ı tutuklayabilmek adına Yamaç’ın kendisiyle birlikte hareket etmesini istemişti. Yamaç bu teklife yanaşmasa da, Erkan’ın düşünmesi için verdiği süre 24 saatti.

    Kurtuluş ailesinin evinden ayrılan Karaca kalbini Azer’de bırakmıştı. Evden gizlice kaçarak Azer ile buluşan Karaca’nın yokluğunu fark eden Nehir olayın üzerini örtmüştü. Ancak Karaca, eve dönerken Celasun’un kendisini Azer ile birlikte gördüğünden habersizdi.

    Vartolu ise Yamaç’ın planı doğrultusunda Mahsun ve Karakuzular ile birlikte Murtaza’ya baskın düzenledi. Bu noktada Murtaza Çağatay ile Koçovalılar arasındaki kişi olacaktı. Vartolu’nun ikinci hedefindeki isim ise Timsah Celil’di. Aliço’nun da desteğini alan Vartolu, Timsah’ın hayatına son verdi.

    Çağatay’dan intikam almaya yemin eden Cumali’yi göz hapsine alınmıştı ancak Cumali kaçmayı başardı. Cumali çocuğunu kaybetmesinin verdiği acıyla Çağatay’a saldırırken saldırıdan kurtulan Çağatay’a yardım eden isim Murtaza oldu. Cumali’yi zor kullanarak engellemeyi başaran Yamaç, ağabeyinin bu hale gelme nedenini öğrendiğinde gözyaşlarına hâkim olamadı.

    Çağatay bu saldırıya kayıtsız kalamazdı. Kendisini öldürmek isteyen ya bu amacında başarılı olmalıydı ya da bu uğurda hayatını kaybetmeliydi. Yamaç’ı arayan Çağatay, Cumali’yi kendisine getirmesini aksi takdirde bizzat Çukur’dan kendisinin alacağını söyledi. Hem Erkan komiser hem de Çağatay’ın baskısı Yamaç’ın planını derhal uygulamaya sokmasını gerektiriyordu.

    Yamaç’ın planının bir diğer aşamasında herkesin öldü sandığı gazeteci Emir Varol’dan yardım istemek vardı. Emir, Yamaç ile Mahsun’sun planlamasıyla patlayan araçtan son anda kurtulmuştu. Yamaç, Emir’den Çağatay Erdenet’e dair elindeki bütün belgelerin yanı sıra Çukur’daki insanları izlemesini, hayatlarını görmesini istedi. Böylece Çukur’un adını tekrar temize çıkarabilecekti.

    Şimdi akıllardaki soru şu: Yamaç planını nasıl uygulamaya sokacak?

     

  • 92.

    Çağatay Erdenet’in kazadan sağ kurtulması ile Koçovalı kardeşlerin onu bitirmek yeni bir plana ihtiyaçları oldu. Plan için en büyük yardım ise gazeteci Emir’den geldi. Elindeki tüm bilgileri paylaşan Emir, Koçovalı kardeşlere yeni bir hedef verdi. Aliço sayesinde Çağatay'ın iş ortağı Boris’in adresini bulan Yamaç ve Vartolu harekete geçerek onu izlemeye aldı. 

    Yamaç’ı tuzağa çeken Boris, anlaşma yerine onu Erdenet’e verme yolunu seçti. İki kardeş Boris’in peşindeyken, Mahsun ise Cumali’nin başına bir şey gelmemesi için peşinden giderken onu Erdenet’in yolladığı adamlardan korudu. 

    Yamaç’ın uzun süredir kendisini aramamasından şüphelenen Vartolu, Aliço ile hemen harekete geçip eve baskın düzenlerek Boris’i teslim aldı ancak işler beklendiği gibi bitmedi. Boris’in silah çektiğini gören Aliço'nun hemen tetiğe basması sonucu yeni bir plan yapmak gerekti. Önce Mahsun’a haber verip Yamaç’ı kurtulmasını sağlayan Vartolu daha sonra da Boris’in yerine geçip buluşmaya gitti. Bu yardımıyla polis baskınının ortasında kalan Vartolu kendisini yine parmaklıklar arkasında buldu.

    Çağatay’ı uyuşturucularla beraber polise teslim eden Yamaç’ın ilk durağı Efsun’un evi oldu. Ağzındaki baklayı hemen çıkarıp sorguya başlayan Yamaç onu ikna etmek için ne yaptığını sordu.  Yamaç’ın tarafında bunlar olurken Erdenet ailesinde ise Çağatay’ın başarısızlığı sonrası Cengiz Erdenet, Arık Böke’yi arayıp abisini yerine geçmesini istediğini söyledi. 

    Uyuşturucu batağından kurtulmaya çalışan mahalleyi yeniden bir araya getirmek isteyen Yamaç bu amaçla halı saha maçı düzenledi. Abilerine karşı tek başına mücadele eden Yamaç, Çukur'u yeniden ayağa kaldırdı. Çukur'un dışında bir yandan da ailevi sorunlarla ilgilenen Yamaç'ın bu sefer başına hiç beklemediği yerden bir dert geldi. Celasun’dan Azer ve Karaca ilişkisi öğrenen Yamaç hemen olaya el atıp Celasun’la Karaca’yı evlendirmek istediği söyledi. 

    Cengizhan'ın emriyle dünya turuna çıkan Çağatay'ın yerini alan Arık Böke ilk olarak Çukur’a giderek düşmanı Yamaç’ın karşısına çıktı. Kısa bir tanışma sonrası abisini yokluğu hissettirmeyeceğini söyleyen Arık Böke, Yamaç’ın elini sıktı.

    Şimdi akıllardaki tek soru ise Arık Böke Erdenet’in oyunun kurallarını nasıl değiştireceğiydi? 

  • 93.

    Abileriyle sorunlarını çözemeyen Yamaç bir çare bulmak için cezaevindeki Vartolu’ya danıştı. Vartolu’dan aldığı fikirle eski bir dostundan yardım isteyen Yamaç, Cumali ve Selim’den istediği tepkiyi alamadı. Koçovalı kardeşler sorunlarını yine kendi yöntemleriyle çözmeye karar verirken hapishanedeki Vartolu olanlara müdahale edemedi. Gizli görüşmelerine devam eden Azer ve Karaca’nın artık geleceklerine dair bir karar vermeleri gerekti. Akın ise Songül’e yaklaşmak için bir adım attı ancak bu adımı karşılıksız kaldı. Medet çok özlediği abisi Vartolu Sadettin'i aradı. Vartolu Sadettin Medet'e yakında çıkacağının müjdesini verdi...

  • 94.

    Çukur sakin günlerinden birini yaşıyordu. Yamaç, babasından aldığı mirası devam ettiriyor ve pazarda tezgahın başında duruyordu. Vartolu Sadettin’in de cezaevinden çıkmasıyla Koçovalı ailesi yeniden bir araya gelmişti. 

    Emir’in Erdenetler hakkında yaptığı haber Çukur ve Erdenetleri bir kez daha karşı karşıya getirdi. Emir, Cengiz Erdenet'in en yakınındaki adamı Fazıl'ı konuşturmayı başarmış ve Erdenetler'in uyuşturucu operasyonuyla ilgili çok önemli delillere ulaşmıştı.

    Büyük bir tehlikede olduklarını anlayan Cengiz, Emir'i ortadan kaldırması için Arık Böke'yi görevlendirdi. Arık Böke ve kuzeni Seren, kurdukları tuzakla gazeteci Emir'i öldürüp Çukur'a bıraktılar. Arık Böke'nin Çukur'a verdiği mesaj çok netti; Ben ne istersem o olur!

    Kendisine sığınan birini kaybetmenin öfkesiyle Yamaç, Erdenet Holding'in girişinde Arık Böke'ye saldırdı. Yamaç ile Arık Böke'nin nefesleri kesen kavgasında Koçovalılar araya girerek kardeşlerini oradan çıkardılar. 

    Yamaç ile Arık kozlarını birebirde paylaşırken Cengiz Erdenet'in dikkatini çeken kişi Yamaç Koçovalı olmuştu. Erdenetler ve Çukur arasındaki savaşta bütün dengeleri değiştirecek kişi olan Cengiz, Yamaç hakkında önemli bir karar verdi. Yamaç'ı Arık Böke'nin yardımcısı yapmak isteyen Cengiz Erdenet, onu toplantıya çağırdı. Kendisine "Oğlum olur musun?" diyen Cengiz'e Yamaç'ın cevabı ise belliydi; Benim babam var!

    Koçovalıların evinde düğün hazırlıkları sürerken Karaca’nın kendi kaderini çizmek için kurduğu gizli planlar Azer'i altüst etti. Azer'e önce gelip kendisini almasını söyleyen Karaca, daha sonrasında ailesinden vazgeçemedi ve her şeyin bittiğini söyledi. Azer büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

    Babasının aksine Yamaç'ı bitirmek isteyen Arık Böke, yeniden Seren ile birlikte plan yaptı. Çağatay'ın bıraktığı belgeler arasında Yamaç'ın babasını vurduğu görüntüleri izleyen ikili, Murtaza'ya da danışarak görüntüleri Yamaç için en olmadık kişiye izletmeye karar verdiler.

    Ailesini bir arada tutmak ve mahallesini korumak için her şeyi yapan Yamaç’ın aylardır kaçtığı kabusla yüz yüze geldiği anlar nefesleri kesti. Cumali, babasını kardeşinin öldürdüğü görüntüleri izleyince deliye döndü. Yamaç'a "babama nasıl kıydın?" diye soran Cumali, küçük kardeşini son bir kez alnından öptü ve Yamaç'ı vurdu...

  • 95.

    Cumali, babasının katilini yani kardeşi Yamaç'ı vurmuş, Yamaç kahvenin ortasında uzanmaktaydı. Kahveden gelen silah sesini duyan Emmi, Selim ve Vartolu olay yerine koştu. Kendinden geçmiş bir halde duran Cumali intihar etmek için silahını başına dayayıp tetiği çekse de Selim son anda yetişti. Emmi ile Vartolu da Yamaç'ı hastaneye yetiştirerek ölmesine engel oldular.

    Bu esnada Karaca gizlice Çukur'dan çıkmayı başararak Azer'in yanına gitti. Azer sonunda aşkına, Karacası'na kavuşmuştu. Geri kalan ömürlerini birlikte yaşamayı seçen ikili birbirlerine söz verdi...

    Çukur sokakları Yamaç’ın vurulma haberiyle çalkalanırken bütün aile Cumali'nin söylediği gerçeklerle sarsıldı. Koçova ailesinin lideri, Çukur'un babası İdris'i vuran kişinin kendi oğlu Yamaç olduğunu öğrenen aile büyük bir yıkım yaşadı.

    Bu esnada hastanede yoğun bakımda olan Yamaç, Cengiz Erdenet tarafından kaçırıldı. Yamaç'ı kendi tarafına çekmek isteyen Cengiz, Yamaç'ı hızlı şekilde ayağa kaldırmak için özel doktorlarla bir tedaviye başlattı.

    Yamaç’ın vurulmasını fırsat olarak değerlendiren Erdenetler uyuşturucu işlerine devam etmeye başladı ancak bu kez yollarına hiç beklenmedik birisi tarafından taş konuldu. Yamaç'ın daha önce kahvede çaycı olarak işe aldığı Nedim, gizemli bir gücün adamı olarak Erdenetler'in deposuna baskın düzenledi. Arık Böke ile Seren ise durumu kurtarmak için kendilerini tehlikeye atmak zorunda kaldılar.

    Bu arada Çukur'da işler artık Cumali'nin istediği gibi ilerlemeye başlamıştı. Cumali, mahallede yeni bir devir başlattığını ve Koçovalılar'ın yeni lideri olduğunu herkese gösterdi.

    Yaralarını saran ve ayaklanan Yamaç, Çukur'a dönmeye karar verdi. Koçova ailesinin evinin önüne gelince eve alınmayan Yamaç'ı Sultan kapıda karşıladı. Sultan, hayat arkadaşını öldüren oğlu Yamaç'ı kapının dışında bıraktı. Yamaç yıllar önce olduğu gibi bir kez daha Koçovalılar'ın evinden gitmek zorunda kaldı. Yamaç mahallesinin artık onun mahallesi, evinin artık onun evi olmadığını fark etmişti...

    Yamaç'ın şimdi ne yapacağı en büyük merak konusu...

  • 96.

    Mahallesinden ve evinden ayrılmak zorunda kalan Yamaç, Efsun'a sığındı. Efsun ve Yamaç'ı birlikte gören Nehir ise adeta yıkıldı. Nehir, ikisini birlikte gördükten sonra eşyalarını toplayarak Koçovalılar'ın evini terk etti.

    Erdenetler cephesinde ise değişen pek bir şey yoktu. Efsun'la yaptığı anlaşma gereği Yamaç'ın iyileşmesine yardım eden Cengiz Erdenet, Yamaç'ın zaafının Çukur olduğunu ve onu korumak için her şeyi yapabileceğini öğrendi. Bu amaçla mahallede iş makineleriyle yıkıma başlayacağının gözdağını veren Cengiz’in bilmediği bir şey vardı. O da Çukurluların mahallelerini Yamaç'ın yokluğuna rağmen koruyacağı idi.

    Arık Böke ise tırları çalan kişilerin peşine düşmüştü. Seren'den aldığı bilgiyle bir depoya baskın yapan Arık, oldukça profesyonel bir şekilde tuzağa çekildi. Arık Böke yüzüne doğrultulmuş onlarca silahın arasında belki de ilk kez teslim oluyordu.

    Bu esnada Akın ve Nehir kendi iç dünyalarında bir çatışma halindeydiler. Akın, Yamaç'ın Çukur'dan ayrılmasından sonra psikolojik bir buhranın içine sürüklenirken; Nehir ise Efsun’la yüzleşmeyi tercih etti. Nehir, Efsun'a imalı bir biçimde Yamaç'la birbirlerine çok yakıştıklarını söylerken, bundan sonra Yamaç'ın düşünmek zorunda kalacağı bir bebeği olmadığını vurguladı.

    Düğün hazırlığı yapan Karaca ve Azer’i ise bambaşka olaylar bekliyordu. Karaca en mutlu gününde hayatının en acı haberlerinden birini aldı. Karaca ve Azer'in düğününe gelen Sultan, Karaca'ya Azer'in elinde İdris Koçovalı'nın kanının olduğunu söyledi. Sevdiği adamla evlenmek üzere olan Karaca duyduğu bu gerçekle yıkıldı. Nikah masasına oturan Azer ve Karaca evlendi. Düğünün bitmesiyle yeni evlerine giden Azer ve Karaca'yı büyük bir bilinmezlik bekliyordu. Karaca sevdiği adam ile ilgili gerçekleri bilmek istiyordu. Belki de bu düğün AzKar'ın son mutlu anları olacaktı...

  • 97.

    Karaca'yı Azer'in karşısına silahla çıkaran kader, aslında ağlarını çoktan örmüştü. Düğüne Koçovalı ailesi adına sadece Sultan gelmişti ve bir hediyesi vardı. Karaca’nın gerçekleri bilerek evlenmesi gerektiğini düşünen Sultan tüm gerçekleri anlattıktan sonra Karaca’ya bir silah verip tercih yapması gerektiğini ima etmişti. İdris Koçovalı’nın ölümünde Azer’in olduğunu öğrenen Karaca gerçeklerle yüzleştikten sonra gözyaşları içerisinde kocasını öldürdü.

    Bu esnada kimliği belirsiz adamlar tarafından kaçırılan Arık gözünü açtığında karşısında Cengiz Erdenet'in güvenlik müdürünü gördü. Kendisini kaçıranın üvey kardeşi Ogeday olduğunu anlayan Arık’ı kimin, nasıl kurtaracağı belirsizdi.

    Cengiz Erdenet ise oğlunun kaçırıldığını öğrenir öğrenmez Yamaç'ı buldu. Onca adamı arasında oğlunu Yamaç’ın bulacağına güveniyordu. Cengiz’in İdris Koçovalı'nın mezarını yerle bir etme tehdidine direnemeyen Yamaç, Cengiz için çalışmayı kabul etti. Bu sırada Erdenetler'in mahallede olduğunu öğrenen Çukurlular, Cumali Koçovalı'nın önderliğinde mezarlığa daha fazla zarar verilmesini engellediler. Mahalleye bir zafer edasıyla dönen Cumali böylece Çukur'un ve Koçovalılar'ın lideri olduğunu da vurgulamış oldu.

    Yurtdışından dönen Makbule torununun davranışlarından rahatsız olmaya devam ediyordu. Kendisinden bir şeyler sakladığından şüphelenen Makbule, Efsun’un eşyalarını karıştırarak sakladığı sırrı öğrendi. Efsun hamileydi.

    Yamaç'a hamileliğini sonlandırdığını söyleyen Nehir'in bir sonraki adresi ise daha önceden de kaldığı ruh ve sinir hastalıkları hastanesiydi. Nehir Yamaç’a her ne kadar hamileliğini sonlandırdığını söylese de gerçek öyle değildi. Sultan, Aliço ve Metin’den Nehir’i takip etmelerini istemiş ve Aliço’dan duyduklarıyla hamileliğinin devam ettiğini öğrenmişti.

    Karaca'nın Azer'i düğün gecesinde öldürmesi Kurtuluş Ailesi'nde şok etkisi yarattı. Yılmaz, annesinin itirazına rağmen Koçovalılar'ı baskına gitse de başarısız olarak evine döndü. Fadik bir evlat acısı daha çekmek istemediğini söyleyerek ailesiyle birlikte Adana'ya dönmeye karar verdi. Ancak Cumali Adana’ya dönmek üzere yolda olan Kurtuluş Ailesi’nden intikamını aldı.

    Arık'ın kurtarmak için Yamaç'la beraber hareket eden Vartolu, Çukur'a döndüğünde Selim'e Yamaç'ın artık Cengiz Erdenet'in adamı olduğunu söyledi. Vartolu, Yamaç'ın bu kararı ailesini ve Çukur'u korumak için aldığını anlatamadan Cumali söylenenleri duydu. Yamaç'ın taraf değiştirdiğini düşünen Cumali'nin siniri yüzünden okunuyordu.

    Artık Yamaç doğup büyüdüğü Çukur'un en büyük düşmanlarından biri haline gelmişti...

  • 98.

    Yamaç’ın taraf değiştirmesi Cumali’de büyük bir öfke patlamasına neden olmuştu. Hali hazırda devam eden Çukur – Erdenetler savaşı Cumali’nin Çukur’u kontrol altına almasıyla yepyeni bir boyut kazandı. Çukur’un gençleri , eş zamanlı olarak Erdenetler’e ait yerlere baskınlar düzenleyerek topladıkları “ganimetler” ile Çukur’a geri döndüler.

    Cumali’nin eylemleri bununla da kalmayacaktı. Baskınların Erdenetler’de yarattığı şok henüz geçmemişken, Çukurlular Ogeday’ın düzenlediği davette de boy gösterdiler. Ogeday tansiyonu düşürmeye çalışsa da açılan Çukur bayrağı bardağı taşıran son damla oldu. Çukurlular ve Erdenetler yumruk yumruğa birbirine girerken, Cumali Yamaç’a çalıştığı kişilerin kendisininin doğmamış çocuğunun katili olduklarını hatırlatıyordu.

    Bütün bu olanlar Yamaç'ın Çukur’u koruyabilmek için Cengiz Erdenet’in yanında olmasının yetmediğini kabullenmesiyle sonuçlandı. Vartolu’dan destek isteyen Yamaç’ın planı av partisinde Cengiz Erdenet’in işini bitirmekti. Vartolu’nun yapması gereken tek şey av partisinin yapılacağı yere bir silah getirmekti.

    Yamaç Cengiz Erdenet’i bitirmek için planını hazırlarken Efsun ise, babaannesinin Yamaç’tan kurtulabilmek için Arık’tan yardım istediğini öğrenmişti. Yamaç’ı pusuya düşürmek isteyen adamları tek tek öldüren Efsun babaannesi ile yüzleşti. Maklube’den Yamaç’ı öldürebilmek için asla vazgeçmeyeceği itirafını duyan Efsun, babaannesinin hayatına son verdi.

    Av partisine gecikmeli olarak gelen Yamaç Vartolu ve Aliço’nun bıraktığı silahla birlikte Cengiz Erdenet’e katıldı. Yamaç, ormanda yalnız oldukları anda silahını Cengiz Erdenet’e doğrulttu.

    Şimdi akıllardaki soru şu: Yamaç Cengiz Erdenet’i öldürecek mi?

     

  • 99.

    Çukur’u koruyabilmek adına düşmanı Cengiz’in yanında çalışmayı dahi göze alan Yamaç için artık kader anıydı. Yamaç’ın bilmediği ise Cengiz Erdenet’in av partisindeki tuzaktan haberinin olduğuydu. Tetiği çeken Yamaç silahın boş olduğunu anlayınca büyük bir şok yaşadı. Cengiz Erdenet’i indirebilmek gün geçtikçe daha da zorlaşıyordu.

    Arık Böke kendisini kaçıranların Çukur olduğuna emindi. Seren, Çukur’un adam tutarak insan kaçırmasının mantıksız olacağını söylese de Arık kararlıydı. Arık’ın baskınını durduran ise Cengiz Erdenet’in telefonuydu.

    Cengiz Erdenet Arık Böke’yi Afganistan’dan gelen bir misafir nedeniyle çağırmıştı. Server, düşmanı olan İskendar’ın İstanbul’dayken öldürülmesini isterken hedefindeki İskendar ise Raşit Feyzullah’tan korunma talebinde bulundu. Cengiz Erdenet Arık’ın nedeniyle Server’in talebini kabul etmek zorunda kaldı. Raşit Feyzullah ile Cengiz Erdenet’in yanında karşılaşan Yamaç için işler içinden çıkılmaz bir hal almaya başlamıştı. 

    Çukur’dan intikamını almak konusunda kararlı olan Arık’ın ilk hedefi çok sevdiği atıydı. Şimşek’i taşıyan Çukur konvoyuna tuzak kuran Arık Böke atına kavuşurken, tuzağı haber alan Cumali de derhal misilleme yapmaya karar verdi. Erdenetler’in depolarından birine yapılacak baskını adeta “ateşten bir duvar” örerek durduracak olan ise Yamaç olacaktı.

    Cumali’nin Çukur’dan ayrılması ise Arık’ın beklediği andı. Arık Böke’nin adamları Çukur’un güvende olmamasından faydalanarak bütün mahalleye karşı saldırıya geçtiler. Cumali mahalleye yetişmeyi başarsa da verilen kayıplar oldukça fazlaydı. Cumali’nin acısı büyüktü ve artık bu sorunu kökünden halletmeye kararlıydı.

    Cumali’nin çatıda teketek çarpışma çağrısını Arık Böke kabul etti. Bıçaklarla başlayan kavga devam ederken Arık’ın “Seni doğmamış çocuğunun yanına göndereceğim” sözü Cumali için kabul edilemezdi. O ana kadar silahına davranmayan Cumali, Arık Böke’ye tam 6 el ateş etti. Vurulduktan sonra çatıdan düşen Arık Böke Erdenet için yolu sonu gelmişti…