‘Kış Güneşi’ bu akşam başlıyor!

Güncelleme: 23 Şubat 2016 Salı, 08:28:02

‘Kış Güneşi’ yarın akşam başlıyor!

Yapımcılığını dünyanın en büyük medya prodüksiyon şirketi Endemol Shine Türkiye’nin, yönetmenliğini Murat Onbul’un üstlendiği, başrolleriniyse Şükrü Özyıldız ve Aslı Enver’in paylaştıkları ‘Kış Güneşi’ adlı dizi, yarın akşam saat 20.00’de ilk bölümüyle Show TV ekranında olacak.

Tanıtımları büyük beğeni toplayan ve merak uyandıran dizi, sürükleyici hikâyesiyle milyonları ekran başına toplayacak.

 

 

KAYBOLAN BİR BENLİK HİKÂYESİ

 

Kaybolan bir benlik hikâyesini konu edinen dizide, Şükrü Özyıldız yıllardır birbirlerini görmeyen Mete ve Efe adlarında 2 kardeşe hayat verecek. Bu kardeşlerden Efe’ye ailesinin boğularak öldüğü söylenmiş. Geçmişini hatırlamıyor. 7 yaşından beri birlikte yaşadığı aileyi kendi ailesi olarak benimsemiş. Balıkçılık yapıyor. Mete ise çocuk yaşta babasını ve ikizini bir trafik kazasında kaybetmiş. Annesi babasının ortağıyla evlenmiş. Bu, henüz kazanın etkisini atlamamış olan Mete’de daha travmatik bir duruma yol açmış. Çocukluk arkadaşı olan Nisan’la evli ama onu aldatıyor. Mete’ye karşı sevgiyle karışık bir şefkat duyan Nisan karakteriniyse Aslı Enver canlandırıyor. Şenay Gürler’in, Efe ve Mete’nin öz annesi Leyla’yı canlandıracağı dizide, Mahir Günşiray ise Leyla’nın ikinci eşi Mazhar’a can verecek. Dizi, Hakan Boyav, Başak Parlak, Hakan Gerçek, Berrak Kuş, Gamze Süner Atay, Mehmet Esen, Emre Bulut, Buse Varol, Okan Selvi, Burak Çimen, Kubilay Çamlıdağ ve Merve Han’ın da yer aldığı zengin oyuncu kadrosuyla ekranda fark yaratacak.

 

BÜYÜK BİR SIR TEHLİKELİ OYUN

 

Merakla beklenen ‘Kış Güneşi’nin genel hikâyesi şöyle:

3 iş ortağı Harun, Yakup ve Mazhar kurdukları Harmazya şirketi için dönüm noktası olacak bir karar vermek zorundadır. Harun Demircan’ın ikizlerinin 7’nci doğum günüdür ve bunu kutlamak için Demircanlar’ın evinde toplanılır. Bahçede saklambaç oynayan Efe bütün hayatını değiştirecek bir olaya şahit olur. Gördükleriyle sarsılıp babasının otomobiline gizlenen Efe, bilmeden babası için kurulan tuzağa düşer. Harun Demircan’ın otomobili uçuruma yuvarlanır ve Harun ölür. Efe’den geride kalan tek şeyse montudur... 20 yıl sonra Harmazya şirketi büyük bir holding olur. Efe’nin ikizi Mete Demircan, babasının ortaklığını devam ettirmiş ve çocukluk arkadaşı Nisan’la evlenmiştir. Anneleri Leyla ise eşinin eski ortağı Mazhar’la evlidir. Yıllar öncesinden gelen gizemli biri, sadece saklanan büyük sırrı değil, 20 yıl önceki kazada cesedi bile bulunamayan Efe’yi de ortaya çıkaracaktır! Mete ve Efe, 2 kardeş, yeniden birbirlerine kavuştuklarında kaderin kendilerine oynayacağı yeni ve çok daha tehlikeli bir oyunun henüz farkında değillerdir. Ve bu oyunun 3 kuralı vardır: Kimseye güvenme! Merhamet duyma! Ve asla âşık olma!

 

ÖZYILDIZ hem EFE’ye can verecek hem de METE’ye:

Dizide Şükrü Özyıldız’ın can vereceği ikiz kardeşlerden Efe; yakışıklı, çalışkan, ahlaklı, zeki, meraklı, vefalı ve vicdan sahibi bir genç adam. Mete ise yakışıklı, bencil ve kibirli. insanlara karşı her zaman mesafeli ve sert. 

 

MUTSUZ BİR EVLİLİK

Aslı Enver’in canlandırdığı nisan ile Şükrü Özyıldız’ın canlandırdığı Mete, dizide mutsuz bir evlilik yaşıyor. Mete, Nisan’ı aldatsa da bu evliliği sonlandırmaktan korkuyor çünkü bunun işle ilgili sorun yaratacağını düşünüyor. 

 

YAKUP (HAKAN GERÇEK):

Sumru’nun kocası, Nisan’ın babası. Holdingin büyük ortağı. Bulunduğu noktaya gelmek için ağır bedeller ödemiş. Bu bedellere en yakın arkadaşı ve ortağı olan Harun’u öldürtmek de dahil. Hırslı, acımasız ama kızına düşkün biri. 

 

SEDA (BAŞAK PARLAK):

Mete’nin şirketinde moda tasarımcısı olarak çalışıyor, Nisan’ın yakın arkadaşı. Hırslı, bencil ve çıkarcı. Kendini de işini de pahalıya satmak konusunda çok yetenekli. Mete’ye gerçekten âşık, bu yüzden onun evli olmasını kabulleniyor. 

 

KADİM (HAKAN BOYAV):

Yakup’un, adamlarına Harun’u öldürmesi için tutturduğu İran asıllı kiralık katil. Tır şoförlüğü yapıyor. Harun’u trafik kazası süsü verip öldürüyor ama Efe’ye kıyamıyor. Efe’yi, İsmail’e bırakıyor ve 20 yıl sonra intikam almak için İstanbul’a dönüyor.

 

BURAK (EMRE BULUT):

25 yaşlarında olan, yakışıklı, ahlaklı, çalışkan ve vefalı bir genç adam. Efe’nin kaptanı olduğu balıkçı teknesinin ikinci kaptanı. Aynı zamanda Efe’nin en yakın arkadaşı. İçten içe Efe’nin üvey kız kardeşi Nadide’ye âşık. 

 

İSMAİL (MEHMET ESEN):

Efe’nin üvey babası. Küçük bir balıkçı teknesi var. İçkiye ve kumara olan zaafından dolayı gençlik yıllarından beri başı dertten kurtulmamış. Kızıyla ilişkisi kopuk. Efe’ye bakmayı kabul etmesinin tek sebebi para.

 

FATMA (GAMZE SÜNER ATAY): 

İsmail’in karısı, Efe’nin üvey annesi. Anaç, özverili, iyi kalpli, ahlaklı, tam bir vefalı Anadolu kadını. Küçük yaşından itibaren bakımını üstlendiği Efe’yi, öz kızı Nadide’den ayırmadan yetiştirmiş.

 

REŞAT (OKAN SELVİ):

Yakup’un karanlık işlerini yapan bir komiser. Harun’un öldürülmesi amacıyla tezgâhlanan kazayı o planlıyor. Kadim’in yıllar sonra İstanbul’a dönmesiyle birlikte Reşat’ın hayatında da değişiklikler oluyor. 

 

NADİDE (BUSE VAROL):

İsmail ve Fatma’nın öz kızı, Efe’nin üvey kardeşi. Efe dışında kimseyi dinlemiyor. Etrafında olup bitenler umurunda değil. Tek hayali ünlü bir manken olmak. 

 

SUMRU (BERRAK KUŞ):

Yakup’un eşi, Nisan’ın annesi. Kızına düşkün, ailesine bağlı, huzursuz bir kadın. Yakup’un yaptığı korkunç işlerden, sakladığı sırlardan haberdar değil.