Hamuru için yumurta , tuz ve un yoğurma kabına alınır. İçine kontrollü olarak su eklenerek sert bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
Mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılan hamur, ince yufkalar şekinde açılır. İç harcı için 2 adet soğan rendelenir ve fazla suyu sıkılır.
Kıymaya soğan, tuz, kara biber, toz biber eklenip yoğrulur. Açılan yufkadan minik kareler kesilir. İçlerine kıymalı harç konup döt döşesi bir araya gelecek ve ağzı hafif açık kalacak şekilde kapatılır.
Fırın tepsisi yağlanır mantılar dizilir. Üzerine sıvıyağ gezdirilir. Altı kızarana dek ocakta pişirilir.
Sos için tereyağı kızdırılıp salça ile kavrulur. Bu sos mantıların üzerine gezdirilir. Sıcak su ilave edip biraz daha pişirilir.
Ocaktan alınan mantılar üzerine sarımsaklı yoğurt eklenerek servis edilir.
Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Havva Gül Solmaz olacak. Havva Gül Solmaz, Kayseri mutfağına özgü “Su Böreği”, “Sulu Köfte”, “Damla Sakızlı Kurabiye” ve “Tepsi Mantısı” yapacak.
GALERİLER
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.