Tavuklu Ispanaklı Rulo Tarifi

 

Önce makarnayı haşlayın.
Bir paketin 1/3 ü yeterli oluyor. Diğer paketi daha sonra pişirmek üzere kaldırabilirsiniz.
Makarnaları haşlayacağınız su kaynadığı zaman makarnaları içine atıp, 1 çay kaşığı zerdeçal(sarıkök olarak ta bilinir) ve tuz koyun.
Makarnalarınız çok pişmesin. Biraz diri olarak çıkartın. Daha fırına da girecek çünkü.
Süzgeçte süzdüğünüz zaman üzerine soğuk su tutun, bırakın suyu iyice süzülsün.
Çalışacağınız zemin üzerine streç serin.
Üzerine makarnaları elinizle tek tek dizin.
Aralarına labne peyniri kaşıkla yedirin.
Strec filme sardığınız makarnaları sıkıca rulo yapın. Servis tabağında buzdolabına koyun.
Ispanağın Hazırlanması
Ispanakları çok küçük doğrayın, tuz, karabiber, labne peyniri ilave edin, karıştırın. Ağzını streçleyip dolaba kaldırın.
Rulonun Hazırlanması
Zemine alüminyum folyoyu  serin. Üzerine yağlı kağıt serin. En alta tavuklu harcı ince bir tabaka olarak yayın.
Üzerine ıspanaklı harcı yayın.
Ispanaklı harcın üzerine makarnaları elinizle düzgün olarak ortasına yerleştirin.
Alüminyum folyo ile birlikte rulo yapın sıkıca .Buzdolabına kaldırın. Bir saat bekletin.
200 derece 15 dakika ısıtılmış fırına verin. Fırını 170 dereceye düşürün. 40 dakika pişirin.
Hemen çıkarmayın. Bırakın fırında dinlensin.
Üzerinin nar gibi kızarmasını istemiyoruz rulomuzun. Beyaz renklere yakın bir görüntüsü oluyor.
Servis yapacağınız zaman alüminyum folyosunu çıkartın.
Keskin bir bıçakla dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

 

Yemek kokusunun eksik olmayacağı Nursel Ergin’in yeni evinde dekorasyondan güzellik sırlarına, ev ve bahçe bakımından uzman konuklara kadar eve ve kadınlara dair her şey ele alınacak. Ev dışındaki hayatı sunucunun gözünden ve tecrübesinden de paylaşacak olan “Nursel’in Evi”, günlük yaşam içeriğiyle de yeni sezonda farklı sürprizlerle ekranlarda olacak. Nursel Ergin, Türkiye’nin birçok yerinden özel lezzetleri ve tatları ekranları başındaki seyircilerle paylaşmaya devam edecek.