Nursel'in Evi'nden "Ayva Dolması" tarifi

6 adet ayva
İç Harcı için;
1 adet ayva rendesi

2 adet soğan

Yarım bardak haşlanmış pirinç

300 gr kıyma1 çay bardağı kuş üzümü

1 çay bardağı file badem

Yarım çay bardağı tuzsuz antep fıstığı

Tereyağı

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Kimyon


Üzeri için;
1 çay bardağı pekmez
Ayvaların tepelerini kapak gibi kesin, içlerini dikkatlice oyun ve limonlu suyun içinde bekletin. Ayvalar yumuşayana kadar haşlayın. Ayva rendesini tereyağ ve sıvı yağ ile soteleyin. Ayrı bir tavada sıvıyağ-tereyağ eritip önce küp küp doğranmış soğanları , kıymayı kavurun sonra kuşüzümü, dolmalık fıstık, file badem, antep fıstığı, tuz, karabiber, kimyon ekleyip pişirin. Ayrı bir kaba alıp üzerine kavrulmuş ayva rendesini ve haşlanmış pirinçleri ekleyin.Hafif haşlanmış süzdüğümüz ayvaların içini doldurun. Üzerinde pekmez gezdirin ve kapaklarını kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dk pişirin. Afiyet olsun

Yemek kokusunun eksik olmayacağı Nursel Ergin’in yeni evinde dekorasyondan güzellik sırlarına, ev ve bahçe bakımından uzman konuklara kadar eve ve kadınlara dair her şey ele alınacak. Ev dışındaki hayatı sunucunun gözünden ve tecrübesinden de paylaşacak olan “Nursel’in Evi”, günlük yaşam içeriğiyle de yeni sezonda farklı sürprizlerle ekranlarda olacak. Nursel Ergin, Türkiye’nin birçok yerinden özel lezzetleri ve tatları ekranları başındaki seyircilerle paylaşmaya devam edecek.