6 adet ayva
İç Harcı için;
1 adet ayva rendesi
2 adet soğan
Yarım bardak haşlanmış pirinç
300 gr kıyma1 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı file badem
Yarım çay bardağı tuzsuz antep fıstığı
Tereyağı
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Üzeri için;
1 çay bardağı pekmez
Ayvaların tepelerini kapak gibi kesin, içlerini dikkatlice oyun ve limonlu suyun içinde bekletin. Ayvalar yumuşayana kadar haşlayın. Ayva rendesini tereyağ ve sıvı yağ ile soteleyin. Ayrı bir tavada sıvıyağ-tereyağ eritip önce küp küp doğranmış soğanları , kıymayı kavurun sonra kuşüzümü, dolmalık fıstık, file badem, antep fıstığı, tuz, karabiber, kimyon ekleyip pişirin. Ayrı bir kaba alıp üzerine kavrulmuş ayva rendesini ve haşlanmış pirinçleri ekleyin.Hafif haşlanmış süzdüğümüz ayvaların içini doldurun. Üzerinde pekmez gezdirin ve kapaklarını kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dk pişirin. Afiyet olsun