Nursel'in Evi'nde "Renkli Börek Dilimleri" Tarifi

Malzemeler
5 adet yufka
İç harcı için;
3 adet havuç200 gr beyaz peynir ( ufalanmış)Bir tutam maydanoz250 gr ıspanak1 adet kuru soğanPulbiberKarabiberTuzSıvıyağ
Sosu için;
1 su bardağı yoğurtYarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için; 2 yumurta sarısı
Hazırlanışı;
Havuçları rendeleyin. Rendelenen havuçları sıvı yağ ile soteleyin.
Ispanakları yıkayın ve süzüp dilimleyin. Tavaya bir soğanı yemeklik doğrayıp çok az yağda kavurun ve içine ıspanağı koyup soteleyin.
Sotelenen havucu ve ıspanağı tuz , karabiber, pulbiber ile lezzetlendirin.
Maydanozu ince kıyın ve bir kasede beyaz peynirle karıştırın.
Başka bir kasede yufkaların üzerine sürmek için yoğurt ve ayçiçek yağını çırpın.
Bir yufkayı eşit oranda ortadan ikiye bölün.Yarım yufkayı tezgaha yayın,çırpılmış yoğurt ile ıslatın.Yufkanın kenarına sotelenen ıspanağı koyun ve rulo şeklinde sarın.Aynı işlemi iki yarım yufka ile peynir ve havuç harcı içinde gerçekleştirin.Son olarak kalan bütün yufkayı tezgaha açın.Hazırladığınız rulo üç yufkayı da içine koyup rulo yapın.( Ruloları iki tane yan yana ve diğerini onların üzerine koyun) ve kalın olmayacak şekilde dilimleyin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Üzerine dilimlenen börekleri yerleştirin.
Yanlarına ve üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dk pişirin. (Yumurta sarısını daha çok böreğin yan kısımlarına sürün. )Pişen börekleri servis bir tabağa alıp servis yapın. 

Yemek kokusunun eksik olmayacağı Nursel Ergin’in yeni evinde dekorasyondan güzellik sırlarına, ev ve bahçe bakımından uzman konuklara kadar eve ve kadınlara dair her şey ele alınacak. Ev dışındaki hayatı sunucunun gözünden ve tecrübesinden de paylaşacak olan “Nursel’in Evi”, günlük yaşam içeriğiyle de yeni sezonda farklı sürprizlerle ekranlarda olacak. Nursel Ergin, Türkiye’nin birçok yerinden özel lezzetleri ve tatları ekranları başındaki seyircilerle paylaşmaya devam edecek.