Lahana Köftesi

Soğanın bir tanesini ayırıp geri kalanını halka piyazlık doğrayın. Tencereye kemiği ve sıvıyağı ve salçayı ilave edip üzerine biraz sıcak su ilave edip, kısık ateşte pişmeye bırakın. Geniş bir kaba 1 soğanı rendeleyinKıymayı, yıkanmış bulguru, iç yağı, domates salçasını tuzu katın. Elinizi su ile ıslatarak, malzeme bütünleşinceye kadar yoğurun. Haşlanmış lahana yapraklarına, hazırladığınız malzemeden yeterince koyup, ince uzun sarın(bu sarmada lahana yapraklarının yanlarını kapatmanıza gerek yok, iç malzeme güzel yoğrulduğu için dışarı dağılmaz) Her sarmayı sardıktan sonra avuç içinizde sıkıştırın. Pişirdiğimiz suyu çekmiş kemikli etlerin üstüne sarılan lahanaları dizin. Üzerine kaynamış su koyularak üstünü kaplayacak şekilde tabak kapatılır ve tencerenin kapağı da kapatılarak kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin. Servis tabağına boşaltıp, servis yapın. Afiyet olsun.

Yemek kokusunun eksik olmayacağı Nursel Ergin’in yeni evinde dekorasyondan güzellik sırlarına, ev ve bahçe bakımından uzman konuklara kadar eve ve kadınlara dair her şey ele alınıyor. Programda her gün Nursel’in Takvimi ile günün yemekleri, ismi, videosu ve fotoğrafı paylaşılıyor.