Katıklı Dolma Tarifi

Orta kalınlıktaki kabaklar uçları kesilerek hafifçe kazınır. Kabaklar 2 parmak kalınlığında kesilir ve içleri oyulur. Oyulan kabaklar tuzlanarak bekletilir. Kıyma, köftelik bulgur, rendelenmiş soğan, taze reyhan, pul biber, karabiber ve tuz geniş bir kapta iyice yoğrulur. Hazırlanan iç harç ile kabakların içi doldurulup bastırılır. Tencereye dizilir. Hafifçe tuz dökülür. Tencerenin yarısına kadar kaynamış su ilave edilerek yaklaşık 15 dk pişirilir. Yemek çabuk pişeceği için ocakta unutulmamalıdır. Tencerede kalan su bulgurun şişmemesi için boşaltılmalıdır. Servis yapılırken yoğurt ve pulbiberli tereyağı gezdirilir. Afiyet olsun

Yemek kokusunun eksik olmayacağı Nursel Ergin’in yeni evinde dekorasyondan güzellik sırlarına, ev ve bahçe bakımından uzman konuklara kadar eve ve kadınlara dair her şey ele alınıyor. Programda her gün Nursel’in Takvimi ile günün yemekleri, ismi, videosu ve fotoğrafı paylaşılıyor.