Çankırı Güveci

700 gr doğranmış kuzu kuşbaşı

3 adet patlıcan1 adet domates

3 adet patates

250 gr arpacık soğan

10 adet sivri biber1 baş sarımsak

5 adet defne yaprağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

Tuz, Karabiber, Kimyon
İlk olarak patlıcanları soyup, dörde bölerek büyük büyük şekilde doğrayın. Yine aynı şekilde patatesleri de küçük olmayacak şekilde doğrayın. Domatesleri de iri iri doğrandıktan sonra sıvıyağda hepsini ayrı ayrı kızartın. Bu sırada etleri yemeğin yapılacağı güvece koyup suyunu çekene kadar pişirin. Etler suyunu çektikten sonra üzerine tereyağı ve sıvıyağ ekleyin. Arpacık soğanları ve sarımsakları kabukları soyulmuş , şekilde etlere ekleyin. Kavrulduktan sonra etlerin ortası açıp ortasındaki yağa salçasını ekleyin. Ortasındaki yağla salçayı biraz karıştırıp, sonrasında hepsini birlikte karıştırın. Sırasıyla defne yaprağı , yeşil biberleri , kızaran patlıcanları, patatesleri, ve domatesleri üst üste dizerek yerleştirin. Sıcak suyunu ve tuzunu ekleyin. Piştikten sonra defne yaprağını alıp karabiber ve kimyonunu ekleyin. Geniş bir kaba, pişen güveci ters çevirerek servis edin