Gazzeli güzel, Türk polise aşık olursa...

Güncelleme: 30 Kasım 2014 Pazar, 10:49:55

Ezra çok yakında Show TV ekranlarında...

Show TV’nin merakla beklenen iddialı projelerinden Ezra yakında başlıyor. Dizinin çekimleri hızla sürerken genç başrol oyuncuları Türkiye Güzeli Rüveyda Öksüz ve Best Model Yusuf Çim ile gelecek planlarını HT Cumartesi'den Gizem Sevinç Selvi'ye anlattı...


Önümüzdeki günlerde Show TV’de yepyeni bir dizi başlayacak. Tayfun Güneyer’in senaryosunu üstlendiği “Ezra”. Filistin’den mülteci olarak gelen genç bir kadınla Türk bir polisin aşk hikâyesini anlatıyor. Dizinin iki genç başrol oyuncusu Rüveyda Öksüz ve Yusuf Çim’in ilk büyük projesi bu dizi... Rüveyda Öksüz, 2013 Türkiye Güzeli ve astronomi ve uzay bilimleri öğrencisi. Yusuf Çim ise yetenekli bir şarkıcı. O da tescilli bir yakışıklı, 2011 Best Model 2’ncisi.

 


 

Ekranların iki çiçeği burnunda oyuncusu Yusuf Çim ve Rüveyda Öksüz’le ‘Ezra’yı ve gelecek planlarını konuştuk... Önce kendilerini tanıyalım... 

 

İkiniz de çok gençsiniz, hakkınızda çok şey bilmiyoruz. Kimsiniz?


Rüveyda Öksüz: 20 yaşındayım. İstanbul Üniversitesi’nde astronomi ve uzay bilimleri okuyorum. 2013 yılında Miss Turkey seçildim. Sonrasında önümde kapılar açıldı. Bu proje çıkınca da değerlendirmek istedim.

 

Yusuf Çim: 23 yaşındayım. 2011 Best Model yarışmasında ikinciliğim var. Ve bir albüm yaptım. Geçtiğimiz eylül ayında “Olsun Bir Kere” adlı single’ım yayınlandı. Ardından Ezra dizisi geldi. Ancak albüm çalışmalarım hâlâ devam ediyor.

 

Yusuf sen kendini önce şarkıcı olarak tanımladığını söylüyorsun ama oyunculuğa da kendini kaptırmış gibisin.

 

Yusuf: Asıl işim müzik tabii ki. Oyunculuk benim için ikinci planda.

 

Oyunculuk var mıydı aklında?

 

Yusuf: Yoktu. Aslında bilgisayar programcılığı mezunuyum. Mühendisliğe devam etmek istemedim. Kendimi geliştirmek ve klip çekimlerinde zorlanmamak için çeşitli yerlerde oyunculuk eğitimleri aldım. Albüm yapmak ve yoluma devam etmek istiyordum. Ama Tayfun Güneyer gibi bir isimden teklif gelince değerlendirmek istedim, sonuçta bu yaşa bir daha gelmeyeceğim.

 

Murat Boz’a benzettim tarzını, o da oyunculuğa başladı biliyorsun.

 

Yusuf: Murat Boz, benim de beğenerek takip ettiğim bir ağabeyim.

 

Rüveyda sen Astronomi ve uzay bilimleri öğrencisisin. Sıra dışı bir bölüm. Devam ediyor musun okula?

 

Rüveyda: 3. sınıfa kadar sorunsuz geldim ama şu an dondurdum ki not ortalamam düşmesin. Diziden sonra devam edeceğim tabii ki. 

 

Nasıl gidiyor? Eğlenceli olmalı...

 

Rüveyda: Çok zormuş. Herkesin seçtiğinden farklı bir alan olsun istedim. Zor ama evet eğlenceli de aynı zamanda. 

 

Modelliğe devam etmeyi düşünüyor musun?

 

Rüveyda: Yarışmadan sonra kendime meslek olarak modelliği seçmedim. Evet, podyumda yürümek, o ihtişam çok güzel ama arka planda yaşananlar hoşuma gitmiyor. Kızların bir arada olduğu yerden kaçarım, tartışmalardan ve gerginlikten çok etkilenirim çünkü. Bana göre değil. Duygusal ve hassas bir yapım var, o nedenle uzak duruyorum.

 

Oyunculukta aynı sorunlar yaşanmıyor mu?

 

Rüveyda: Hayır, yaşanmıyor. Bu ilk deneyimim ama şu ana kadar her şey mükemmel gitti.

 

Ezra’da Gazze’den mülteci olarak gelen genç bir kadınla bir Türk polisin aşkını anlatıyorsunuz. Ezra karakterini anlatır mısın biraz?

 

Rüveyda: Ezra, Gazze’de doğup büyümüş bir kız. Çok küçük yaşta küçük kardeşi dışında tüm ailesini kaybediyor. Hayatının büyük bölümü yetimhanede geçiyor. Sonra kardeşini yabancı bir aileye satıyorlar. Yetimhaneden çıktıktan sonra Gazze’den ayrılmak istememesine rağmen kardeşini bulmak için kaçıyor. Ardından İstanbul’a geliyor, Mustafa’yla tanışıyor, belki biraz da başına bela oluyor ve serüven başlıyor. 

 

Ezra’nın kendine benzettiğin tarafları var mı?

 

Rüveyda: Ezra Gazze’de doğmuş bir kız. O nedenle benden çok farklı, çok empati kuramıyorum. Ama çok güçlü bir karakter, o yönden benzetebilirim.

 

Mustafa nasıl bir karakter?

 

Yusuf: Mustafa, İstanbul Organize Şube’de başkomiser. Lakabı “Tek Tabanca Mustafa”, bunun nedeni de çok başına buyruk hareket etmesi. Ekibine hiçbir zaman uymuyor. Her işi kendisi halletmek istiyor. Bir o kadar da duygusal bir adam. 

 

Rollerinize nasıl hazırlandınız?

 

Rüveyda: Yarışmadan sonra oyunculuk dersi almıştım. Daha sonra bu proje geldiğinde derslere devam etmek istedim ama Tayfun Bey istemedi. Çekimlerden önce kendisi bire bir ilgileniyor bizimle.

 

Yusuf: Polis arkadaşlarımız var zaten. Onları gözlemlemeye, sohbet etmeye çalışıyorum. Bu işin en önemli kısmı gözlem. Bu proje için özel bir hazırlık yapmadım. Zaten hocalarımızla sürekli fikir alışverişinde bulunuyoruz, bu da bizi geliştiriyor.

 

Sizce neden siz seçildiniz bu roller için?

 

Yusuf: Aslında albümden sonra bana çok fazla teklif geldi. Birçoğunu düşünmeden reddettim. Bu projede Tayfun Güneyer ismi çok önemliydi, enerjimiz çok uydu ve beni çok heyecanlandırdı. Bu yüzden kabul ettim. Günde 14-15 saat çalışıyoruz ama normalde mızmız bir adam olmama rağmen hiç şikâyetçi değilim. Set çok keyifli çünkü.

 

Rüveyda: Fiziksel olarak uygun bulduklarını düşünüyorum.

 

Gazze’yle ilgili çok araştırma yaptınız mı?

 

Rüveyda: Tabii ki herkes kadar bilgim var ama bu projeyle birlikte daha fazla araştırdım. Durumu biliyorum. Ama bizim konumuz sadece Filistin ve Gazze değil.

 

Yusuf: İnsanlar sosyal medyadan sürekli yorumlar yapıyor ama dizi başladığında da görecekler ki bu dizide aşk da var, dram da, komedi de. İzlediklerinde bu kadar önyargılı olacaklarını sanmıyorum.

 

Neden önyargı olsun ki? Aksine Türkiye’de insanlar Gazze konusunda çok duyarlı.

 

Yusuf: Bazı kesimlerin canını acıtıyor olabilir, bu yüzden yaşananları hiçbir şekilde görmek istemiyor olabilirler. Ama hiç öyle bir durum olmadığını izlediklerinde anlayacaklar.  

 

Gelecek planlarınız ne yönde?

 

Rüveyda: Bu işte çok yeniyim ve tahmin ettiğimden daha çok sevdim. Bu sektörde başarılı olmak isterim. Ama beklentilerimi çok yüksek tutmuyorum, yavaş yavaş ilerlemek istiyorum.

 

Yusuf: Ben müziğimle yaşıyorum ve çok çalışıp çok iyi yerlere gelmek istiyorum. Çünkü diziden fırsat bulduğum anda menajerim ve arkadaşlarımla stüdyoya kapanıp çalışmaya başlıyoruz. Bir gün mutlaka kendi bestelerimi söylemeyi ve şarkılarımı milyonların söylemesini istiyorum. Bunun yanında iyi işler olursa tabii ki oyunculuğa da devam etmek isterim.

 

Hangi oyuncuları beğeniyorsunuz? Kiminle karşılıklı oynamak isterdiniz?

 

Yusuf: İpek Bilgin’le oynamak isterdim, kendisi hocadır zaten. Onun dışında Haluk Bilginer, Vahide Gördüm, Halit Ergenç gibi isimlerle oynamak isterim.

 

Rüveyda: Ben de Vahide Gördüm hayranıyım. Bir de Ezra’da birlikte oynadığımız Asuman Dabak çok değerli bir hocamız, bizim için onunla olmak büyük şans.

 

Setlerdeki uzun çalışma saatleriyle ilgili ne düşünüyorsunuz?

 

Yusuf: Biz çok yeniyiz ve çok keyif alıyoruz sette. Ama bu yıllardır gündemde olan bir konu ve büyüklerimizin bu konudaki sitemlerini görmezden gelmek mümkün değil, mutlaka bir bildikleri vardır.

 

6 soruda Yusuf ve Rüveyda 

 

Rüveyda Öksüz

Son okuduğu kitap: Aynı Yıldızın Altında, John Gren

Son izlediği film: Açlık Oyunları 

En sevdiği şehir: İstanbul 

En sevdiği özelliği: Merhamet 

İnsanlarda tahammül edemediği: Bencillik 

Burcu: İkizler

 

Yusuf Çim 

Son okuduğu kitap: Kişisel gelişim kitapları okuyor. 

Son izlediği film: Eliza Graves 

En sevdiği şehir: İstanbul 

En sevdiği özelliği: Çalışkanlığı 

İnsanlarda tahammül edemediği: Yalan 

Burcu: Terazi