Triliçe

Pelin Karahan ve Aylin Memik Nefis Tarifler programında 'triliçe nasıl yapılır?' ve 'trileçe tarifi malzemeleri nelerdir?' sorularına yanıt verdi. Triliçe ya da trileçe olarak adlandırılan bu leziz sütlü tatlı tarifini videolu anlatım ile adım adım takip edebilirsiniz.

Trileçe Tarifi İçin Malzemeler;

5 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Sütlü Sosu İçin;

5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
200 g sıvı krema

Karamel Sosu İçin;

1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı bitkisel margarin 
200 g sıvı krema

Trileçenin Üzeri İçin;

1 paket kremşanti
1 su bardağı süt

Triliçe Yapımı;

Öncelikle yumurtaları genişçe bir kap içerisinde kırın. İçerisinde şekeri ekleyip mümkünse bir blender yardımıyla iyice çırpın. Sonrasında şekerli yumurta içerisinde unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin ve tekrar karıştırın. Fırın kabınızın altını yağlayıp, kek karışımını yağlanmış fırın kabına alın.160-170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Kek karışımı pişerken trileçenin sütlü sosunu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Genişçe bir kaba sütü, toz şekeri ve kremayı ekleyin ve iyice çırparak dolaba alın. Karamel sosu hazırlamak için şekeri bir sos tavası içinde sürekli karıştırarak eritin. İçerisine tereyağı ya da margarin ekleyin. Şeker kahverengileştikten sonra, içerisine kremayı da ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Bu sırada pişmiş olan kek karışımını soğumaya bırakın. Trileçenin üzeri için kremşantiyi ve sütü karıştırın. Soğuttuğunuz kek karışımı üzerine ılık süs sosunu ekleyerek buzdolabında soğumaya alın. Servis öncesinde üzerine kremşantiyi ve karamel sosunu ekleyerek kekinizi dilimleyin. Soğuk olarak servis edin.

Trileçe Yapımının Püf Noktaları:

  • Kek karışımınızı fırından aldıktan sonra mutlaka soğutun. Aksi halde kekiniz hamurlaşabilir.
  • Karamel sosu hazırlarken sürekli karıştırmaya özen gösterin.
  • Trileçenize farklı lezzetler katmak için dana sütüyle birlikte keçi ya da manda sütü tercih edebilirsiniz.

Trileçenin bir porsiyonunda yaklaşık 300 kalori bulunmaktadır. Farklı soslu bir trileçe tarifi denemek isterseniz Frambuazlı Trileçe tarifimize göz atabilirsiniz.