Kereviz püresi yatağında ayvalı tas kebabı

Pelin Karahan'la Nefis Tarifler 222. Bölümünde; Pelin Karahan bugün; Gamze Olgun ile kereviz püresi yatağında ayvalı tas kebabı yapımını gösterdi.

Malzemeler;

Kebabı İçin;

700 gr kuşbaşı dana eti

2 adet kuru soğan

2 adet kapya biber

2 adet yeşil biber

2 adet ayva

2 yemek kaşığı kuru üzüm

4 diş sarımsak

4 adet fülfül

2 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı garam masala

1 çay kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı tarçın

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Kereviz Püresi İçin;

3 adet kereviz

Yarım su bardağı süt

1 su bardağı su

1 adet muskat

1 yemek kaşığı tereyağı

1 adet portakal

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber