Sultan Kebabı

Pelin Karahan'la Nefis Tarifler 208. Bölümünde; Pelin Karahan, İlknur Soysal  ile Sultan Kebabı yapımını gösterdi.

Malzemeler;

2 adet yufka

İç harcı için;

500 gr kuzu kuşbaşı
2 adet patlıcan
1 adet patates
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Beşamel sosu için;
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
Yarım çay kaşığı karabiber
1 adet muskat

Üzeri için;

250 gr kaşar peyniri

Kızartmak için;

Ayçiçek yağı