Sini Köfte

Nursel'in Mutfağı'nda Mersin yöresinin lezzetlerinden olan "Sini Köfte" yapıldı.

 

MALZEMELER

750 gram dana kıyma 
6 çay bardağı ince bulgur 
1 çay bardağı irmik 
2 adet kuru soğan
2 adet patates 
1 çay bardağı zeytinyağı 
2 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı biber salçası 
1 su bardağı ceviz 
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber 
Su
 

SOSU İÇİN:

1 yemek kaşığı biber salçası 
1 su bardağı zeytinyağı 
1 çay bardağı su

 

Yoğurma kabına bulgur ve irmik alınır. Islatacak kadar sıcak su ilave edilip birkaç dakika yumuşamaya bırakılır. Yumuşayınca içine un, salça, haşlanmış patates ve tuz katılıp iyice yoğurulur. Kıyma yarım çay bardağı su katılarak tencereye alınıp kavurulur. Sıvıyağ ilave edilir. Soğanlar yemeklik doğranır ve kıymaya ilave edilip kavurulur. Tuzu, karabiberi katılıp ocakta alınır ve soğumaya bırakılır. Fırına dayanıklı yuvarlak cam tepsiye yoğurulan harcın yarısı yayılır. Kıymalı harç üzerine serilir. Kalan bulgurlu harç da üzerine kapanır. Biber salçası, zeytinyağı, su karıştırılıp sosu hazır. Bu sos sini köftenin üstüne dökülür ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.