Tatar Mutfağından Çayır Otlu Kuzu İncik

 

 

Etlerin makinesi için bir kaba unu , sıvıyağı , karabiber ve tuzu ekleyip çırpın. Daha sonra etlerin üzerine bu sosu döküp iyice sosa buladıktan sonra beş dakika kadar dinlendirin.

 Dinlendirdikten sonra tavayı ocağa koyarak kızdırın. Üzerine marine olan etleri koyarak mühürleyin. Diğer tarafta dereotu ve taze soğanları ince ince kıyın.

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Feray Bayraktar oldu. Feray Bayraktar,Tatar mutfağına özgü lezzetlerden "Cantık", "Enginar Dolması", "Çayır Otlu Kuzu İncik" ve "Elmalı" yaptı.

 Ardından bir kaba alıp şekeri, tuzu ve karabiberi ekleyip hepsini birlikte harmanlayın. Geniş bir tencerenin alt kısmına marulları dizin. 

Üzerine dereotlu soğanlı karışımının yarısını ekleyin. 

Kenarlarına kırmızı biberleri dilimleyip dizin. 

Daha sonra mühürlemiş olduğunuz incikleri dizin.

 Sonrasında kalan soğanlı dereotlu karışımı ve bezelyeleri ekleyip üzerine tekrar marulla kapatın. Son olarak 1 bardak kadar su ekleyip pişirin.

Afiyet olsun.