Azerbaycan çay saatinden Goğal

Hamuru için; yumurtaların sarısını bir kaba kırın. Diğer tarafta ılık süte mayayı ve şekeri ekleyip,içinde eriterek kabarmasını bekleyin. 

Kabardıktan sonra, yumurtalara ilave edin. Ardından tereyağını da ekleyip, karıştırın. Sonrasında unu da ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. 

Daha sonra, zerdeçal ve tuzu ekleyip hamuru tekrar yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerini kapatıp mayalanmasını bekleyin. Bu sırada iç harcı için; unu bir tavaya koyup kavurun. 

Diğer tarafta tereyağını eritin. Eriyen yağa karabiber,rezene,zerdeçal,tuz ve kimyon ekleyip karıştırın.

Sonrasında kavrulan una eriyen yağı ekleyip karıştırın. Bu sırada mayalanan hamuru bezelere ayırıp açın. Ardından üst üste dizin. Açtığınız hamurların aralarını tereyağı eriterek yağlayın. 

En alt ve en üst katı hariç kalan katlarına iç harçtan da serpin.

 Daha sonra 4 parmak kalınlığında kesip, kestiğiniz parçaları sıkı bir şekilde rulo gibi sarıp elinizle üstüne bastırarak tepsiye dizin. 

Yumurta sarısı ve yağı karıştırıp üzerlerine sürün. 

Son olarak haşhaş ve çörekotu serpip 180 derecede fırına vererek pişirin.

Afiyet olsun.