Azerbaycan çay saatinden Tarçınlı Rulo

Hamuru için; mayayı, sütü ve şekeri bir kaba koyup karıştırın. Ardından tereyağını ekleyip tekrar karıştırın, daha sonra unu da ekleyip hamuru yoğurun. Sonrasında yoğurduğunuz hamuru iki bezeye ayırıp açın. 

Açtıktan sonra kenarlarını alarak kare haline getirin. Üst ve alt kısmını dört parmak kalınlığında boş bırakarak ortasına tereyağı sürün diğer tarafta şekeri ve tarçını bir kaba koyup karıştırın. 

Tereyağı sürdüğünüz hamurun üzerine yaptığınız şekerli tarçınlı karışımdan serperek rulo şeklinde sarın. Sonrasında 3 parmak kalınlığında kesip muffin kalıbına yerleştirerek tepsi mayası olması için biraz bekletin.

 Tepsi mayası olduktan sonra 170 derecede fırına vererek pişirin. 

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Aysel Hasanova oldu. Aysel Hasanova, Azerbaycan'dan çay saati menüsüne özgü "Goğal", "Krep Pasta", "Kıymalı Maydanozlu Kek" ve "Tarçınlı Rulo" hazırladı.

Bu sırada ceviz içlerine tuz ekleyerek kavurun. Karameli için şekeri bir tavaya koyup, suyu da üzerine elinizle serperek karamelize edin. Şeker eridikten sonra tereyağını ekleyip karıştırın. 

Ardından kremayı da ekleyip pişirin. Piştikten sonra ocaktan alıp labne peynirini çırparak ekleyin. Pişen ruloları yaptığınız karamel den dökün. 

Son olarak kavurduğunuz ceviz içlerini de serpip servis edin.

Afiyet olsun.