Iğdır Mutfağından Üçü Bir Arada Baklava

Hamuru için, yumurta, yoğurt, ılık su, yağ, karbonat ve tuzu bir kaba koyup karıştırın. Ardından unu da ekleyip hamuru yoğurun.

İyice yoğurduktan sonra ufak ufak 30 bezeye ayırıp küçük bir şekilde açın. Ardından 5 hamuru üst üste koyup büyüttükten sonra tepsiye yerleştirin. Sonrasında tereyağı eritip sıvıyağla birlikte karıştırın.

Daha sonra tepsiye yerleştirdiğiniz hamuru bu yağla yağlayıp üzerine diğer 5 hamuru açarak yerleştirin. Sonrasında ceviz ve fındığı rondodan geçirin. 

 

Bütün hamurları bu şekilde açıp yağlayarak tepsiye yerleştirin. Sadece orta katının yarısına cevizi yarısına fındığı serpin. Daha sonra hamuru 3 kısma ayırıp bir kısmını dikdörtgen ,bir kısmı baklava dilimi bir kısmını da havuç dilimi gibi kesin. 

Sonrasında erittiğiniz yağla yağlayıp 180 derecede fırına vererek pişirin. 

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Gülderen Urlun oldu. Gülderen Urlun, Iğdır mutfağına özgü "Katıkaşı", "Taş Köftesi", "Üçü Bir Arada Baklava" ve "Ekşili Pilav" pişirdi.

Şerbeti için su ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. 

Kaynadıktan sonra, limon suyunu sıkıp ılıtın. Daha sonra, pişen tatlıyı fırından çıkarın.

 Sıcaklığı biraz geçince ılık şerbetle şerbetleyin.

Afiyet olsun.