Tokat Mutfağından Cevizli Kadayıf

Öncelikle tereyağını eritin. 

Ardından eriyen yağa sıvıyağı da ekleyin. Sonrasında bu yağdan kadayıflara dökerek kadayıfları açın. Açtıktan sonra ikiye ayırın. 

Ayırdığınız kadayıfın yarısını tepsiye yerleştirip üzerine iyice bastırın. Ardından cevizleri rondodan iri kalacak şekilde geçirip üzerine serpin. 

Kalan kadayıfı da üzerine yerleştirip tekrar iyice bastırın. 

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafirleri Ayhan Uluekmekçi ve Feriha Çöllü oldu. Ayhan Uluekmekçi ve Feriha Çöllü, Tokat mutfağına özgü "Aşaltı", "Cevizli Kadayıf", "Güveçte Yaprak" ve "Cevizli Haşhaşlı Burma" yaptı.

Daha sonra üzerine biraz eriyen yağdan döküp 180 derecede fırına vererek pişirin. 

Bu sırada şerbeti için, su ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin.  

Sonrasında pişen tatlıyı soğutup üzerine sıcak şerbeti dökerek şerbetleyin.

Afiyet olsun.