Özge Hanım'ın Çay Saati Menüsünden Elmalı Tarçınlı Muffin

Öncelikle yumurtaları bir kaba kırın. Üzerine pekmezi ve yağı ekleyip çırpın.

Başka bir kaba tam buğday ununu koyun. Üzerine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.

Tarçın, yenibahar ve cevizi de ekleyip karıştırın.

 

Başka bir tarafta elmaları soyup rendeleyin. Rendelenen elmaları yumurtalı karışıma ekleyip iyice karıştırın. Bu iki karışımı birleştirip ardından muffin kalıbının içine kağıt kalip koyup yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 220 derecede fırına verip 5 dk sonra 180 dereceye düşürerek pişirin.

 

 

 

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Özge Beydağ oldu. Özge Beydağ, İstanbul'dan çay saati mutfağına özgü "Pavlova", "Elmalı Tarçınlı Muffin", "Tiramisu" ve "Lor Peynirli Pankek" yaptı.

Afiyet olsun.