İzmir Mutfağı'ndan Tepitleme

Malzemeler

Malzemeler

Öncelikle ısırganı, taze soğanı ve dereotunu ince ince kıyıp bir kaba alın. 

Ardından hamuru için, yumurtaları bir kaba kırın. Üzerine ufalayarak lor peynirini ekleyip karıştırın. Daha sonra sütü, yağı ekleyin. Son olarak unu ve kabartma tozunu da ekleyip krepten daha koyu olacak bir hamur hazırlayın. 

Hamuru hazırladıktan sonra, üzerine doğradığınız yeşillikleri tuzu ve karabiberi ekleyip hepsini birlikte harmanlayın. 

Daha sonra yağlı kağıt serili kare bir tepsiye iyice yayıp fırına vererek 180 derecede pişirin. 

O pişerken siz kırmızı biberleri közleyip, küçük küçük doğrayın. 

Diğer tarafta yoğurdu biraz açın. Fırına verdiğiniz hamur piştikten sonra iki eşit parçaya kesin. 

Sonrasında birini alta koyup üzerine yoğurdu sürün.

 Daha sonra doğradığınız biberleri serpip diğer eşini de üzerine kapatarak servis edin.

Afiyet olsun.