İzmir Mutfağı'ndan Enginarlı Pilav

Malzemeler

Taze enginarları temizleyip yapraklarından ayırın. Sonrasında pirinci ıslayın. 

Diğer tarafta taze soğanı ve kuru soğanı ufak ufak doğrayın. Sonrasında bir tencereye yağ koyup doğradığınız soğanları ekleyerek kavurmaya başlayın. 

Kavrulmaya yakın ısladığınız pirinci süzüp, soğanlara ekleyerek birlikte kavurun. Onlar kavrulurken limonların suyunu sıkın. Ardından temizlediğiniz enginarları bir tencereye koyup üzerine sıktığınız limon suyundan ve normal sudan ekleyerek hafif haşlayın. 

Haşlandıktan sonra küp küp doğrayıp kavrulan pirinçlere ekleyin. Sonrasında şekeri, tuzu ve suyunu da ekleyerek kısık ateşte pişirin. 

Piştikten sonra dereotunu ince ince kıyıp üzerine ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun.