Hatay çay saatinden Kokoş Pasta

Malzemeler

Malzemeler

Keki için, yumurtaları bir kaba kırın. Üzerine şekeri de ekleyip 5 dk mikserle çırpın.

Ardından sıvıyağ, süt ve yoğurdu ekleyip tekrar mikserle çırparak karıştırın. Sonrasında unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyin. Daha sonra kakaoyu da ekleyip hepsini birlikte iyice karıştırın.

Ardından kelepçeli kalıbınızı yağlayıp yaptığınız keki içine dökerek 180 derecede fırına vererek pişirin. 

 

Bu sırada muhallebisi için, sütü bir tencereye koyun. Üzerine irmiği ekleyip ocağa koyarak karıştırın. Ardından tereyağı ve toz şekeri ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Piştikten sonra, vanilya ve hindistan cevizini ekleyip karıştırın. 

Ardından pişen keki ve yaptığınız muhallebiyi soğutun. 

Onlar soğurken siz üzeri için, çikolataları ayrı ayrı kaplarda benmari usulü eritin. 

Kek soğuduktan sonra üst kısmını alıp düz hale getirin. n.

Sonrasında keki sütle ıslatın. Islattığınız kekin üzerine soğuyan muhallebiyi döküp iyice yayın. 

Ardından eriyen çikolataları üzerine döküp elinizle şekil verin. 

Sonrasında buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.

Afiyet olsun.