İstanbul çay saatinden Portakallı Frambuazlı Pasta

Malzemeler

Malzemeler

Keki için, portakal kabuğu rendesine 2 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırın.

 Diğer tarafta tereyağını bir kaba koyup mikserle krema kıvamına gelene çırpın. Ardından portakal kabuğunu, kalan toz şekeri ve portakal suyunu da üzerine ekleyip mikserle çırpın. 

Sonrasında üzerine yumurtaları teker teker çırparak ekleyin. Daha sonra vanilya özünü de ekleyip yine çırpın. Diğer tarafta unu bir kaba koyup üzerine kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Çırptığınız keke biraz unlu karışımdan biraz süt ekleyerek unlu karışım ve süt bitene kadar çırpın. Keki pişirmek için, 16 cmlik 2 kalıbı iyice yağlayıp altına yağlı kağıt yerleştirin. Keki bu iki kalıba eşit oranda koyarak 160 derecede fırına vererek pişirin.

Muhallebisi için, sütü, şekeri, unu ve vanilya özünü bir tencereye koyup pişirin. Piştikten sonra bir kaba alıp üzerine kapatarak soğutun. Muhallebi soğuduktan sonra tereyağını ayrı bir kapta çırparak üzerine ekleyip tekrar çırpın. Daha sonra dolaba koyarak tekrar soğutun. Bu sırada kekler pişerse fırından çıkararak soğutun.  Soğuyan keklerin üst bombelerini alarak 2 parçaya kesin. 

Bu sıradan soğuyan muhallebiyi dolaptan çıkarıp sıkma torbasına koyun. 

Kestiğiniz kekleri üst üste koyup aralarına muhallebi sürüp frambuazları yerleştirin. 

En üst katına ve yanlarına muhallebiyi sürüp iyice yaydıktan sonra kaymaması için aralarına çöp şiş yerleştirin. 

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Dilek Türkmen oldu. Dilek Türkmen, İstanbul çay saati menüsünden "Cevizli İncirli Elmalı Kek", "Sebzeli Galeta", "Portakallı Frambuazlı Pasta" ve "Tahinli Beyaz Çikolatalı Sufle" hazırladı.

Son olarak süslemek için çiçeklerin saplarını kısaltıp kalan uçlarını yağlı kağıtla sardıktan sonra üzerini çiçeklerle süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun.