İstanbul çay saatinden Cevizli İncirli Elmalı Kek

Malzemeler

Keki için öncelikle bir tavaya tereyağını koyup iyice karamelize olana kadar eritin. 

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Dilek Türkmen oldu. Dilek Türkmen, İstanbul çay saati menüsünden "Cevizli İncirli Elmalı Kek", "Sebzeli Galeta", "Portakallı Frambuazlı Pasta" ve "Tahinli Beyaz Çikolatalı Sufle" hazırladı.

Eridikten sonra yağı bir kaba alıp soğutun. Diğer tarafta incileri küp küp doğrayıp ılık süte ekleyerek ıslatın. Bu sırada unu, tarçını ve kabartma tozunu da bir kaba koyup karıştırın. Yağ soğuduktan sonra esmer şekeri , toz şekeri ve zeytinyağını ekleyip mikserle çırpın. Sonrasında üzerine yumurtaları teker teker çırparak ekleyin. Ardından unlu karışımı erittiğiniz yağlı karışıma ekleyip topak kalmayacak şekilde çırpın. 

Diğer tarafta cevizleri bir tavaya koyup çok az kavurun.

Ardından kavrulan cevizleri rondodan geçirerek biraz ufaltın. 

Elmaları soyup küp küp doğradıktan sonra ufalttığınız cevizle birlikte keke ekleyip iyice karıştırın. Kare şeklinde bir kalıbı yağlayıp hafif unladıktan sonra yaptığınız keki kalıba yerleştirin. Son olarak ıslanan incirleri de süzüp kekin üzerine serperek yedirin. Daha sonra önceden ısıtılmış fırına vererek 175 derecede pişirin.

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Dilek Türkmen oldu. Dilek Türkmen, İstanbul çay saati menüsünden "Cevizli İncirli Elmalı Kek", "Sebzeli Galeta", "Portakallı Frambuazlı Pasta" ve "Tahinli Beyaz Çikolatalı Sufle" hazırladı.

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Dilek Türkmen oldu. Dilek Türkmen, İstanbul çay saati menüsünden "Cevizli İncirli Elmalı Kek", "Sebzeli Galeta", "Portakallı Frambuazlı Pasta" ve "Tahinli Beyaz Çikolatalı Sufle" hazırladı.

Afiyet olsun.