Van Mutfağından Kavurmalı Kabak Borani

Malzemeler

Öncelikle kabakları doğrayıp haşlayın. 

Nursel Ergin'in bugünkü misafiri Elif Aktaş oldu. Elif Aktaş, Nursel'in Mutfağı'nda, Van mutfağına özgü "Van Ketesi", "Kavurmalı Kabak Borani", "Eğdek Tatlısı" ve "Kürt Köftesi" hazırladı.

Diğer tarafta da kavurmaları bir tavaya koyarak biraz kavurun. 

Bu sırada lor peynirini bir kaba koyup üzerine de su ekleyerek açın.

Peynir açıldıktan sonra sarımsakları dövüp tuz ile birlikte içerisine ekleyin.

 Kabaklar haşlandıktan sonra blendırdan geçirerek ezin. Sonrasında üzerine loru ekleyip iyice karıştırarak yedirin. 

Nursel Ergin'in bugünkü misafiri Elif Aktaş oldu. Elif Aktaş, Nursel'in Mutfağı'nda, Van mutfağına özgü "Van Ketesi", "Kavurmalı Kabak Borani", "Eğdek Tatlısı" ve "Kürt Köftesi" hazırladı.

Daha sonra kabaklı karışımı bir kaba koyup üzerine de kavurmaları koyarak servis edin.

Afiyet olsun.