Eskişehir Mutfağından Balaban Köfte

Malzemeler

Malzemeler

Kıymalar, yumurta, kimyon, tuz ve karabiber karıştırılarak köfte hazırlanır. 

Tırnak pidesi için un, yaş maya, tuz ile hamur hazırlanır. 

Köfteler yassı yuvarlanır. 

Pide için yoğurt, yumurta ve su karıştırılır. 

Tırnakla şekil verilen hamura sürülüp unlanmış tepside fırına atılır. 

Yassılaşan köfteler mangalda pişirilir. 

Domates, sviri biber ve soğanda mangalda yakılır.  

Tırnak pideler kesilip et suyuyla ıslatıldıktan sonra eritilmiş yağ gezdirilir. 

Üzerine süzme yoğurt dökülür ve salça ile soslanır. 

Ardından köfteler ve sebzeler yerleştirilip sunuma hazır hale getirilir. Afiyet olsun.