Çay saati menüsünden Boşnak Mantısı

Malzemeler

Malzemeler

Un, tuz ve ılık su ile hamur oluşturulur, hamur akşamdan hazırlanır. 

İki bezeye ayrılıp streçlenerek bekletilir.

 İçi için  doğranmış soğan, kıyma, karabiber, doğranmış maydanoz ve tuz karıştırılır. 

Eritilmiş tereyağına sıvıyağ katılarak karıştırılır. 

Hamur yağlanarak açılmaya başlanır. 

Hamur kaldırmadan kenarlarından çekilerek büyütülür. 

İçi kenarlardan başlanarak ufak parçalar halinde yerleştirilir.

 Sarkan kısım yavaşça üzerine kapatılır. Katlanılan yere yağ karışımından dökülür, hafif yuvarlanıp çekilerek hamur büyütülür. Yırtılmalar başlayınca hamur ortadan kesilir, içli parçayla bütünleştirilir. Hamurdan parçalar kesilir. Kesilen parçaların iki yanına parmaklar geçirilerek iç birbirine ittirilir, iki uçtan biri diğerine sokularak mantı oluşturulur. Fırın tepsisine dizilir. 170 derecelik fırında pişirilir. 

Katlanılan yere yağ karışımından dökülür, hafif yuvarlanıp çekilerek hamur büyütülür.

 Yırtılmalar başlayınca hamur ortadan kesilir, içli parçayla bütünleştirilir. 

Hamurdan parçalar kesilir. 

Kesilen parçaların iki yanına parmaklar geçirilerek iç birbirine ittirilir, iki uçtan biri diğerine sokularak mantı oluşturulur.

 Fırın tepsisine dizilir. 

170 derecelik fırında pişirilir. 

Afiyet olsun.